6
  • kvp
    #6
    A google komplex megoldast hasznal. Hagyomanyos digitalizalt terkepeket, street view kocsikat nagyfelbontasu gps-el, muholdas es legi felveteleket neuralis kepfeldolgozassal es mobiltelefonok gps-einek korrealcaiojat. A cikkben szereplo algoritmus arra lehet jo, hogy nagyon jo legi felvetelek vagy meg jobb urbeli felvetelek alapan pontosabb terkepet keszitsen, a street view auto megjelenese nelkul. (mert ha az vegigmegy valahol egy utcan, akkor bescan-eli 3D-ben)
  • Elmin
    #5
    Sajnos a gps csak azt tudja, hogy az autó éppen hol megy azt nem, hogy menyi sáv van például az autó mellett, és azok mikor és hogyan érnek véget. Plusz, ha valamiért az autónak átkel térnie a szembelevő sávba pl. biciklis, vagy útépítés, vagy egy kisebb gödörbe helyezett tábla miatt, már borul is a pontos térkép.

    Persze ez a szoftveres rendszer meg ott halálozik el ahol erdőben van az út, és nem egyenes.
  • bunny
    #4
    Persze, tuti megtámogatja, de önmagában kevés, arra utaltam. És ha meg végig mennek az úton, nehéz elhinni, hogy egy profi gps nem elég precíz a max fél méteres de inkább jobb pontosságával.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2018.04.21. 13:22:58
  • IMYke2.0.0.0
    #3
    Felgyorsítja a megrajzolás folyamatát. Hidd el, sokat számít.
  • Tetsuo
    #2
    Azt hittem, ezt már a Google is automatizálta.
  • bunny
    #1
    Ez szép és jó, csak a térképkészítés nem csak annyiból áll, hogy hol az út. Ez így elég karcsú lenne egy gps szoftvernek, útfelület, korlátozások, lámpák, sebességhatárok, 3D kereszteződések ... ez max ott jó, ahol tényleg lófa** sincs csak a nagy fehér folt.