8
 • lammaer
  #8
  A lehetőségek és az hogy a végén ebből idehaza mit kapunk.... lásd a lakosságnak a jelenlegi piaci ár fölött eladott rezsicsökkentett gázt....

  Az egy dolog hogy technikailag mit lehet csinálni, az meg egy másik hogy a nyomorult politikusok (szintől függetlenül) mit nyomnak le a torkunkon.
 • Cat #7
  Nagyon gyorsan épülnek az LNG terminálok, amelyekbe a világ bármely tájáról lehet folyékony állapotú gázt vinni. A közelünkben Lengyelországban és Horvátországban is lesz, mi mindkettőből kaphatunk gázt, ráadásul Románia is fúrni fog a Fekete tengerben, szóval egy évtized múlva nagyon más lesz a helyzet, mint ma.
 • Macropus Rufus
  #6
  "Aznap csődbe is megy az országuk. A költségvetés több mint 60%-át az olaj és gáz export adja. "
  minden a tartalékokon múlik. Ha nekik több tartalékjuk van pénzben mint az EU-nak gázban akkor ők nyertek.
  És igazból nekünk jobban kell a gáz mint nekik a zsé. Majd megoldják másképpen a kieső lovettát, de nekünk nincs lehetőségünk itt az EU-ban pár hónap alatt, egy komplett rendszert kiépíteni a gáz ellátás érdekében.
 • lammaer
  #5
  Nem is biztos hogy olyan rossz lenne ha elzárnák a gázt nekünk... Viktátornak lehet okozna fejfájást hogy hogyan magyarázza ki a népnek a nagy oroszbarátságot, miközben putyin meg kicseszik velünk....

  Persze ha belegondolok, lehet hogy a párezer forintért megvásárolt szavazóknál nincs is gáz odahaza... meg persze jönne a sulykolás hogy a gáz elzárás is a soros, a migráncsok vagy az EU műve... (ez utóbbi hangyányit még igaz is lenne).
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.04.16. 12:13:55
 • grobs
  #4
  "Tehát putyin nem azokat az oligarchákat bünteti, vagy bírja jogkövető magatartásra, akik miatt a szankciókat kapja..."

  Azok az oligarchák már régen csak strómanok. Saját magát meg csak nem büntetheti.

  "a ruszkik erre elzárják majd a gázt"

  Aznap csődbe is megy az országuk. A költségvetés több mint 60%-át az olaj és gáz export adja.
 • grobs
  #3
  Van egy "kis" különbség. Kínába a nyugati cégek önként vitték a gyártó kapacitást. A kínaiaknak semmi sem kellett, hogy átvegyék. Pakisztánban is csinálhatnának bármit azok akiket nem érdekel a szerzői jog, csak oda senki sem vitt üzemet (csak ruhagyárat). Az orosz félvezető gyártás is világhírű ... vagy nem.
  És persze a legfontosabb: A kínai belpiac több mint 10x akkora mint az orosz.
 • zola2000
  #2
  Tehát azt akarják csinálni mint most Kína.
 • Dante73
  #1
  Tehát putyin nem azokat az oligarchákat bünteti, vagy bírja jogkövető magatartásra, akik miatt a szankciókat kapja...
  Ezzel az a baj, hogy trump elég idióta ahhoz, hogy totális embargót vezessen be, amit a ruszkik nagyon megszívnak, ha csatlakozik hozzá az EU, (márpedig, ha az érdekeink sérülnek, csatlakozunk) a ruszkik erre elzárják majd a gázt... Elég kemény idők jöhetnek, csak mert a két nagyhatalomban hülyék a választók, és két nacionalista idiótát választottak meg, akik dumálás helyett azonnal cselekszenek.