4
Videójátékok,és az erőszak
  • Renegade
    #4
    na, de hogy érdemi is legyen: sokkal nagyobb baj a technológia függés szerintem, a videojátékokat okolni nyilván barokkos túlzás, de amellett viszont nem szabad/lehet elmenni, hogy az online tér mennyire kicsavarhatja az embereket. Menyire tudja felkészíteni a mai szülő arra a gyerekét, hogy, ha idő előtt rácuppansz az online életre akkor annak már lehetnek visszafordíthatatlan hatásai.

    Egyszerű példa: ha tizenpárévesen rácuppansz a likevadászatra, az általad posztolt cuki/szexi kép által elvárt visszajelzésekre való rácsörgésre, abból ritkán sül ki jó. Ma kis túlzással minden tini médiamunkásnak hiszi magát, úgy, hogy a személyisége még nem áll készen az ezzel járó megpróbáltatásokra.

    A videojátékok "csak" abban veszélyesek mint minden más, függőséget kiváltó dolog: ha a hétköznapok rovására megy, akkor baj van.
  • Renegade
    #3
    hááát, ez kis hazánkban a legkönnyebb értelmezni:

    most ugye mindenki Soros
    pár éve a románok vették el a munkánkat
    azelőtt meg dolgos népünk győzni fog...meg a rohadt imperialisták
    azelőtt meg nyilván a zsidók tehettek mindenről

    szóval szerintem a videojátékok pont annyira tehetnek minden bajról, mint a fentebb állítások. :)

  • Carmang
    #2
    Videojátékok? Miért pont a videojátékok megint (mindig) a rossz? Most reklámozzák Buce Willis legújabb filmjét, csak a reklámban annyi lövöldözés van, hogycsakna... Meg úgy alapból az amerikai társadalom alaprésze a fegyver (alkotmányos alapjog). De persze a videojáték a rossz. Mint a legelső ilyen esetben, amikor a kissrác véletlenül lelőtte az apja fegyverével az öccsét. Az is azért volt, mert a videojáték (nem az apa!) hagyta elöl szabálytalanul, és legfőképp felelőtlenül a töltött fegyvert.
    Ja, bocs nem csak a videojáték a rossz. A 80-as években a heavy metal általánosságban volt a káros a fiatalok fejlődésére. Aztán pedig a Marilyn Manson újra. Idióták.
  • Ironman2
    #1
    Egy teljesen friss eredmény,és a kutatások is azt bizonyítják hogy nincs összefüggés az erőszakos bűncselékmények,és a videójátékok között.

    Ti hogy gondoljátok ezt? Érdemes róla beszélni.Engem érdekel a téma.

    (Már most az elején kérlek benneteket hogy a rasszista,politikai,és trágár szövegeket mellőzzétek ha lehet!)

    Origo cikk
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2018.03.17. 14:23:24