17
 • ostoros
  #17
  Az EU nélkül előrébb lennénk. Ez tény. Más kérdés, hogy Putyinland befolyása erősebb lenne.
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2018.04.27. 07:45:32
 • HyBrIDNyLA
  #16
  Köszönöm, h megosztottad velem a tapasztalataidat! Én a munkahelyemen operatív feladatot látok el. Nem tehetem meg, h letojom ami körülöttem történik. Erre tartanak, h döntsek, irányítsak, szervezzek, végrehajtsak, vagy végrehajtassak. A környezeti változókat úgy kell figyelnem, mint az időjárást. Még azt is figyelembe kell vennem a felsővezető éppen milyen hangulatban van és éppen meg tud-e emészteni egy éppen terítéken lévő konfliktust, vagy kezdeményezést. Pont tegnap egy szervezeti egység innovációját kellett patronálnom és úgy kellett tálalnom a vezetés számára, h ehető legyen. Liftezett a gyomrom, pedig nem ma kezdtem. Az 5letgazda bízott bennem és igyekeztem megfelelően képviselni az érdekeit.
 • noland
  #15
  elmész a picsába...vagy ez már volt?
 • asgh
  #14
  Ez nem feltétlenül magyar dolog. Én egy bécsi nemzetközi cégnél dolgozom fejlesztőként, animációs projectekhez. A pénz jobb, mint otthon, de a mentalitás sokkal rosszabb. Itt aztán esélyed sincs változtatni az irányvonalon: a cégvezetés kitalálja, hiába baromság, ahhoz ragaszkodnak. Felvesznek zseniális szakembereket, azok megmondják mit kellene csinálni, a vezetés meg ignorálja. Aztán a szakembernek elege lesz és lelép, jön a következő, elmondja ugyanazt, az sem érdekli őket és így tovább...
  Otthon is vettem részt szenvedélyes szakmai vitákban és meg kellett küzdeni jó pár ember kreténségével, de itt már eljutottam arra a szintre, ahol még sosem voltam, hogy leszarom, felveszem a fizetésem és csinálom, amit kérnek, hiába hülyeség, aztán én is lépek, ha van jobb lehetőség.
  Ezzel nem azt akarom mondani, hogy otthon minden jó, itt meg nem, hanem hogy a hülyeség nem ország függő és nem lehet egyes esetekből extrapolálni a teljes társadalomra.
  A gazdagabb országokban egyszerűen a hülyeséget is finanszírozni tudják. Több a tévedési lehetőség, így többszöri nekifutásra előbb-utóbb a működőképes megoldás érvényesül. De nem azért, mert okosabbak vagy bölcsebbek vagy belátóbbak vagy nyitottabbak az új megoldásokra, hanem mert van rá pénzük.
 • Sydra
  #13
  Sok az adó, sok a szabályozás, vállalkozás ellenes hangulat uralkodik, aki sikeres az köcsög kizsákmányolónak van kikiáltva. Csodálkozunk, hogy kezdünk lemaradni?
 • gosub
  #12
  Nem a klubrádión, atv-n, 444-en... kéne annyit lógnod. Ezt az eu-s pénzcsüngést is el lehet felejteni, persze lehet önbecsapni. Az első orbánckormánynál meg a másodiknál is ment a károgás, hogy fél-egy év alatt csődbe visznek. Aztán még sem. Német miniszter azt állította hogy a mo-nak fizetett eu-s pénzek 60%-át német cégek zsebelik be. De ettől még börtönbe az itteni tolvajokkal, akárki legyen is az. A kiment osztálytársaim és munkatársaim az áldásos, végtelenül demokratikus, eukonform szemkilövető gyurcsány és bajnai alatt disszidáltak. Ez a megoldás, aki tud dolgozni menjen külföldre, ettől változik meg az ország. Ha meg véletlenül itt jobb lesz akkor jöhetnek a készbe.
 • Archenemy
  #11
  Látom még mindig nem sikerült feldolgozni a választást, sok sikert kívánok az eredményes gyászmunkához :D
 • HyBrIDNyLA
  #10
  Volt szerencsém tavaly nyáron részt venni egy - közszférában - országosan használt szoftver továbbfejlesztési egyeztetésén. Mivel ahol melózok részben van rálátásom, így delegálva lettem teljesen hivatalosan. Elmondtam a vezető fejlesztőnek, h rengeteg embert meghallgattunk, a tapasztalatokat összegyűjtöttük szeretnénk ilyen és ilyen változtatásokat. Szó szerint, időt-energiát szenvedélyt tettem bele, hátha megváltom a világot, sok ember érdekeit képviseltem, megkönnyítettem volna az életüket. Egyeztetés megvolt, ment a bólogatás, ez egy jó 5let, ez egy jó irány. Rá fél évre szóltak, h nézzünk rá, teszteljük. Abból amit kértünk semmi sem valósult meg, semmi. Mentek a saját fejük után, majd érdeklődtek, jó lesz? Amikor teszteltük, pislogtam, h mit kell nézni, mert nem értettem még a logikáját sem a fejlesztésnek, h ezzel meg mit szeretett volna elérni? Kellett volna egy összegzést írni az egészről, de nem tettem meg, mert egyszerűen nem volt értelme leírni több oldalon, nem ezt kértük, használhatatlan. Elbeszéltünk és ma is elbeszélünk egymás mellett és ennek mai napig emberek isszák meg a levét. Hatékonyság = 0, koordináció = 0, érdemi fejlődés = 0. Ez a legutolsó tapasztalatom a hazai innovációról, ambíciókról.
 • AgentKis
  #9
  Tegyük hozzá, hogy "is"
 • Tikal #8
  Ha körbekerítenéd Kínát ők is bajban lennének... ma már nincs egy olyan ország se ami ne függne egy másiktól.
 • Macropus Rufus
  #7
  kérdés az, hogy ez most jó vagy rossz.
 • CairoJack
  #6
  Mi az ami IT, és amiben Európa nincs lemaradva. Chip gyártás (tervezés) nincs, fejlesztések nincsenek, szoftver gyártás nincs (amerikai szoftvereket, appokat használunk, mint Windows, Android, IOS, Facebook, insta, spoty, gmail, stb.) telefon gyártás a Nokia kivérzése óta nincs, miért pont MI lenne?
  Semmi meglepő nincs ebben.
 • Skylake
  #5
  Ez így van teljes mértékben véleményem szerint is. Európa és az Európai Unió egy totálisan alkalmatlan nemzetközi entitás bármilyen ilyen innováció keresztülvitelére. Egy végtelenül polkorrekt skanzen, ahova ha így haladunk, legfeljebb az idegenforgalom okán lesz érdekes bárki számára.

