12
 • ostoros
  #12
  Ugyan, vágjuk már le pár főrészvényés fejét!
 • bdzsana
  #11
  Szerintem a Google Magyarország adózása semmit nem nyom a latba. Csomó nagy IT cég van aminek használhatod a szolgáltatását és nincs magyar kirendeltsége. Most ha megszűnne a Google Magyarország mint cég, ugyaúgy használhatnád a szolgáltatást és ugyanúgy kivinnék a pénzed.
 • dyra
  #10
  Ezt minden multi pontosan ugyanígy csinálja. A leányai a beszerzéseiket "saját magunkon" intézik (nyilván másik országon keresztül) és így talicskázzák ki a helyben keletkezett nyereség jó részét.
 • Csaba161
  #9
  Itt ugye nem egészen erről van szó. Pl. a Google Magyarország itt van bejegyezve, egy itteni cég, mégse fizet egy kanyi adót se, mert veszteséges. Hogy mitől? Hát attól, hogy egy rakás pénzt ki kell fizetnie szerzői és szomszédos jogokra az általa használt technológiák és szoftverek után, annak a cégnek amely ezeket birtokolja. És az ezeket birtokló cég egy offshore paradicsomban van bejegyezve, a tulajdonosa pedig nem más, mint a fő amerikai Google...
 • Sir Cryalot
  #8
  Lehet 800pound gorilláék már lőttek párat maguknak szóval belefér a fair play kedvéért is :D.
 • bdzsana
  #7
  Ja csakhogy ez fordítva is működik. Pl. a mi magyar cégünk bevételének legnagyobb része USA-ból jön, amit itt kell leadózni. Szép is lenne, ha több száz országból befolyt bevételünket ott helyben kellene adózni 100 féleképpen. Ez kb minden céget megbénítana,
 • ugh
  #6
  Akinek ilyen szovetsegese van mint az egyesult allamok annak egy igazi ellenseg az semmiseg..
 • ugh
  #5
  "..mert amennyiben bevezet egy forgalmi adót az online szolgáltatásokra, akkor néhány év múlva szembesülhet azzal, hogy Kína vagy az USA is bevezet egy hasonló adót mondjuk az európai gépgyártók Ipar 4.0 szolgáltatásaira. A szakember hozzátette, hogy azt sem tudja elképzelni, hogy az Amerikai Egyesült Államok válasz nélkül hagyna egy ilyen lépést.
  .."
  Valasz nelkul?
  Bazmeg a most bevezetett vedo vam az mi az anyam?

  "..Joachim Englisch.."
  Amcsiseggnyalo idiota.
 • end3
  #4
  Azaz a világon többmilliárd ember helyileg a munkájával megtermelt jövedelem, egyre nagyobb része kerül "lefölözésre" amerika által. (Kvázi globális gyarmati sorba sűlyedünk tőlük, az internet, a számítástechnika, a szoftvermonopóliumok kialakulása.., amerika-uralta volta miatt. (Akkor még mindehhez hozátartozik az ennek zavartalan "lebonyolításást", folytatását célzó soros "arab-tavasz" szervezések is. Most újabban éppen Szlovákiában.)
  Utoljára szerkesztette: end3, 2018.03.09. 10:45:17
 • Cat #3
  Nyilván a tagállami adóhatóságok. Hogy hogyan, milyen elosztással arról még csak tervek vannak. De a jelenlegi állapot biztosan nem jó Európának. Ha a magyar példát nézzük, a magyar kisvállalkozás hirdet a Facebookon, elutalja a pénzt, abból adózik kb. 1 százalékot Írországban. Ha mindezt pl. egy hirdetési újságban vagy egy magyar honlapon teszi, akkor a bevétel nem megy ki az országból, és a hirdetési újság is leadózza, abból bért fizet stb. Az európai pénzkiáramlás már olyan szintű, amivel muszáj foglalkozni, az összes reklám több, mint fele már az amerikaiakhoz megy, és ez a média, a demokrácia egyik fontos oszlopának egyik legfőbb bevételi forrása.
 • Dobronski
  #2
  Megy a migrancsoknak
 • syn7h37ic
  #1
  Felvilágosítást szeretnék...
  Ha az EU adóztat, akkor mégis ki szedi be az adót? Mert 27 és fél tagország van jelenleg, hogy osszák el az adót?