12
  • H3nG
    #12
    Nem teljesen ertek veled egyet. Szamomra sokkal szorakoztatobb egy masfajta vilag felfedezese minta valosaghuseg minel reszletesebb kidolgozasa. A jovotol azt varom hogy a tobbi erzekszervet is bevonjak, valamint hogy a mozgast/setalast/futas valamilyen modon erezhetove tegyek. Ezt viszont technikailag megoldani egy problema ami meg elottunk all, viszont filmre vinni nem tunik megoldhatatlannak.
  • NEXUS6
    #11
    El kezdtem nézni. De egy tini hősös film, ami gyak nosztalgiával akarja eladni magát miért is lenne nagy durranás? A szájbarágós narráció az ellején, a didaktikus VR demo (mindenki elhúzott függönynél demozza titkos álmait, hú de jó hogy egy recskázós rész nem került bele, jézus) fájdalmas volt, a srác kb pont úgy öltözik, mint én annyi idősen (80-as évek), az emberek egy maxigáz lapukkantságban amerikai kertvárosi fílinget sugároznak. Hát nem tudom, szerintem a mexikóikak nem véletlenül akarnak átlépni a határon tömegesen.

    Sajnálatosan nekem az ilyen túlspirázott CG animációktól autómatikusan lassul az agytevékenységem, értsd bealszom. Moziban viszont olyan filmeket akarok nézni, amin kamerával felvett valós szereplők vannak, vagy ha nem azok, akkor olyan profin van megcsinálva, hogy úgy néznek ki. Erre jön egy halom csilivili introanim, hogy ilyen lesz a jövő. Emberek, ezt nem hogy 2040-es években, de 3 év múlva egy B kat videojáték bevezető animjának sem lehet majd eleadni!

    Milyen lesz a VR 2040-es években szerintem? Kb. mintha tök valságosan ott lennél, nincs csilivili grafika, hanem maxigáz hihető. De értitek, erről ma egy filmet csinálni? Na az Kb. mintha egy Asyliumos olcso filmet adnának a száj-fáj csenölön, amiben Dani Trejo a legnagyobb dobás, és a VR attól VR, hogy a kamerával felvett jelenetekre azt mondják, közben a szereplők tágra nyílt mangaszemekkel csodálkoznak, hogy jé virág, jé függöny! XD

    Na mindegy, szerintem adok még egy esélyt neki, remélem pozitívan fogok csalódni.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2018.04.10. 13:49:20
  • BrockSamson
    #10
    Megneztuk... hat tenyleg eleg sok mindent megvaltoztattak a latvany kedveert, a probaktol kezdve fobb utalasokig, de az alapveto vaz vegul is megmaradt.

    Nezheto volt, de a konyv fenyevekkel jobb.
  • Jagdgeschwader
    #9
    Fú, de szar volt ez a film. A főbb szereplők nevén kívül gyak. semmi köze nem volt a könyvhöz.
  • Sir Cryalot
    #8
    ...nem éppen, mert ebben benne van az is hogy a fősodratú , népes dolgokról van szó a határok feszegetése helyett, pontosabban, DIREKT ahelyett.

    10ből 11-re tekerték fel kényszeresék a múltidézősdit :D.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2018.03.29. 16:12:03
  • Mentol
    #7
    Jó, vazzeg! WIKIPedia kellett hozzá, hogy leessen, EZ IS egy qrva angol szó...
    Popular Culture - magyarul, mindaz, amit manapság médiaként fogyasztunk. Ezt akár lehetne kortárs kultúrának is nevezni, szép magyar szóval.
  • molnibalage83
    #6
  • Mertos
    #5
    Biztosan jó film, de én meglátom ezt a Tye Sheridan gyereket még az élettől is el megy a kedvem.
  • Csatis01
    #4
    Ez nagyon durván hosszú lista!
  • petrov144
    #3
    https://www.shmoop.com/ready-player-one/allusions.html

    itt az összes
  • BrockSamson
    #2
    A konyvben rengeteg utalas van scifi es fantasy filmekre, sorozatokra, animekre, kepregenyekre es rengeteg jatekra (D&D-tol a klasszikus jatektermi es NES jatekokig).

    Feltetelezem a filmben tobb lesz a "friss" tartalom, mint a konyvben.
  • Mentol
    #1
    Tényleg csak érdeklődésképpen: valaki (legjobb volna a cikk írója) soroljon már néhány ilyen popkultúra elemet.