17
  • cateran
    #17
    Te..nem voltal eros sem irodalombol, sem tortenelembol, ugye? Legalapvetobb pelda: gorog mitologia...X hos uti Y host, akit meg ut Z hos, aztan valamelyik isten mindent visz....vagy ha mar valosag..futoverseny...X versenyzo gyorsabb, mint Z es Y es A, B, C...de meg az utobbiak sem egyforman gyorsak...de fura...
  • hawkie22
    #16
    Ki mondta, hogy ez a valóságot tükrözi. Ezek szerint te még nem olvastál egy képregényt sem. Ott is ugyanez megy. De miért ne lehetne gondtalanul élvezni azt a 2-2,5 órát, amíg a film megy? Miért kell minden mögé mögöttes gondolatokat és hibákat elemezni/keresni stb. Fogadd el, hogy a képregényvilág ilyen, a filmek is ezt tükrözik, ennyi. Én fiatal koromban nagyon sok képregényt olvastam, föleg Pókember/Batman/X-Men hármast, és örülök neki, hogy ilyen formában visszakapom azt, ami fiatalkoromban sok élményt nyújtott olvasás közben. Ha nem élvezed a mozit, akkor minek ültél be rá?
  • Ender Wiggin #15
    bámulatos, hogy az univerzum végtelen, tele van idegen lényekkel, akik mind angolul beszélő humaniodok, és minden részben van egy überköcsög, aki pont a kis földet akarja elpusztítani. és bár óriási, multidimenzionális lényekkel is elbántak már röhögve ezek a "szuperhősök", egy ilyen rózsaszín mackó mindenkit legyak. ez már fáj. ahogy az is, hogy ki miért erősebb, mint a másik, mint egy autóskártya. a legcsókább kertitörpe, zéró izom peter parker, mert jók a reflexei és klassz a rucija (bezzeg a zamunda, vagy wakanda hercege, aki vibránium vagy milyen cicaruhában legyőzhetetlen, azonnal kinyúlik). aha. jóvan. kétségtelen, hogy szórakoztató filmek de a 12 évnél idősebb intellektusra leginkább inzultusként hatnak.
  • gsanya21
    #14
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Thornak pörölye volt, a Mjölnir; amit Hella tört darabokra a Ragnarökben. Az új csatabárdja, amit Nidavellirben kovácsol Eitri a filmben nem összekeverendő a Jarnbjorn bárddal, amit még a Mjölnir előtt használt Thor. Az új csatabárd a Stormbreaker/Vihartörő néven ismert.

    A képregényekben is létezik, csak ott nem Thor, hanem Beta Ray Bill fegyvere volt. Miután a Mjölnir -ért folyó küzdelemben Bill Thor fölé kerekedik, és győzedelmekedik, megszerzi a pörölyt, és annak az erejét, de nem hajlandó megölni Thort. Ezután Odin a Mjölnirt visszaadta Thornak, és Beta Ray Bill számára egy új kalapácsot (csatabárdot) kovácsolt, a Vihartörőt; ami arra is képes, hogy Billt odarepítse, ahol Thor vagy egy más asgardi isten épp bajban van. Ugye a Végtelen Háborúban erre úgy hivatkoznak, hogy képes megidézni a Vihartörő magát a Bifrösztöt is. Az eddigi legerősebb asgardi fegyver: Thanos kesztyűjéhez használt fémhez hasonló misztikus fémlemezből olvasztják, egy neutron csillag ereje van benne, és mivel képes a Bifrösztöt v. ahhoz hasonló utazási módot is megidézni, nem kell vele repülnie Thornak a csatában, maga a csatabárd cikázik a célpontokhoz. Ránézésre erősebb villámokat szór mint a Mjölnir, és Thanosz kesztyűjéből kilőtt sugáron is lazán átrepült az új fegyver.

    Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2018.04.30. 13:21:48
  • WoodrowWilson
    #13
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Thor a Ragnarökben azelőtt állt döntetlenre Hulkkal, amikor még nem tápolta fel magát a Hela elleni harcban, azóta sokkal erősebb, mint korábban. Plusz a mostani fegyvere elvileg a kalapácsánál is erősebb.
    Visiont az elején megszúrják, utána már nem volt 100%-os. A kalapácsot meg nem azért tudta emelgetni, mert baromi erős (egyébként az), hanem azért, mert méltó rá.
  • Kelta
    #12
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ok..De..
    Mint írtam, nem ismerem annyira a képregény háttért, de Hulk ereje nem nő folyamatosan ahogy támadják és egyre dühösebb?
    és tudtommal Hulk a legerősebb a földi csapatban nem?..elvileg ezért kellett veronika múltkor, amit lazán szétkapott majdnem..
    De ok Thanos a főtápos..rendben..akkor meg vasember hogy tudta osztani, és majdnem kiütni?
    Akkor Thor a legerősebb, ha nála a kalapácsa? Tehát Thanos simán legyőzhető ha van hozzá megfelelő cuccos? érdekes..
    és Vizió? simán kezelte a kalapácsot, és úgy tűnt erősebb bármelyiküknél..most meg mazsik lenyomták..:)
    Na mindegy..:)

