4
Videójátékok,és az erőszak
 • Renegade
  #4
  na, de hogy érdemi is legyen: sokkal nagyobb baj a technológia függés szerintem, a videojátékokat okolni nyilván barokkos túlzás, de amellett viszont nem szabad/lehet elmenni, hogy az online tér mennyire kicsavarhatja az embereket. Menyire tudja felkészíteni a mai szülő arra a gyerekét, hogy, ha idő előtt rácuppansz az online életre akkor annak már lehetnek visszafordíthatatlan hatásai.

  Egyszerű példa: ha tizenpárévesen rácuppansz a likevadászatra, az általad posztolt cuki/szexi kép által elvárt visszajelzésekre való rácsörgésre, abból ritkán sül ki jó. Ma kis túlzással minden tini médiamunkásnak hiszi magát, úgy, hogy a személyisége még nem áll készen az ezzel járó megpróbáltatásokra.

  A videojátékok "csak" abban veszélyesek mint minden más, függőséget kiváltó dolog: ha a hétköznapok rovására megy, akkor baj van.
 • Renegade
  #3
  hááát, ez kis hazánkban a legkönnyebb értelmezni:

  most ugye mindenki Soros
  pár éve a románok vették el a munkánkat
  azelőtt meg dolgos népünk győzni fog...meg a rohadt imperialisták
  azelőtt meg nyilván a zsidók tehettek mindenről

  szóval szerintem a videojátékok pont annyira tehetnek minden bajról, mint a fentebb állítások. :)

 • Carmang
  #2
  Videojátékok? Miért pont a videojátékok megint (mindig) a rossz? Most reklámozzák Buce Willis legújabb filmjét, csak a reklámban annyi lövöldözés van, hogycsakna... Meg úgy alapból az amerikai társadalom alaprésze a fegyver (alkotmányos alapjog). De persze a videojáték a rossz. Mint a legelső ilyen esetben, amikor a kissrác véletlenül lelőtte az apja fegyverével az öccsét. Az is azért volt, mert a videojáték (nem az apa!) hagyta elöl szabálytalanul, és legfőképp felelőtlenül a töltött fegyvert.
  Ja, bocs nem csak a videojáték a rossz. A 80-as években a heavy metal általánosságban volt a káros a fiatalok fejlődésére. Aztán pedig a Marilyn Manson újra. Idióták.
 • Ironman2
  #1
  Egy teljesen friss eredmény,és a kutatások is azt bizonyítják hogy nincs összefüggés az erőszakos bűncselékmények,és a videójátékok között.

  Ti hogy gondoljátok ezt? Érdemes róla beszélni.Engem érdekel a téma.

  (Már most az elején kérlek benneteket hogy a rasszista,politikai,és trágár szövegeket mellőzzétek ha lehet!)

  Origo cikk
  Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2018.03.17. 14:23:24