7
  • ostoros
    #7
    Én azt elhiszem, hogy ezt harsogja a nyugati média, dé voló már valami bizonyíték is erre, vagy csak a szokásos szájalás?
  • Skylake
    #6
    Így, ha egy vállalkozás Putyinisztánban, vagy a Trump-kuplerájban elér egy reelváns piaci szintet, a vezetők egyszer csak kapnak két bejelentés nélküli látogatót. Ezek igazolják magukat, majd a következő vakert adják elő, ez a lényege: k*rvára lenyűgöző a cég innovációs képessége, és úgy gondolják, hogy ezt a sztratoszférikus innovációs potenciált lennének szívesek a kedves cégvezetők az adott állam magasabb igényeinek is alárendelni. Itt felsorolunk néhány törvényben meghatározott dolgot, paragarfushelyekkel, illetve azon jogi és egyéb, cégre illetve adott személyre irányuló szankciókat (v.ö. "jogi, erkölcsi és politkai elégtétel" technicus terminus), amelyek egészen biztosan azt eredményezik, hogy a drága cégvezetők óriási nagy kedvet fognak érezni az adott gumitalpú szervezettel történő együttműködésre. Ezt követően kinyitjuk a dipitatyót, és az általunk már megírt szerződést elővesszük, amit a cégvezető úr aláír: az aktust audiovizuális eszközökkel rögzítjük, ahogy a tárgyalást is. Ezt követően a kávé felhörpintése, illetve a napszaknak megfelelő elköszönés marad hátra.
  • Skylake
    #5
    Általában az van, hogy azok a szoftverfejlesztő vállalkozások, és SaaS szolgáltatók, amik elég nagyra nőnek, releváns piaci súlyuk van, a piaci súllyal egyezően áll fent a kormányzati hátsóajtózás ténye és lehetősége, azon rezsim érdekeit figyelembe véve, amely joghatósága alá tartozik. Ez ugyanúgy igaz Putyinwonderlandra, meg a Trump-vidámparkra egyaránt, hogy csak a két legnagyobbat említsem.
  • Skylake
    #4
    Ó, a csodálatos Kászperszkáj! Fagurgia legyek, ha az összes szoftvertermékük nem rendelkezne a következő, a Roskomnadzor és az FSB által betett funkciókkal:

    - a szoftvereken keresztül be lehet jutni informatikai rendszerekbe amelyeken fut,
    - "külső kilépési pontokként" használva megfigyelhetők és támadhatók informatikai rendszerek
    - adatgyűjtés a kliensgépekről, a böngészőtől kezdve a személyes mappákig, automatizáltan (legyűjti, mely gépek érdekesek), majd célzottan kézzel (a célpontokból az előzőek alapján választanak a rendszert használó gumitalpúak).

    A Kaspersky-t olyan szinten bannolnám az EU-ban, hogy ha az user valahonnan mégis lerántja és felrakja, akkor onnantól helyből le lenne b*szva a netről, amíg le nem szedi és nem csinál egy teljes rendszer újrarakást. Plusz bünti, persze ez a mai jogi és technológiai színvonalon nem tehető meg.

    https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-07-11/kaspersky-lab-has-been-working-with-russian-intelligence
  • ostoros
    #3
    Bolond ez a pali. Csak elvtelennek kellene lennie mint zuckerbergnek és senki se bántaná....
  • Csaba161
    #2
    De a Kaspersky-labot nem bojkottálja az orosz kormányzat, vajh miért?
  • Tikal #1
    hát persze.. a terrorista kártya mindig kéznél van.