40
  • NEXUS6
    #40
    Az a gond, hogy a TR PS-es továbbgondolása, az Uncharted sorozat nálam olyan magasra állította a mércét, hogy meg sem kísérlem ezt a filmet megnézni. Azok a játékok gyak bármelyik Indy filmmel felveszik a versenyt és jé még humor is van bennük (nem az idétlen fingós böfögős fajta, hanem verbális).
    Nem mérőszalaggal kell a megfelelő színészeket sem a mozi feldolgozáshoz keresni, és sajna nem lenne elég valami hülyegyereket forgatókönyvírónak alkalmazni, aki berak 10 akció jelenetet meg közé 8 átvezetőt és annyi, és sajna pont ezért valszeg még sokáig nem fog elkészülni.
  • Ellaberin
    #39
    Nekem alapból tetszett. Viszont bármennyire is az a trend, hogy "tegyük emberibbé" a játék / mozi karaktereket itt pont nem kellett volna.
    Lara Croft mindig is egyfajta bombanő idealista megjelenítése volt (Bár az eredeti tervek nem erről szóltak, csak ugye az a fránya kocka társadalom :D ) A játék sikere nem csak a feladványokban keresendő, de a karakter megjelenésében is.
    Az első film adaptáció sikere is Angelina Jolie idomainak, mint a történetnek vagy alakításának volt betudható. (Mellékszál, de feltehetőleg a Relic Hunter sem lett volna olyan siker - mondhatni egy Tomb Raider sorozatnak - , ha nem Tia Carrere formálja meg.)
    Szóval ezt azért nem Alicia Vikandernek kellett volna megformálnia, mert bár színészi alakításait már Oscar díjjal is elismerték, ez pont nem az a szerep ahol színészi mélységekre ül be a hétköznapi néző. Az sem mellékes, hogy ebben a filmben pont nem is kell túl nagy teret engedni ilyesminek; formálja meg a már kategorikusan bejáratott karaktert és pont. Azt azért hozzá kell tenni, hogy ilyen monológikus mélységekbe - a szükségesnél többe - nem is ment bele a film.
    Visszatérve a színésznőre erősen érezhető volt a mostani trend miszerint legyen kockás has, de ne legyen túl kihívó sehol sem. Valóban olyan "szomszéd csaj", akin átsiklik a tekinteted. Ezt fokozva még a küzdőtéren le is nyomják, hogy meg se forduljon a fejedben, hogy van olyan amiben aduász.

    Maga a film összességében viszont működik. Hála az égnek nem a mostani kalandfilmekre jellemző Marwel -i katyvasz, amibe már nem győznek több képregény hőst beletuszkolni, hogy az unalom küszöbén a gyerek - más dolga nem lévén - beikszelje; eddig hány szuperhőst ismert fel.
    Élvezhető, mert megjelennek benne az ismert játék elemek, a film nem tolakodóan magyarázza, ismerteti meg az előzményeket - így az is viszonylag képben lesz, aki nem ismeri ezt az univerzumot. Nincsenek benne felesleges gegek, teljesen felesleges szerelmi szálak, ágyjelenetek, stb. Persze azért akadnak benne klisék, vannak benne ésszerűtlenségek, de olyan arányban ami nem üli meg az ember gyomrát. A film olyan tempóban folyik ami követhető, amikor kell felgyorsít, de nem olyan tempóra, ami nem átlátható. Olyan látványvilágot tudtak összehozni ami szép, mozgalmas és nem kell az nézőnek kapkodni a fejét a vászon két széle közt, hogy most éppen melyik jelenetet nézze az egyszerre történő kismillió közül.