    Utoljára szerkesztette: Kelta, 2018.04.29. 23:06:54
  • knightbali
    #11
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A képregényekből kiindulva Thanosnak simán aláznia kell a Hulkot, azzal viszont egyet értek, hogy Hulk ideje korán dobta be a törölközőt. Pókembert nem szabad lebecsülni. Rendkívül gyors, erős és a pókösztönnek köszönhetően félelmetes ellenfél. Megesett már képregényekben, hogy Hulkkal is összeakasztotta a bajszát és volt amikor az összezörrenés döntetlen lett. Hulk képelen volt mit kezdeni pókemberrel köszönhetően annak felsőbbrendű reflexeinek és 6. érzékének. Most ha hozzávesszük, hogy kapott egy spéci ruhát Starktól, ami még magasabb szintre emeli képességeit, és megadatott az a luxus, hogy 4 másik ember folyamatosan támadja az ellenfelet ezzel lefoglalva a figyelmét + egy mágus váratlanul idézett portáljain keresztül ugrálhat. Ilyen oddsok mellett semmi kivetnivalóm nincs azzal, hogy 1-2 ütést be tudott vinni Thanosnak, aki kb 5 másodperc alatt elkapta a gyereket és a földhöz vágta, mint egy bogarat.
    Az egész csapatmunka és hősi törekvés Tonyéktól csak arra volt elég, hogy egy csepp vért fakasszanak Thanosból, ami nem túl sok és ezt szóvá is teszi Thanos. A film folyamán többször láthattuk, hogy Thanos képes szimpatizálni azokkal, akikben lát karaktert. Ezért vette magához Gamora-t. Ezt sugallta őszinte beszéde Tonyval és láthattuk akkor is mielőtt megölte Víziót. Simán megölhette volna ott az összes ellene fellépő hőst egy mozdulattal, de inkább nem bántott senkit. Vízió megölése után Wandának megsimította a haját gyöngéden és a maga módján jelezte együttérzését.Thor-t nem tudom mennyire érdemes felhozni. Az ő fegyvere direkt arra lett készítve, hogy legyőzze Thanost, így csak természetes, hogy meg tudta sebezni.
  • Kelta
    #10
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ok, ezt vágom, hogy Strange talán a jövő látás miatt döntött ahogy döntött,
    de Hulk? nemá...Thor se tudta lenyomni igazán, és itt meg Thor felvette Thanossal a harcot, és még pókember kisgyerek is zúzta rendesen..meg a vasember is adott neki szépen..Hulk meg semmi? nekem ez necces
  • knightbali
    #9
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Sok mindenben igazat adok neked. Az erőviszonyokbeli következetlenségek hosszú ideig nekem is nagyon csípték a szememet és szerintem az egyik legnagyobb hiba a Marvel filmekben. Pl Thor a Bosszúállók 1-ben berosált attól, hogy egy kalitkába zárva 10000 méter magasról lezuhan, itt meg simán kibírja, hogy egy Neutron csillag szétpörköli a seggét...
    Hulk vs Thanosba viszont nem tudok belekötni mivel képregényekben is valahányszor összeakadtak Thanos minden további nélkül elpicsázta a Zöld mamlaszt, akár volt nála végtelen kő, akár nem. Csak szimplán sokkal erősebb.
    Ha visszagondolsz a Titánon történtekre, akkor értelmet nyernek a dolgok többé kevésbe. Strange a jövőbe tekintett és 14 millió 605 lehetőséget látott arra, hogy a Thanos elleni harcok hogyan folyhatnak le. Ezek közül csak 1 volt járható út. Csak egy szcenárió volt amit megnyerhetnek. Űrlord kiborulása nem rontott a helyzetükön. Strange tudta, hogy mi fog történni. Semmi nem tartotta vissza, hogy elteleportálja űrlordot onnan, vagy a milliónyi bűbáj közül használjon egyet, hogy ártalmatlanítsa. Szimplán azért nem tette, mert a végső győzelemhez szükség van mindenhez, ami ott történt. Semmilyen módon nem tudták volna megállítani Thanost. Azért adta fel a követ, hogy Tony élhessen, mert valószínűleg a jövőképben, amit látott és ahol nyernek ott elengedhetetlen, hogy Tony éljen. Az eltűnése előtt Tony kérdőre is vonja, a kő feladása miatt és Strange biztosítja is Tony-t, hogy ez elkerülhetetlen volt. Egyszerűen el kellett bukniuk a csatát, hogy megnyerhessék a háborút.
  • Kelta
    #8
    Spoilerek, és kérdések

