7
 • t_robert
  #7
  lehet simán annyi elég hogy mondjuk kicsit leereszted az állkapcsodat és beszívod az arcodat némileg miközben kicsit megpróbálod egyik szemöldöködet kicsit lejjebb ereszteni. ezáltal némileg aszimetrikus arcot fognak kapni némi megnyúlt arccal. hátha a büdös életben nem ismer már fel a megváltozott arc arányok miatt semmiféle arcképfelismerő. :)
 • t_robert
  #6
  ja már csak azt kéne kitalálni, hogy tudnám megoldani, hogy az állami rendszerben kicserélődjön a képem mondjuk Micimackó képére. után ismerjen fel egy kamera, hogy kivagyok... :)
 • t_robert
  #5
  ja ez már a nagytestvér figyel éjjel nappal kategória
 • kvp
  #4
  "Azért ez nem fóliasisakos hülyeség ugye? Talán, mint állampolgárnak, jogom van tudni, hogy ezen információk milyen célból kerülnek felhasználásra, nem igaz?"

  Nallunk, meg ugy az EU-ban atalaban pont torvenyileg szabalyzott a tarolas modja es le is van irva, hogy mit hol tarolnak. Elvileg a mulinacionalis magancegek esten is, de azok jellemzoen nem tartjak be a torvenyeket (az EU-sokat sem).

  Az arcfelismero rendszer egyebkent sok europai orszagban alap mar a kozteruleti kamerak eseten, pl. a briteknel. De nem sokra mennek vele...
 • Skylake
  #3
  Az a baj, hogy ez úgy lenne korrekt, hogy pontosan tudni lehet: mely adatunk, mely állami rendszerben milyen célból milyen jogszabályok érvénye alatt vannak tárolva és felhasználva - célhoz kötötten. Közérthetően. Mivel ilyen nincs, nem (könnyen) elérhető, hagy ne nyaljam be teljesen önkéntességgel, hogy ezekkel az adatokkal esetleg nem él vissza egy rezsim. Miért is kellene megbízom ebben? Én, mint állampolgár milyen ellenőrzési jogosultsággal bírok ezen információk és felhasználásuk mellett? Semmilyennel, így legalább az a jogosultságom legyen meg, hogy nem tapsolok ennek. Talán örülnöm kéne, hogy ilyen formában is számon tartanak?

  Azért ez nem fóliasisakos hülyeség ugye? Talán, mint állampolgárnak, jogom van tudni, hogy ezen információk milyen célból kerülnek felhasználásra, nem igaz?
 • szunyika
  #2
  "Előtte kicsit gyakoroltam otthon a fotózáshoz. Ha már bemegy abba retk*s állami adatbázisba a kép az arcomról, legalább ne legyen könnyű dolga a pofaméricskélő algoritmusnak "

  WOW, te aztán keményen nyomod és/vagy nagyon sok szabadidőd van amellett hogy paranoid vagy
 • Skylake
  #1
  Ja, az alapértelmezett terroristakártya. Miért is kellene csodálkozom. Csak a szingapúri emberek érdekében, nyilván! Lakásokba mikor mennek a kamerák? Szobánként egy elég lesz, vagy legyen inkább négy?

  Rövidesen itt lenne az idő olyan startup-vállalkozások számára, amelyek eredményes eszközöket kínálnak a tömeges közterületi arcfelismerés megakadályozására, az infravörös fényt kibocsátó napszemüvegektől kezdve olyan arcbőrre tapasztható tapaszokon át, amelyek az arcfelismeréshez szükséges mérési pontokat módosítják.

  Korábban, még a régebbi személyi időszakában kellett megújítanom a személyimet. Előtte kicsit gyakoroltam otthon a fotózáshoz. Ha már bemegy abba retk*s állami adatbázisba a kép az arcomról, legalább ne legyen könnyű dolga a pofaméricskélő algoritmusnak amit már az új személyi óta használnak valószínűleg ebben a szuper országban is.