    A többi színészi teljesítményt sem itt kell lemérni; nem az a film. Viszont az a film amire egy kis kikapcsolódás erejéig be lehet ülni - szerintem.
  • Dynamic
    #38
    Nagyon ügyes vagy és most jól el is baszod más szórakozását, csak hogy verhesd a melled milyen zseni vagy. Köszönjük szépen a spoilert!
  • Dagohun74
    #37
    Sajna megnéztem a moziba. Nem tetszett. Számomra unalmas volt. A Régi jobban bejött, de csak az első rész a 2. rész borzalmas volt.
  • syn7h37ic
    #36
    Ez a film nem érdemel mozit. Sajnos ott néztem meg. Egy jellegtelen tucat akció, epilepsziás villódzásokkal. Unatkoztam az egészen, semmit nem dobott fel, ami legalább fenntartott volna egy kis érdeklődést. A film elején levágtam, hogy szó sincs misztikumról, egy nyamvadt vírusról szól az egész, egy klisés szar. A Netflix Annihilation-je sokszorosan jobb, pedig felébe került.
  • Ender Wiggin #35
    A pénztárnál bukta eddig. 23,5 milliós hétvége... és a visszajelzések sem éppen pozitívak...
  • gosub
    #34
    Mert hozzá tartozik, ez bökte ki mindig a monitort, egy kerek seggű, jó mellű, darázs derekú nő. Jó volt ránézni, még ha digitális is, az egész úgy is egy eltúlzott elemekből építkező világ. Ez így kicsit nőimitátoros, nem rajongok érte. Végén kiderül, hogy Lara Croft valójában Leslie Croftként született csak megcsináltatta magát, hogy helyére kerüljön a választott neme és most lezbikus nő, de néha fiúkkal is összejön. Így már korszerű polkorrekt.
    Ha egy nőnek mutogatják feszes aligruhában a testét akkor legyen is ott valami. Rossz a szereplő választás.
  • Bazsalusz
    #33
    Gyerekek! Nagy baj van a világgal ha már a nagy csöcsök sem kellenek! :(
  • Dynamic
    #31
    Ne csinálj már úgy mintha nem tudnád miről beszélek. A kezdeteket mutatja be amikor, még nem volt irritálóan műmájer női james Bond, mint amit Jolie próbált eljátszani. Az elején remeg, fél, bizonytalan. Nyilván aztán ölni is kell benne. Mi értelme lenne, ha végig beszari maradna és senkit nem lehetne lelőni? Másrészt azon fennakadni egy videójátéknál(!) hogy honnan tanulja az ölési technikákat, annyira értelmetlen és nonszensz, mintha abba kötnél bele, hogy hogyan gyógyul vissza a karakter fél perc alatt minden sebződés után.
  • CairoJack
    #30
    Nekem az új játék, és az új Lara eléggé bejött, a filmet még nem láttam, de Vikandert borzasztóan gyenge színésznőnek tartom, így nem fogok beülni rá a moziba.
  • Ender Wiggin #29
    Aha. Félénkebb. Félénken lemészárol vagy 500 embert a 2013-as játékban, sőt, külön véres kivégzésekkel, és persze az összes ölőtechnikát az ujjából szopja egy nap alatt. Elég beteg világ az, ahol a logikai feladványos régi játék számít szarnak és ez a több más játékból összefosott izé a felépítetlen karaktereivel menő. Ami a filmet illeti, hát ennek sincs több értelme, mint a Jolie-verziónak. (Mellesleg :-D a rebootban is elég nagy csöcsök vannak, meg csinos arc... a filmben ezt a kettőt sem sikerült adaptálni).
    Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2018.03.15. 17:39:26
  • Dynamic
    #28
    Te miről beszélsz? Játszottál is a 2013-as játékkal, vagy csak az ezer éves DOS-os verzió alapján írod ezt? Az új TR rég nem a nagy csöcsökről és az arcoskodásról szól. Konkrétan semmi szexualitás nem sugárzik a játékból, ellenben van benne egy szimpatikusabb, félénkebb és esetlenebb nő, amit Alicia Vikander tökéletesen hoz (a trailer alapján, a filmet még nem láttam).
  • Bazsalusz
    #16
    Jó, akkor aki törölte a hozzászólásomat, az homokos.
    Nesze verd ki rá.
  • Voltan
    #15
    Egyetértek. A Silent Hill tényleg rendben volt. Nekem még a Mortal Kombat is ott van a legjobb játékadaptációk között, de ez nagyon szubjektív, mert magam is akármikor aláírom, hogy az egy szar film, csak nekem jelent sokat, mert anno kölökként imádtam :)
  • Voltan
    #14
    Höhöhöhöhöh :D Valóban :D