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nekem tetszett alapból a film, szórakoztató...de annyira nem ismerem ezt a képregény univerzumot
    Hulk-ot ilyen simán lenyomja az elején? akkor még nincs sok kő nála, és Hulk ha verik egyre erősebb és dühösebb nem? még Thor se tudja lenyomni a ragnarökben igazán, pedig ad neki rendesen, és ugye Thor itt lenyomja a végén (majdnem) Thanost
    szóval ez a két pofontól elájuló Hulk kicsit erős volt nekem..
    és tényleg ez a motivációja, hogy a kvázi végtelen univerzumban túl sokan élnek? wtf????
    aztán a a segítője, lazán lezúz szinte mindenkit, és egy olyan trükkel szívatják meg hogy kiszippantják a hajóból? ennyi?
    és Vizió? aki szinte legyőzhetetlen volt az ultronban..és a kalapácsot is simán emelte? most meg egy ilyen kis csicska lenyomta??
    és Strange? ő mért nem használta Thanos ellen az idővisszaforgatást? vagy mért nem nyitott kaput egy csillagba? feketelyukba?
    és komolyan Űrlord, mikor már legyőzik szinte Thanost, erre agyatlan barom lesz?: és ezen buknak? tényleg ilyen gáz megoldást választanak a készítők??
    és csak így odaadja Strange az időkövet? aztán mért is, hogy megmentse vasembert? mikor akkor kiirtódik a fél világegyetem?
    és mégegyszer, mért nem nyitott kaput haza, maguknak? vagy Thanosnak valami vacak helyre?
    még a kiskölyök pókember is simán zúzta Thanost, és párszor a földre vitte ütéssel, és Hulk meg simán bukott az elején??
    Skarlát boszi meg a végén, fél erővel is majdnem visszatartotta Thanost, akkor ha nem Vizióval foglalkozik, simán lezúzhatta volna..
    Wanda nagyon erős
    tele a film ilyen következetlenségekkel..


    A film nagyon jó..de....hm..leírtam a kétségeim..
    Utoljára szerkesztette: Kelta, 2018.04.29. 19:43:17
  • cateran
    #7
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ez a motivacio netto baromsag, ugyanis a kovekkel barmit, ismetlem barmit meg tud tenni....kiirtani a fel univerzumot egyszeruen ostoba es felesleges, hisz kvazi vegtelen eroforrasok allnak a rendelkezesere, hogy akar tetszes szerint uj universumot teremtsen....Mintha lenne 2 legelod, meg 1 marhacsordad es leolned a fel csordadat, mert az egyik legelodon nincs eleg hely, ahelyett, hogy elosztanad oket a ketton...ba-rom-sag....Arrol nem is szolva, hogy akkor mostantol senki sem kepes majd szaporodni? Mert azert pikk-pakk feltolodik megint az univerzum.....meg 1x..ba-rom-sag....
  • knightbali
    #6
    Ez a halálos mizéria eszméletlen béna lenne. Szerencsére újragondolták a karaktert és a motivációját.
  • cateran
    #5
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Hat olyan nagyon nem igazodtak semmihez, mert pl Thanos elegge puhapocsu crybaby lett egeszen hulye hatterstoryval....az univerzum felet kiirtani, merthogy egyensuly? WTF? Az egeszet, hogy lenyugozze a halalt...ami azt illeti ez sikerul is:D King Thanos es Thanos egyutt laposra verik a felemelkedett Silver Surfert es az akkor mar, mint hazikedvenc funkcionalo Hulkot... Az mondjuk nem ennyire lightos story, mert elmondjak benne, hogy pl Steve Rogerst aka Captain Americat Hulk elve falta fel...
  • Dynamic
    #4
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem biztos. hogy az volt a cél, hogy jól megdöbbenjél. Az Infinity War egy elég ismert képregényes sztori, amiben szintén az az alapvetés, hogy a főhősök nagy része meghal, tehát nagyjából igazodni kellett ehhez.
  • knightbali
    #3
    Thanos ebben a filmben is lila színű. A fenti két kép alapján pedig ne ítélkezz, mert
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    egyik sem szerepel a filmben.
  • wraithLord
    #2
    Miért lett Thanos ilyen púderrózsaszín? :D A GotG-ban még nem lila volt? Hőre változtatja a színét?
  • Shiwo
    #1
    nekem tetszett a film, de..

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    engem annyira nem taglózott le a befejezés.. sok olyan karaktert "kinyírtak", akiről tudni, hogy kap még filmet, pl. Fekete Párduc, Pókember, és a Galaxis Őrzőinek fele.. szvsz a végén az időkővel visszacsinálják az egészet és mindenki feltámad..

    Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2018.04.29. 08:18:24