7
 • Irasidus
  #7
  Kit érdekel? Ez csillagászat!
 • fonak
  #6
  Jelenleg nem, de pár évszázad távlatában ki mernéd zárni? Persze az utas nem ember lesz, hanem csak robotszondák lennének, addigra már lehet hogy ma elképzelhetetlen képességű MI-vel. Persze lehet addigra már nem is lesz mai értelemben vett emberiség, hanem egy transzhumán civilizáció lesz.
 • VolJin
  #5
  Nem elérhető számunkra technológiailag a többi csillag!
 • Sequoyah
  #4
  Egyetertek, a jovoben szukseg van egyreszt a foldmeretu kozetbolygokra erzekenyebb teleszkopokra, es tovabbmenve olyanokra, amik effektiven tudjak elemezni azok legkoret. Par evtizeden belul mar pontosan kellene ismernunk a kornyekunkon levo, elheto legkorrel rendelkezo bolygokat, amikbe mar erdemes lenne penzt fektetni, hogy valamikor a jovoben meglatogassunk. Sot, elviekben az elet alapveto jelei is kimutathatoak.
  Technologiailag minden eselyunk megvan a fentiekre, es szerintem igencsak megvaltoztatna az urkutatas fekveset, ha lenne vegre egy konkret cel.
 • gaszton421
  #3
  Leginkább az volt a cél hogy minél több ilyen bolygórendszert és ha lehet minél tbb kissebb kőzetbolygóval, a klssszikus gravitációs Doppler módszer erősen túl reprezentálta az óriás jupiter szerű bolygókat, a fotometriai módszer viszont bizonyíthatta hogy a kis közetbolygók aránya jóval nagyobb, tehát a földszerő bolygók nem anomáliák, van belőlük jócskán. Ezt a feladatot tényleg teljesítette. Lesznek rövidesen újabb bolygókereső szondák és folytatódhat a hajsza....
 • molnibalage83
  #2
  A Kepler igazolta azt a hipotéztis, hogy gyakori az, hogy egy csillag(rendszernek) vannak bolygói. Ez volt a cél tudtommal és nem több. Ezt sikeresen teljesítette, de ezután más prioritások lesznek szerintem, további Naprendszer szondák.

  A mennyisége összehasonlításod rossz, mert az összes műhold vs. egy specifikus kutatóműhold arányát nézed a kutató holdak arányhoz képest...
 • overseer-7
  #1
  Több Keplerhez hasonló távcsőre lenne szükség az űrben.
  Több ezer féle eszköz kering fent, de bolygóvadász csövekből nagyon kevés van.