    Szerintem meg eleve elmegy a fenébe holiwood a sok adaptációval. Tomb Raider? Játéknak fasza, de filmnek? Hagyjuk már. I´ll pass.
  • scagnetti
    #13
    Már ez a cím is, hogy "eddigi legjobb adaptáció".
    Minek is a legjobbja?
    Tomb Raider vagy videójáték?
    Mert elsőnek semmiképpen sem. Már a Jolie féle sem volt az, messze nem, pedig ő aztán anno szinte egy az egyben úgyb nézett ki, másodiknak meg még mindig a Silent Hill a veretlen ebben a kategóriában.
  • IMYke2.0.0.0
    #12
    "Ahogy mondják természetesen hat a csaj. "

    Ízlések és pofonok, ugye...

  • IMYke2.0.0.0
    #11
    Kijavítom: "valóban lehetne egy szimpla biciklis futár a sok közül"

    Helyesen: valóban lehetne egy szimpla biciklis futár fiú a sok közül
    _:)
  • torma1
    #10
    Miért is? Az új játék részekben sem volt 100e-s melle a csajnak és mégis így volt jó. Ahogy mondják természetesen hat a csaj. Ezzel szerintem nincs baj. Jó lesz ez.
  • gosub
    #9
    Angelina Jolie szinte az életre kelt játékfigura volt, ez a nő meg sem közelíti. Jómunkásember de semmi karakter. Ettől még gagyi volt a Jolie TR, de ez még jellegtelen is. Játéknak, filmnek elengedhetetlen része volt a hangsúlyosan domború női test. Ez olyan mint az új Star Wars női főhőse, a színészt a kutyát sem érdekli, olyan semmilyen.
  • Montanosz
    #7
    gondolom ezt a kritikát is az irta aki a bosszuvágyat meg lehuzta, vagyis nem látta egyik filmet se
  • grebber
    #5
    A játék is erről szólt.....és bejött ott is
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2018.03.14. 20:07:05
  • Ender Wiggin #4
    Volt a több, mint 10 éven át épített háttérsztori, a gyerekként is már archeológiával foglalkozó Laráról, aki sok év alatt képezte magát atletikus kalandorrá a régebbi játékokban. Ez ugye kuka, mert miért ne?

    A film (kb. a reboot játék is) most azt akarja elhitetni, hogy egy biciklis futár (vazze, ez komoly) hip-hop minden tudásnak a birtokába jut igen rövid idő alatt. Ja, csak az angolja hangzik kicsit furán. Már ahhoz képest, hogy elvileg angol a karakter...
  • Sequoyah
    #3
    "akadnak bőven laposabb részek"
    Ha a laposabb reszek alatt azt a par percet ertjuk, amikor nincsen akcio, akkor ennek kifejezetten orulok. Nagyon nem tetszik az a mai trend, hogy minden film egy 2 oras folyamatos akcioorgia. Annyi minden tortenik, hogy a film felenel mar tultelitodik az agyam, a vegere meg mar alig emlekszem valamire, amit ki lehetne emelni a sok tortenes kozott.
  • Relixo
    #2
    "Amit még hiányoltam, az a humor, mivel az viszonylag minimális szinten van jelen."
    A cikk írónak üzenem,hogy menjen nézzen ócska vígjátékokat ott a humorod nagy adagban!!!

    Hála az égnek,hogy nem rakták tele idióta beszólásokkal és kínos tini-buli hangulatot idéző szövegekkel! Minden filmet elvisznek vígjátékba, nem unod még kedves cikk író?! A happy humor zsák feeling már a könyökünkön jön ki, aki nevetgélni akar nézzen szuperhősös marhaságokat(pl deadpool) vagy vígjátékot van bőven ilyen.
    Nehogy már az legyen a baj,hogy egy mozifilm merte magát komolyan venni és igazi akció/kaland filmet kaptunk.... szégyen vagy, komolyan!
  • grebber
    #1
    Epic!!!! 16-ára van jegyem alig várom...megörülök