8
  • lammaer
    #8
    A lehetőségek és az hogy a végén ebből idehaza mit kapunk.... lásd a lakosságnak a jelenlegi piaci ár fölött eladott rezsicsökkentett gázt....

    Az egy dolog hogy technikailag mit lehet csinálni, az meg egy másik hogy a nyomorult politikusok (szintől függetlenül) mit nyomnak le a torkunkon.
  • Cat #7
    Nagyon gyorsan épülnek az LNG terminálok, amelyekbe a világ bármely tájáról lehet folyékony állapotú gázt vinni. A közelünkben Lengyelországban és Horvátországban is lesz, mi mindkettőből kaphatunk gázt, ráadásul Románia is fúrni fog a Fekete tengerben, szóval egy évtized múlva nagyon más lesz a helyzet, mint ma.
  • Macropus Rufus
    #6
    "Aznap csődbe is megy az országuk. A költségvetés több mint 60%-át az olaj és gáz export adja. "
    minden a tartalékokon múlik. Ha nekik több tartalékjuk van pénzben mint az EU-nak gázban akkor ők nyertek.
    És igazból nekünk jobban kell a gáz mint nekik a zsé. Majd megoldják másképpen a kieső lovettát, de nekünk nincs lehetőségünk itt az EU-ban pár hónap alatt, egy komplett rendszert kiépíteni a gáz ellátás érdekében.
  • lammaer
    #5
    Nem is biztos hogy olyan rossz lenne ha elzárnák a gázt nekünk... Viktátornak lehet okozna fejfájást hogy hogyan magyarázza ki a népnek a nagy oroszbarátságot, miközben putyin meg kicseszik velünk....

    Persze ha belegondolok, lehet hogy a párezer forintért megvásárolt szavazóknál nincs is gáz odahaza... meg persze jönne a sulykolás hogy a gáz elzárás is a soros, a migráncsok vagy az EU műve... (ez utóbbi hangyányit még igaz is lenne).
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.04.16. 12:13:55
  • grobs
    #4
    "Tehát putyin nem azokat az oligarchákat bünteti, vagy bírja jogkövető magatartásra, akik miatt a szankciókat kapja..."

    Azok az oligarchák már régen csak strómanok. Saját magát meg csak nem büntetheti.

    "a ruszkik erre elzárják majd a gázt"

    Aznap csődbe is megy az országuk. A költségvetés több mint 60%-át az olaj és gáz export adja.
  • grobs
    #3
    Van egy "kis" különbség. Kínába a nyugati cégek önként vitték a gyártó kapacitást. A kínaiaknak semmi sem kellett, hogy átvegyék. Pakisztánban is csinálhatnának bármit azok akiket nem érdekel a szerzői jog, csak oda senki sem vitt üzemet (csak ruhagyárat). Az orosz félvezető gyártás is világhírű ... vagy nem.
    És persze a legfontosabb: A kínai belpiac több mint 10x akkora mint az orosz.
  • zola2000
    #2
    Tehát azt akarják csinálni mint most Kína.
  • Dante73
    #1
    Tehát putyin nem azokat az oligarchákat bünteti, vagy bírja jogkövető magatartásra, akik miatt a szankciókat kapja...
    Ezzel az a baj, hogy trump elég idióta ahhoz, hogy totális embargót vezessen be, amit a ruszkik nagyon megszívnak, ha csatlakozik hozzá az EU, (márpedig, ha az érdekeink sérülnek, csatlakozunk) a ruszkik erre elzárják majd a gázt... Elég kemény idők jöhetnek, csak mert a két nagyhatalomban hülyék a választók, és két nacionalista idiótát választottak meg, akik dumálás helyett azonnal cselekszenek.