7
 • bunny
  #7
  Kicsit még fejlődik a VR, és nem lesz szükség fizikailag odamenni :)
 • molnibalage83
  #6
  Még az 1990-es es évek elején is fanatikus és megfelelő anyagi háttérrel bíró emberek sportja volt a magahegyi mászás. Erős túlzással majdnem olyan szűk kör volt, mint az asztronautáké a 8000-es feletti hegyeké.


  A legyel mászók teljesítménye azért volt elékpesztő a '70-es és '80-as években, mert a nyugatiakhoz képest szarból építettek várat. Akkor Internet sem volt, ezért az, hogy hogyan kell igazán hegyet mászni az tényleg nem egy közismert dolog volt. Ma meg egy jó sportembert megfelelő felkészítéssel a serpák felveszinek különösebb erőlködés nélkül 7-8 ezer méterig. Afelett van csak az igazán kihívás, de volt már nagyon csúnya benézés...
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.04.15. 14:24:23
 • NEXUS6
  #5
  Kösz az infót, azért 1-2 nagyságrenddel kevesebb turistára gondoltam! Minden esetre a természetjáró haverom, ahogy nem megy az Everestre, vagy az Antarktiszra sem, ugyan így nem ajánlanám neki a kiruccanást az űrbe sem, még ha megnyerné is a rekordösszegű 5-öst is, vagy átmenne gázszerelőnek és lenne hozzá felesleges pár milliárdja.
  :)
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2018.04.14. 11:19:21
 • gaszton421
  #4
  A többieket nem kell lebeszélni a doogról mert úgy sincs rá pénzük. Én a dologban azt a problémát látom hogy egy cég akinek még egy mérnökre sem telt csak CGI szakemberre az ne akarjon űrállomást/űrhotelt építeni mert valószínűleg rohadtul nem tudja hogy kell.
 • Cat #3
  "aki az űrbe akar menni az a kőgazdag ember, aki mindenfajta extrém sportokat művel napi szinten, megjárta a Himaláját, földkörüli vitorlásversenyen vesz részt, esetleg van egy kiszuperált szuperszónikus vadászgépe is, amit néha megreptet."

  Meglepődnél mennyien vannak ilyenek. Pl. hozzánk csak annyi jut el, hogy a magyar hegymászók bénáznak az Everesten, közben tömegek sétálnak fel, gyakorlatilag dugók alakulnak ki a szűk szakaszokon (pl. a Hillary-lépcsőnél).
 • kvp
  #2
  "Aztán ahogy tudom oda sem tolonganak a túristák, pedig annak létesítése fenntartása mind pénzügyileg, mind technikailag nagyságrendekkel könnyebb, mint egy űrállomásé."

  Evente atlag 45 ezer turista megy oda. Az, hogy a teljes turizmushoz kepest ez semmi, nem jelenti azt, hogy nem jarnak oda joparan.

  Az Orion Span-nak ket nagyobb technikai gondja van. Egyreszt nincs szemelyszallito urhajojuk, masreszt nincs kesz urallomasuk. A Bigelow ebben elorebb jar, nekik mar volt tobb tesztelt, mukodo moduljuk. Ehhez kepest a cikkben szereplo cegnek meg tervei sincsennek, mivel annyi tokejuk sincs, hogy legalabb tervezomernokoket felvegyenek. A nem letezo piacrol osszevasarolni meg eleg nehez lesz barmit is.

  Innentol egy otletrol beszelunk, amihez egyelore annyi penzt se tudtak osszeakalapozni, hogy legalabb egy megvalosithatosagi tanulmanyt keszitsenek. Viszont a helyeket mar elkezdtek arulni, egy meg papiron sem letezo urallomasra. Ez vagy eleve csalas vagy egy nagyon naiv probalkozas sok penzt keresni...
 • NEXUS6
  #1
  Az a baj, hogy az emberekben nem tudatosodott, hogy az űr marhára nem olyan, mint amit a SW/ST filmekben látnak, egy kórházi oxigénmaszkban nem lehet kimenni egy aszteroidára, vagy amikor lemegyünk egy bolygó felszínére benzinkutas kezeslábasban nem elég a megnyugváshoz, hogy megcsipogtatjuk a trikordert.

  Egy alacsony földkörüli pályás űrálomás, ami a Föld felszínét leszámítva, ismereteink szerint a legbiztonságosabb űrben levő hely az egész ismert világegyetemben összehasonlíthatatlanul veszélyesebb, mint pl. egy délisarki kutatóállomás. Aztán ahogy tudom oda sem tolonganak a túristák, pedig annak létesítése fenntartása mind pénzügyileg, mind technikailag nagyságrendekkel könnyebb, mint egy űrállomásé.

  "Ezt követően szállhatnának meg az űrhotelben, kipróbálva a súlytalanság nyújtotta életérzést."
  Úgy értve egyéntől függően hosszabb rövidebb ideig tartó tengeribetegséget.
  Szal célközönséget tekintve, aki az űrbe akar menni, az az a kőgazdag ember, aki mindenfajta extrém sportokat művel napi szinten, megjárta a Himaláját, földkörüli vitorlásversenyen vesz részt, esetleg van egy kiszuperált szuperszónikus vadászgépe is, amit néha megreptet. Nekik ajánlható, egyfajta következő lépcsőnek. Mindenki mást javasolt lebeszélni a dologról, már az elején mert csak csalódás lesz a vége.