  Hyrdid kollégának: gondolom a gúnyt olvastad a végén. Ettől függetlenül én megteszek mindent saját és környezetem boldogulása érdekében, csak nem tölt el túlzottan nagy örömmel, hogy a kádár korszak langymeleg biztonságának illúziójával haladunk padlógázzal újra a Horthy-kor elszigetelődésébe és autokráciájába. Amely folyamat során szükségszerűen pont azt a generációt fogjuk elveszíteni, néhány szarházi gazdagodása miatt, amely képes lenne ezt az országot fejlődési pályára állítani - csak ez épp nem a közpénz és EU-s tőgyeken fürtökben lógó senkiházkinak, a nemzeti elitnek lenne kedvező, hanem általában a társadalom szélesebb köreinek.

  Végül is nincs is annál szebb tudathasadás, mikor olvasok egy EU-s pályázat felhívását, amelyben bő nyállal körbe vannak nyalva az EU-s elvek - közben meg kinézek az ablakon, és a sz*jbakúrt billboard-okon, meg citylight plakátokon, na meg a Migráns1-en, és a Lokálon, meg a többi propagandaszeméten azt ugatják a szektának, hogy az EU és a nyugat hanyatlik, és mi vagyunk a janik örökre - a félhülye felcsúti zsírdisznó vezetésével!
 • Alexease
  #4
  Europa "mindenben" lemaradt, "mi" csak fogyasztok vagyunk. Amikor az EU-kepviselo (logikusan valami nemet) azt reklamozza, hogy a nagy EU-nak egy premium "allam" lenne a celja. Kozben a kakossag/orszagok nagyresze egy vicc;D

  Ha hazamegy es kidobalna mindent ami nem EU, a nemet premium autojan kivul mas nem maradna: TV/mozi filmek, technikai dolgok (tv, szamitogep, telefon, micro stb.), szoftverek, net-es szolgaltatasok, ruhak, gyogyszerek stb. :)

  Ha korbekeritenek/lekapcsolnak europat, multszazad eleji allapotok lennenek:DDD
 • HyBrIDNyLA
  #3
  Tudod, hiába van bennem tehetség, ambíció, szaktudás, tenniakarás, többnyire nem Orbán Viktor és társaik vágták vissza a szárnyaimat, hanem mindig valami szuperegóval rendelkező kretén, aki a megkeseredettségtől és rosszindulattól vezérelten, destruktív hozzáállással bontott le bármiféle kezdeményezést, ha éppen nem az ő szája-íze szerint ment. Fényévekkel vagyunk lemaradva és ez javarészt az itteni mentalitásnak köszönhető. Itt egyes vezetőknek és döntéshozóknak fogalmuk sincs pl. mit jelent a brainstorming és ha még valami csírája meg is fogan, sokkal fontosabb az egyéni érdekek érvényesítése, mint h valaki okosan mondjon, vagy azzal foglalkozzon, h a problémákra megoldást találjon. Ja és ezt mondom úgy, h persze én is küzdök hasonló problémákkal, mert elég karakteres az egyéniségem, de külföldre kellett mennem élni, h láthassam a tükrömet, h miktől kell megszabadulnom és sikerült is többé-kevésbé.
 • Cat #2
  Gazdasági szempontból van amiben nem maradt le Európa? Romló versenyképesség, katasztrófális demográfiai adatok, lassú bürökrácia, nehezen értelmezhető és országról országra változó szabályozások stb.
  Utoljára szerkesztette: Cat, 2018.04.25. 09:07:00
 • Skylake
  #1
  Nekünk van egy olyan befektetőzsenink, aki kinyilatkoztatta, hogy okosabb mint Zuckerberg! Magyarországon az intelligencia legjava a kivénhedt pohos pszichopata focisták és malacpofájú gázszerelők körében összpontosul, és mintegy szupernóvaként innen sugárzik szét a hanyatló nyugat, a mocskos, undorító sorosista, migráncsokkal fertőzött, magyar biciklis nyugdíjas gyorshadtest által erkölcsi, jogi és politikai értelemben megbüntetendő Európai Unió felé. Azt gondolom, hogy a mocskos hanyatló EU, a migráncsok és az undorító liberálbolsi férgek e retkes gyűjtőmedencéje egyáltalán nem alkalmas ilyen innovációk megteremtésére! Az EU meg az enszek a saját országukban dirigáljanak! A zöld és szürke sorosista alienek nemkülönben!

  Viszont van nekünk egy Elios-unk, akinek ugyancsak fényességes intelligencával megáldott vezetője szívesen megteremti ezeket a kutatóintézeteket, amennyiben azokra a mocskos sorosista EU ideadja azok megteremtéséhez szükséges összeg hússzorosát! Magyarország épít, nem az EU!

  (#gúny megvan ugye?)