7
  • Ender Wiggin #7
    hol van a cikkben, hogy ez autonóm autó? említik, hogy sofőrje van...
  • M2 #6
    Gondolom ez még az Alkotmányunknál is keményebb gránitba van bevésve!
  • lerboy
    #5
    Csak erre nincs jogi lehetősége a Mercedesnek, legalábbis Magyarországon:
    Btk.
    232. § (1) Aki közlekedési útvonal, jármű, üzemi berendezés vagy ezek tartozéka megrongálásával vagy megsemmisítésével, akadály létesítésével, közlekedési jelzés eltávolításával vagy megváltoztatásával, megtévesztő jelzéssel, közlekedő jármű vezetője ellen erőszak vagy fenyegetés alkalmazásával vagy más hasonló módon más vagy mások életét vagy testi épségét veszélyezteti, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
  • M2 #4
    "Ezt te sem gondoltad komolyan. "

    Én?
    Harmadik kép a hivatalos oldalon:
    https://www.mercedes-benz.com/en/mercedes-benz/innovation/digital-light-headlamps-in-hd-quality/

    Az általad vázolt problémára 20 másodperces fejtörés után íme egy lehetséges megoldás: az autó körberadaroz, ha semmilyen irányból nem veszélyezteti jármű a gyalogost, akkor zebrát vetít. De amennyiben az általad vázolt helyzet áll fenn, akkor a gyalogosnak STOP jelet vetít, míg az előző járműnek veszélyt jelző háromszöget, sőt ha a másik jármű is fejlettebb fajta, akkor jelet küld a lassításra.
  • Bruce_Willis
    #3
    "autonóm kocsi majd zebrát vetít ki ilyenkor"

    Ezt te sem gondoltad komolyan.
    Megjegyzem, én már inteni sem szoktam, mióta egyszer udvariasan intettem egy gyalogosnak hogy mehet de a mellettem lévő sávban nem álltak meg. Hajszál híján elcsapta a gyalogost. Azóta csak megállok, és várok.
  • M2 #2
    Elvileg az az értelme, hogy így kommunikálhat a többi közlekedővel, főleg gyalogosokkal. Emberi vezető ugye int, hogy átmehet a gyalog, autonóm kocsi majd zebrát vetít ki ilyenkor. Addig nem sok értelme a kitakarásokon kívül.
    Na meg egy kis koccanás és a lámpacsere máris sok milliós tétel.

    - Gazdasági totálkáros lett a 8 éves autóm!
    - Mi történt, ennyire összetörted?
    - Betört a lámpája.
  • NEXUS6
    #1
    Innovatívnak innovatív, de konkrétan mi értelme is van? Meg kinek is szól az ábra? Tekintve, hogy nincs a KRESZ-ben, én nem vagyok köteles figyelembe venni hogy más bármit is vetítgessen az útra, ha meg a saját sofőrnek szól, azt miért nem a szélvédőre vetíti, mit zavar másokat vele?