21
 • IXEMGabeo
  #21
  ja es halkan jegyzem meg nalunk a szunetek 2x30 percesek ahol boven van ideje ebedelni, cigi szunetet tartania az embereknek...
 • IXEMGabeo
  #20
  Nagy-Britanniai Amazonban dolgozom es a leirtak nagyresze abszolut nem igaz...ha valami valosagalapja lenne az maximum az Egyesult Allamokban. Senki nem szolt egy szot sem, ha elmegyek WC-re, megvannak az elvarasok ugyanugy, mint a legtobb cegnel, de kozel sincs akkora terror, mint azt a beepitett "ugynokok" leirjak lejaratas formajaban...Sehol senkit nem lattam, hogy befottes uvegbe vizelt volna. A betegszabiert valoban betelefonalassal 1 buntetopont jart, de azt eltoroltek 3 honap utan. Egyebkent is az illetonek 6 buntetopont utan lett volna problemaja es azok utan hivtak volna fel a HR irodaba, de ez is raktarfuggo hol mennyire szigoruak a szabalyok. Amikor az egyik telephely kiszallittat Karacsony elotti idoszakban 250-300 ezer termeket naponta olyankor boldog-boldogtalan embert felvesznek. Es ismetlem nincs terror.
 • kopacsi
  #19
  Az ilyen helyeken nem kell vásárolni mert ezek rabszolga tartók!!
 • arty
  #18
  ma, Magyarországon is van számtalan munkahely, munkakör, ahol engedéllyel mész csak wécére (és nem is feltétlen akkor, azonnal), be kell látni, hogy miattad nem állhat le a "gyár" ...
 • Macropus Rufus
  #17
  Aha. Értem én. De egy csomagoló automata nem egy nagy vászisztdász. Ilyenek már évtizedek óta léteznek (lásd pl. boriték csomagoló gép). Az Amazonnak valami miatt még sincs... Miért? Túl drága? Vagy esetleg nem olyan rugalmasan programozható mint egy emberi alkalmazot? Szóval miért nincs az Amazonnak még? Sőt: célorientált gépeket szoktak tervezni ilyen helyekre. Ezt sem csinálták meg... Miért? Sok pénz? Szóval összegezve: ha olyan qurva 1xü lenne megoldani, akkor az Amazon már megoldotta volna az emberek gépre történő cseréjét. De még sem tette.
 • Macropus Rufus
  #16
  akkor sem. Simán felnyomtam volna őket a gecibe a rendőrségen. Nem munkaügyi pert kezdeményezni, hanem bűntető pert. Biztos, hogy van náluk kis millió törvény amit rá lehetett volna húzni erre a cégre. Pl. megalázás. Szerintem az önmagában perképes, hogy valakit azért bűntetnek mert beteg. Aztán a kártérítésből elvagyok a munka keresés alatt.
  Egy bűntető per sokkal nagyobb nyílvánosságot kapna mint egy munkajogi... És bizony a legelső embert is perbe fognám. Nem hiszem, hogy nem tudja mi történik a cégénél. Ha nem tudja akkor azért hibás, ha tudja akkor meg egyértelmű...
 • Macropus Rufus
  #15
  "Az Amazon vitatta a felvetéseket és azt hangsúlyozta, hogy a dolgozók természetesen elmehetnek vécére és már nincs pontrendszer a betegség miatti távollétek esetében."
  már nincs. Basszák meg, amikor a illető elmondta a sztoriját akkor volt!!!
  Érdekes ha Ázsiában valahol gyerek munka van az egyből gáz (jogosan!). Egy amcsi cég a határon belül ua. csinálja mint odaát, az nem annyira gond.
  Vécére is csak engedéllyel??? Fossak a gép mellé vagy mi a fasz?
  De nem kell messzire menni. Kis hazánkban itt a JABIL. Kb. hasonló egy sz@rkupac cég az is. Egy régi ismerősöm doglozott ott... Hasonló feltételek voltak mint az Amazon esetében. Okés, bűntető pontok nem voltak. De wc pl. már nem akkor van amikor rádjön. Pihi sem, ebéd sem, stb...
 • arty
  #14
  és ez már az a határ volt? ;) ugyan...
 • csicso82
  #13
  Van egy határ amikor már NEM inkább kockáztatsz és elveszed.
