13
  • cateran
    #13
    "Ja, és a felmerült vitához: most komolyan, óriásszörnyek verekednek rohadt nagy robotokkal. :-D És azon vannak egyesek kiakadva, hogy hülyeség, ha ketten irányítanak egy robotot? Ebben az egészben mi értelmes vagy logikus? Szó szerint semmi, ezen minek fennakadni?"

    Tudom, hogy hihetetlenul hangzik, de nem ez az elso, hogy oriasi robotok harcolnak oriasi szornyek ellen, viszont messze a leghulyebb megoldassal....hat ezert...volt alapanyag boven, meg ha el is tekintunk a jozan esztol...
  • Axlkenobi
    #12
    Az első rész úgy rakás szar, ahogy van. Guillermo Del Toro, aki szerintem minden idők egyik legtúlértékeltebb rendezője, fogott egy totál debil ötletet és full komolykodva előadta, mindezt érdektelen látványvilággal (minden jelenet éjjel és esőben) és teljesen antipatikus szereplőkkel (szó szerint nem volt senki, aki csak egy kicsit is szimpatikus lett volna).

    A folytatás ugyanolyan ostoba, mint az első rész, mégis sokkal élvezhetőbb. Egyrészt már az pozitívum, hogy látni lehet az akciójeleneteket, illetve óriási plusz, hogy a szereplők alapvetően kedvelhetők. Sem Boyega, sem Eastwood nem álmenőzik túl a szerepüket, a köztük lévő rivalizálás is tök normál szinten marad. Még a két agyhalott tudós, akik visszatérnek az első részből sem akasztottak ki.

    Ja, és a felmerült vitához: most komolyan, óriásszörnyek verekednek rohadt nagy robotokkal. :-D És azon vannak egyesek kiakadva, hogy hülyeség, ha ketten irányítanak egy robotot? Ebben az egészben mi értelmes vagy logikus? Szó szerint semmi, ezen minek fennakadni?
  • molnibalage83
    #11
    Mert hollywood ennyire igénytelen, ahogy a filmfogyasztók nagy része is. Megoldható lett volna a dráma és ember-gép kapcsolat értelmesen is, de basztak venni rá a fáradságot.
  • Dynamic
    #10
    Ez a kétemberes-agyféltekés irányítás egy döbbenetes marhaság. Gondolom csak azért találták ki, hogy ürügy legyen egy drámázásra (bizalom, társ elvesztése stb.), mert egyébként SEMMI értelme nincsen. Viszont, ha mindenképp beleakartak erőltetni egy ilyen lelki vonatkozást, akkor sem értem, hogy miért ezt tudták kitalálni. Miért nem lehetett a kétemberes vezérlést valahogy értelmesebben megoldani?
  • wraithLord
    #9
    Tényleg, ott van az MI is, csak akkor már túlságosan originál ázsiai óriásbizbaszharc lett volna belőle. :D

    Persze, kb. minden szinten marhaság, de az még belefér a szokványos "inkább fiction mint science" hülyeségek közé.
  • molnibalage83
    #8
    Az egész egy marhaság. Most komolyan, amikor ma képes egy MI elvezetni kétlábú robotokat, akkor mia fasznak bízzák ezt több emberre?

    Az egész film úgy kreténség, ahogy van. Nem csak technikai oldalról, minden szempontból Zskat fos nördöknek. Vagy még az sem.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.04.05. 01:06:15
  • wraithLord
    #7
    Lehetséges, mert más értelme nem nagyon van.
    Amcsi csávó+kínai nő. Kínai piac, jelkép. Amcsi csávó+afro amcsi csávó. Megfelelés a mai elvárásoknak és jelkép.

    Kicsit olyan, mintha a Star Treknél nem minden sorozatba más zsánert/eszmét/ideológiát képviselő kapitányt raknak, hanem egy sorozatban egy hajónak 8 különböző kapitánya van egyszerre. :D Annyiban sántít a párhuzam, hogy azért ott van még legénység is.

    Én megpróbáltam elképzelni ezt a kétemberes irányítást, de a tankokat sem úgy irányítják, hogy egyik fickó az egyik lánctalp sebességét szabályozza plusz a lövegtornnyal lő, másik a másik lánctalpat szabályozza plusz a géppuskával lő... hanem van egy pilóta, egy tüzér, egy géppuskás stb.
    És valószínűleg egyszerűbb ezt összehangolni, mint a filmben kompatibilitási nehézségekkel küzdő mind-meldinggel szórakozni, a harckocsiknál már bizonyított. Igaz, a valóságban nincs is más lehetőség.
  • Neocortex
    #6
    hogy politikailag korrekt legyen
  • Seven44
    #5
    Csak a pontosság kedvéért. A film zeneszerzője pontatlan, mivel John Paesano-t Lorne Balfe váltotta fel.
  • SigS
    #4
    Ezt mondjuk én sem fogadom be hogy miért kell hozzá 2 ember :D
  • Cat #3
    Én kifejezetten jól szórakoztam rajta :) Te se néztél gyerekkorodban óriásrobotos japán animeket (pl. Gundam).
  • molnibalage83
    #2
    És ez a balfasz rendező kaphatott egy oscart, mikor kb. zskat kurválkodásra adta a fejét. (Ráadásul még a film bugyuta is volt.)

    Én anno egy nap néztem meg az első részét félrészgen a Godzillával, még úgy is totális agyleolvadás volt. Azóta nem voltam hajlandó ilyen zskat fos filmet nézni még torrentezve sem.
  • Ender Wiggin #1
    ez az egész már ott totál baromság, hogy egy humanoid robot irányítása csak két emberrel lehetséges. és nem ám úgy, hogy mondjuk az egyik lő a másik meg megy, hanem jobb meg bal oldal. jézusom. és innen csak lejtmenet...