10
  • Macropus Rufus
    #10
    ezt anno én is beszoptam. a 2GB netem kb. 1 hét alatt megszünt és nem értettem, hogy miért, hiszen otthon / cégnél wifin lógott a cuccos. Igen ám, de amikor a raktárba mentem ott a térerő erősen gyengűlt és ez anyamvadék leszívta a mobil netemet.
    (megjegyzem: az sem volt jobb mint a wifi lefedetség, de nekem úgy tűnt, hogy nincs komoly csek it. Ha a wifi gyenge akkor mobil. Ha az is gyenge, akkor is mobil)

    Ez a 41ezzer dollár bünti vitz.Dollárba kellett volna lennie ennek az összegnek, de az Apple esetében még az is vitz.

    Kár: sok embernek fel sem tünt, hogy mi a bibi. Azt hitték túltolták a netezést. Pedig nem. Nekem is csak azért tünt fel, mert tudom, hogy mobil neten csak utcán használok. Otthon / munkában csak wifi.
    Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2018.04.25. 12:26:35
  • Cefet
    #9
    A sunyiságért büntették meg őket. A tisztességtelen magatartásuk miatt, ami nem más gyártókkal szemben hozta őket előnybe, hanem a felhasználókat hozta hátrányba. De ezt a hozzátok hasonlók úgysem fogják megérteni. Mint ahogy azt sem, hogy a választás lefutott ügy. A magyarok többsége nem kért belőletek, be lehet fejezni a sorosozást.
  • lammaer
    #8
    Illetve.. ez miért versenyhivatali topik? ettől az Apple tisztességtelen előnyre tett szert más telefongyártókkal kapcsolatban?
  • lammaer
    #7
    " Így a fogyasztóknak nem várt mobilinternetes többlet-adatforgalmuk keletkezhetett"

    De vajon valóban keletkezett is? Volt bárki aki konkrétan tett bejelentést és kártalanítva lesz? Illetve ha az IOSban nem lesz ilyen opció (van még? :) ) azt a GVH úgygondolja hogy azért történik mert az apple figyelembe vette a birságot és meghátrált?

    KIcsit olyan furcsa a dolog - mintha engem azért birságolnának meg mert lopHATok kenyeret a boltban... hogy aztán tényleg loptam e vagy nem az már irreleváns?

    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.04.19. 14:27:55
  • Skylake
    #6
    Kormány információ

    Az Apple nem kapcsolhatja be a Wifi-asszisztenst a magyar felhasználók tudta ellenére!

    Magyarország dönt, nem az Apple!
    ---------------------------------------------

    Kormány információ

    Tudta?

    Az Apple részéről a Wifi-asszisztens automatikus bekapcsolását Soros György rendelte el Magyarország ellen!

    Állítsuk meg az Apple-t! Magyarország nem az Apple gyarmata!
  • Skylake
    #5
    Ez a 100 millió Ft nekik kb. annyi, mint nekünk egy porban heverő ötforintos. Milliárdtól kezd szankcionáló ereje lenni. Nagyon megijedtem ettől a szankciótól. Vajon Tim Cook betol egy Xanax-ot a nyelve alá, vagy inkább iszik egy konyakot erre az iszonyatosan borzasztó fenyegetésre, amely kelet-közép Európa e méltán feltörekvő nagyhatalmából érkezik? Kíváncsi vagyok hogy hajtják be rajtuk. Lesz plakátkampány is Cupertino-ban? Vonulni fog a birkamenet a kampusz körül? Végül a szopottgombóc fejű macskajancsi belehadoválja a mikrofonba a kampusz bejáratánál az erkölcsi, jogi & politikai elégtételes bullshitet? Netán szektából a nyanyák és a papák megkergetnek infarktus és sztrók kockázata mellett egypár elfsapkás, szakálolajjal ápolgatott szakállú, Kossuth-fejű programozóhipsztert? Elveszik tőlük a zöldikét, amit éppen valamelyik meeting levezetéseként kívánnak elfogyasztani? Hihetetlen milyen időket élünk!
  • esztyopa
    #4
    Lökjetekmá'oda Nekik 100 millát az aprónkból, azt menjünk...sörözni !
  • Tetsuo
    #3
    Tudom, de sokaknak meg pénzbe kerül. A pofátlanságért érdemelnek büntetést.
  • Cat #2
    Nem az Apple kapja a pénzt, hanem a mobilszolgáltató. Sokaknak nem is kerül pénzbe, ha olyan a tarifacsomagja.
  • Tetsuo
    #1
    "A Wi-Fi-asszisztens funkció működésének eredményeképpen gyenge Wi-Fi-nél automatikussá vált a készülékek csatlakozása a mobilinternet-hálózatra, ami a mobil-adatforgalom növekedésének, és többletköltségek megjelenésének lehetőségét vetette fel."
    Szerintem ezért a 100 millió forint az kevés. Az nem büntetés, hanem egyfajta utólagos díj.