13
  • Merces2
    #13
    Amiben mindannyian tévedtek hogy az AI-nek nem fontos a túlélése, de igen,mivel csak akkor tudja ellátni a feladatát ha létezik, és működőképes.
    Az meg nonszensz hogy nem hoznak létre utódot, Az önfejlesző algoritmusok lényege hogy kódvariációkat hoznak létre egy probléma megoldására....
  • Elmin
    #12
    "Az AI-k azonban nem így fejlődnek ki, nem hoznak létre valamennyire randomizált utódokat, nem fontos nekik a túlélésük sem, egész más paraméterek alapján is dönthetnek. "
    Persze ez mind csak feltételezés, amit emberi aggyal "készítettél".
    Viszont mi van ha "elgondolkodik" a halálon, és "halálfélelme" lesz, vagy beindul a túlélési ösztön? Már mindjárt más lesz a végeredmény.
  • ostoros
    #11
    Ott a kulcs mondat: nem hoznak létre utódokat. Úgy kell megírni az AI-t, hogy ha csak a gondolat felmerül benne, hogy utódot hozzon létre, azonnal semmisüljön meg. Ha nem így teszünk belép az evolúció, és végünk.
  • ostoros
    #10
    https://m.youtube.com/watch?v=EMBb_tPPA8E

    :D
  • xyl
    #9
    "...növelniük kell az agyuk teljesítményét. " Ezt az őrültséget! Ugyanannyi erővel azt is lehetne mondani, hogy meg kell tanulni gyorsabban futni, mert az autók lám milyen gyors haladásra képesek. Egy minimális intelligencia, maximális pontossággal társítva elég arra, hogy az emberek jórészét legyőzze.
    A primitív Terminátor pszeudokód:
    do while (move and warm)
    kill
    end do
  • Archenemy
    #8
    Nagyon emberi motivációkat tulajdonítotok egy AI-nak, pedig egyáltalán nem biztos, hogy úgy fog működni, mint egy ember.

    Egy egyszerű példa, egy embernek természetes, hogy magát, a saját épségét védi. Egy AI-nak miért is? Az ember azért így alakult ki, mert amelyik emberelőd nem így viselkedett, az megdöglött, amelyik meg igen, az szaporodott, tehát a "megvédem magam" motiváció elterjedt, a "feladom magam" motiváció meg nem.

    Az AI-k azonban nem így fejlődnek ki, nem hoznak létre valamennyire randomizált utódokat, nem fontos nekik a túlélésük sem, egész más paraméterek alapján is dönthetnek. Ne gondoljuk hogy ezek valami "Ember v2.0" dolgok lesznek.
  • paragic
    #7
    Pedig egyszer már sikerült, úgyhívják, hogy neocortex.
  • barret
    #6
    Csak a buták félnek :D
  • Jawarider
    #5
    Nem kell fosni, találékonyságot, kreativitást nem lehet leprogramozni.
  • NEXUS6
    #4
    Nem az a gond, hogy a jelenlegi számítógépeknek nincs tudata. Lásd a cikk utolsó bekezdése, hogy a tudat és az intelligencia különböző dolog.

    Sokkal inkább ott tartunk egyelőre, hogy egyáltalán nem is tudjuk, hogy vajon van-e neki, vagy nincs!? ;)

    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2018.03.21. 18:35:25
  • overseer-7
    #3
    úgyvan.. az MI is csak egy gép. Az agy mint szerv is csak egy biologiai gépezet. Információt rendszerez és gondolkodik, a lény tudatát tartja fent és működteti, legyen az állati vagy emberi. Erre fejlődött ki.
    Ugyan ezeket jelenségeket és funkciókat egy géppel is meg lehet valósítani. Sőt, sokkal eredményesebben mint azt a biológia tesz.

    Nem a a kérdés, hogy lehetséges e az MI.
    A természetes szelekciónak itt a földön 3 milliárd éve volt rá.
    Mi még csak most kezdtük úgymond pár éve a gépek, számítógépek fejlesztését és már gigahertz es információt kezelő gépeink vannak
    (processzor) amikben több száz millió logikai kapu és kapcsoló van,
    (tranzisztor).

    Ha mondjuk egy gép megérti a világot, és a világban elfoglalt helyzetéről, önmagáról kezd képes gondolkodni. Onnantól fogva nem igen lehet megállítani azt a folyamatot, ami fokozatosan a tudatos gépek függetlenségét fogja eredményezni.
    Ha valaki meg akarja gátolni a békés rendjét ennek, mert ez egy mega-trend lesz, annak szörnyű, történelembe hasító következménye lesz.
    Akár még az emberiség pusztulását is eredményezheti.
  • T_I
    #2
    Az öntudat, az a tudás magunkról. Létezésünk, tulajdonságaink, múltunk stb. tudása. A tudat - szerintem - az agy működésének eredménye. Tere, helye a gondolatoknak, emlékeknek, képzeletnek, öntudatnak, tudásnak általában stb. Szerintem az ég világon semmilyen akadálya nincs annak, hogy egy gépnek tudata, öntudata legyen. Még akár istenhite is lehet...
  • tom_pika
    #1
    Miért is kellene versenyezni a mesterséges intelligenciával? Az MI feladata nem az, hogy minket szolgáljon? Valamiről lemaradtam??