 • Elmin
  #12
  " Lehet újat mondok, de a ruhaiparban nem méretre gyártják a gúnyákat, hanem tök ugyanolyanból ordas mennyiséget. "
  Ha igaz lenne amit mondasz akkor nem lenne számozása sem a ruhának.
  Azt azért tegyük hozzá, hogy csak "gagyi" minőséget tud csinálni, csak olyat amit beleprogramoztak és csak olyan anyagból ami nem kényes, nem gyűrődik, nem nyúlik.
  Vagyis sztenderd pl. "munkapólókat" (egyen pólókat), de azt gyorsan.
  Mondjuk ez már nem kis eredmény.
  Gondolom az olcsóbb előállítás miatt azért nem fogja olcsóbbá tenni a terméket. Ezt szinte biztosra venném.
 • dyra
  #11
  Oké akkor jönnek a robotok. Addig hallgatok a paraszt eszemre és elgondolkodok rajta Jeff Bezos és a ruhaipar miért nem robotokkal dolgoztat miközben azok nem manapság kezdtek terjedni.
 • bunny
  #10
  Mármint, hogy konfekciót? Lehet újat mondok, de a ruhaiparban nem méretre gyártják a gúnyákat, hanem tök ugyanolyanból ordas mennyiséget.
 • dyra
  #9
  "nevű cég piacra dobta a LOWRY nevű robotot, ami képes fürdőlepedőnél bonyolultabb ruhadarabok megvarrására, tud pólót vagy farmernadrágot is csinálni. A cég szerint a gép 17-szer gyorsabban dolgozik az embereknél, írja a Quartz."

  Aha :) Ha mindenki ugyan olyan cuccot hordana biztos menne is.
 • Szefmester
  #8
  Hogy is mondtad azt a varrás dolgot?
  https://444.hu/2017/09/03/egy-robot-annyi-polot-varr-meg-egy-ora-alatt-mint-17-bangladeshi-gyerekmunkas-egyuttveve
 • dyra
  #7
  Hangyányit nehezebb feladat ez mint a GO-ban lenyomni az embert.
 • bunny
  #6
  Hát azért kismillió változóról nehezen beszélhetünk, alakfelismerésben, térfogatszámításban pedig nehogymár ne alázzon le bármikor egy számítógép, amikor a mesterséges intelligencia úgy fejlődik, ahogy. Pár éve azt mondták, a go-ban sosem győzi le az embert, az sokkal bonyolultabb mint a sakk, nem lehet lexikális tudással megoldani. Aztán azóta is azt tanulmányozzák, milyen új megoldásokkal alázta porba a nagymestert a gép.
  Angol nyelvterületen a telefonos ügyfélszolgálatok állnak át mesterséges intelligenciára, azt hiszed emberrel beszélsz pedig egy AI segít. Durva dolgok vannak már most, és évről évre iszonyat fejlődik ez a téma. És nem lehetetlen, hogy kína lesz az élen a témában mellesleg, ami egy külön csavar lesz az egészben. William Gibson lehet ráérzett a trendekre :)
  Utoljára szerkesztette: bunny, 2018.04.21. 13:30:26
 • dyra
  #5
  Ezt nem fogja sosem. Pont ezek a sziszifuszi munkánk nem mennek a gépeknek. Varni sem tudnak. Itt csomagokat kell összeállítani kismillió változóval.
 • bunny
  #4
  Nem kell sokáig elviselni, mert rövidesen itt is ki lesz váltva az élőerő robotokal, ami 7/24 dolgozik, töredék ennyiért sokkal pontosabban, és még csak nem is lop. Az ilyen kulimelók feljett országokban ki fognak halni, vagy gépesítés vagy amíg még olcsó lesz, addig távolkelet esetleg afrika.
 • arty
  #3
  éhenhalás helyett se tűrnéd?
 • dyra
  #2
  Siralmas.
 • Relixo
  #1
  szép 21. század..... :D
  "elmehetnek vécére és már nincs pontrendszer a betegség miatti távollétek esetében."
  Milyen kedvesek nem?! Gyújtanám fel az egész kócerájt és húznám póznára az élősködő cégvezetőséget!
  Mondjuk az is hülye aki ezt eltűrte egy munkahelyen. Ennyi erővel le is köphetnék a dolgozóikat. A sok birka biztos tűrné.