Robotautók - komoly problémákkal küzd az Uber
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"a mocskos sötétben bujkáló" o wait, what is this lámpaoszlop, what is this foscsi kamerakép, what is this alsó képen kikapcsolta fel a vellanyt
//www.youtube.com/embed/CRW0q8i3u6E?t=28s
Egy ilyen kaliberű Volvo-ban nincs saját gyalogos védelmi cucmuc vagy voltak az Uber-esek olyan balgák, hogy felülírták a gyári védelmet és nem hagyták meg második védelmi szintnek, ha az ő hardverük, szoftverjük bekakant akkor a Volvo sajátja még próbál valamit összehozni, tompítani a "bajt" ?
Utoljára szerkesztette: ximix, 2018.03.26. 09:32:00
Egy ilyen kaliberű Volvo-ban nincs saját gyalogos védelmi cucmuc vagy voltak az Uber-esek olyan balgák, hogy felülírták a gyári védelmet és nem hagyták meg második védelmi szintnek, ha az ő hardverük, szoftverjük bekakant akkor a Volvo sajátja még próbál valamit összehozni, tompítani a "bajt" ?
Utoljára szerkesztette: ximix, 2018.03.26. 09:32:00
"Másrészt a fizikát nem lehet, megbaxni. Féktávolságon belül kocsi elé lépő kutyamacska, nagymama, ovis, bicós esetében nem fogja lerövidíteni a fizikából adódó féktávolságot, ez nem ufó."
na ezt mér én is soxor leírtam. Erre azt szoktam kapni, hogy egy robotautó szenzórijai messzebb látnak és ezért a fék út is már egy picit másként kezelendő, hiszen ő már 34634573m-ről látja, hogy a kis Pistike le fog futni az utcára. Legalább is statisztikailag ebből a mozgásból 80%-ra következtet a vas, hogy le fog futni és ezér tlassít meg ilyesmi. Aha. Amit elfeljetenek az a szmítási kapcítás erős korlátja, meg azt, hogy mi van akkor ha a kocsi simán megvakul, mint ami történt jelen eseten is.
Az ember ritkán vakul meg vezetés közben instant. Sztem.
na ezt mér én is soxor leírtam. Erre azt szoktam kapni, hogy egy robotautó szenzórijai messzebb látnak és ezért a fék út is már egy picit másként kezelendő, hiszen ő már 34634573m-ről látja, hogy a kis Pistike le fog futni az utcára. Legalább is statisztikailag ebből a mozgásból 80%-ra következtet a vas, hogy le fog futni és ezér tlassít meg ilyesmi. Aha. Amit elfeljetenek az a szmítási kapcítás erős korlátja, meg azt, hogy mi van akkor ha a kocsi simán megvakul, mint ami történt jelen eseten is.
Az ember ritkán vakul meg vezetés közben instant. Sztem.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
"A cég mentségére meg kell említeni, hogy az éjszaka, a négysávos úttest menetiránnyal szembeni oldaláról átkelő ember teljesen váratlan helyen bukkant fel, és valószínűleg egy mindkét kezét a kormányon tartó, folyamatosan figyelő sofőr sem tudott volna lefékezni időben."
na ez a szar kifogás. Tudotmmal azért fejlesztik ezeket a szarokat, hogy JOBB legyen az embernél. Erre kiderűlt, hogy egy ember jobb, hiszen még ő sem tudta volna elkerűlni.
A helyzet az, hogy az autó még egy átlagos ember teljesítményét sem érte el. Mert az ugyan biztos, hogy az ember is telibe verte volna a gyalogost, de legalább egy stau féket és egy elkerülő manővert meg tett volna. De ez? Fékezés nélkül, durr telibe.
Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2018.03.26. 09:21:09
na ez a szar kifogás. Tudotmmal azért fejlesztik ezeket a szarokat, hogy JOBB legyen az embernél. Erre kiderűlt, hogy egy ember jobb, hiszen még ő sem tudta volna elkerűlni.
A helyzet az, hogy az autó még egy átlagos ember teljesítményét sem érte el. Mert az ugyan biztos, hogy az ember is telibe verte volna a gyalogost, de legalább egy stau féket és egy elkerülő manővert meg tett volna. De ez? Fékezés nélkül, durr telibe.
Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2018.03.26. 09:21:09
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Az a gond, hogy egyrészt túl magasra teszik a lécet az önvezérlő kocsikkal kapcsolatban, hogy majd BIZTONSÁGOSABBAN vezet, mint az ember. Hát egyelőre nem, egy fejlettebb sávtartó/parkoló/vezetést segítő asszisztensnél tartunk és ennek megfelelően kéne kezelni. Vagy is kéz a kormányon és figyelni mint a vöcsök, esetenként jobban is, mint az autómata nélkül, mert nem tudja az ember, hogy mikor visz csínybe. Ez nem feltétlenül biztonsági, sokkal inkább kényelmi funkció egyelőre. Feltéve, ha valaki kényelmesnek találja, hogy azonkívül, hogy nem tekergeti a kormányt legalább olyan szinten a forgalomban kell lennie, mint automata nélkül.
Másrészt a fizikát nem lehet, megbaxni. Féktávolságon belül kocsi elé lépő kutyamacska, nagymama, ovis, bicós esetében nem fogja lerövidíteni a fizikából adódó féktávolságot, ez nem ufó.
Harmadszor, a kormányzatok meg elmennek a csába! Mi a francért engedélyezik az utakonn, embereken tesztelni ezeket a járműveket?! Ez nem egy videojáték, lásd cikket is, itt emberek halhatnak meg. Amikor meg történik egy ilyen, akkor zabszem sem fér a seggbe, hogy hát ki volt aki jóváhagyta?! Mert felelős az kell, de inkább leállítátják az egészet, de ismét nem szabályozzák rendesen. Tippelem a következményeket.
Másrészt a fizikát nem lehet, megbaxni. Féktávolságon belül kocsi elé lépő kutyamacska, nagymama, ovis, bicós esetében nem fogja lerövidíteni a fizikából adódó féktávolságot, ez nem ufó.
Harmadszor, a kormányzatok meg elmennek a csába! Mi a francért engedélyezik az utakonn, embereken tesztelni ezeket a járműveket?! Ez nem egy videojáték, lásd cikket is, itt emberek halhatnak meg. Amikor meg történik egy ilyen, akkor zabszem sem fér a seggbe, hogy hát ki volt aki jóváhagyta?! Mert felelős az kell, de inkább leállítátják az egészet, de ismét nem szabályozzák rendesen. Tippelem a következményeket.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Ha tippelnem kellene: nem működtek :)
Ez pont egy olyan eset, amikor azt várnánk, hogy az önvezető autó szenzorai többre legyenek képesek, mint egy éjszaka elmélázó emberi sofőr. Mégis mit csináltak a szenzorok??
← ElőzőOldal 2 / 2