15
  • kgpro
    #15
    Ja igen, én a faéket a győzikére írtam, nem tudtam, hogy nézed. Bocsi. :-)
    A cosmopolitan-ről meg annyit, hogy lekértem a legjobban kereső színészek névsorát, és ez jött le leghamarabb... gondolod, hogy 13 diplomával cosmopolitan-t olvasok? Ne mááár!
    Nem producerekről beszéltem, hanem színészekről. A rendező, vagy a producer, az egy más tészta. Lényegesen átfogóbb, és az átlagosnál magasabb képességeket igénylő feladat. Ezzel együtt a producerkedéshez kell még egy kis pénz is, ami nélkül már mindjárt más a helyzet.
    De azt továbbra is fenntartom, hogy durván túl van fizetve a szakma, aminek az okait leírtam. 10-15 Milliárd forintnyit nyilván nem ér a munkájuk, de mivel veszik a filmet, mint a cukrot, befolyik ez a sok pénz. Ne feledd, nem őket minősítettem, hanem magunkat, a nézőket, akik hajlandók vagyunk ennyi mindent megnézni.
  • Andrevv
    #14
    Tiszta politika volt az egész. Szegény mexikóiakat ki akarják falazni az országból, adjunk hát nekik egy rakás szobrot, örüljenek.
    Na meg persze black power és a szokásos fekete rasszizmus, mert hogy ez is ugyanolyan rasszizmus.
    Aztán a mostanában divatos nemek közötti egyenlőség, molesztálás stb. Fel kellene világosítani a hollywoodi nőket, hogy ha baj van, azonnal hívjanak segítséget, nem évek múlva panaszkodni, hogy mégse volt jó döntés lefeküdni ezzel meg azzal. Ha valaki prosti ként viselkedett fiatal korában, akkor ne pofázzon utólag, inkább vessen magára.
  • kalapos01
    #12
    Igen, itt a gond, a felsőbbrendűségi tudatban. Ugyanis nem kell faéknek lenni ahhoz, hogy az ember elmenjen az ember a cirkuszba és nevessen a bohócon. Attól, hogy valami pusztán szórakoztat, még élvezhető 13 diplomával is.

    de az elég beszédes, hogy cosmopolitan.hu-kat linkelsz. és miért ne lenne igazságos az, hogy ha valaki producerkedik a színészet mellett és valami nagyon, nagyon sikereset csinál, akkor azzal sok pénzt keres? ez abszolút igazságos.
  • Andrevv
    #11
    Nekünk nézőknek? Nem hiszem, hogy egy fityinget is keresnének ha online megnézzük. Egy rakás fb live videó meg mindenféle online mozi oldalakon akármelyiket meg lehet nézni, és nem is csinálunk semmi illegálisat, hisz nyomják az orrunk elé, nem járkálhatunk becsukott szemmel. Na meg ott van a torrent, de az más, azt nem szeretném besározni, az egy rendkívül hasznos és legális dolog is tud lenni :)
  • kgpro
    #10
    Bár egyetértek veled, mégis azt kell mondjam, hogy az, hogy ebben a biznyákban ennyi pénz van, az elsősorban nekünk nézőknek köszönhető. És ez nem is annyira őket, mint inkább minket minősít.
    Gondolj bele, hogy a faék szintjén "gondolkodó" Győzike sikeres tud lenni, azt kinek köszönheti? Nem magának, hanem annak a sok - szintén faék - nézőnek, aki őt megnézi. ...és ez a baj... megnézzük a sok szar filmet, (tisztelet a kivételnek). 100 Millió Dolláros bevételhez mindössze 10 Millió néző kell, és mindig van ennyi néző a világon.
    Ha nem néznénk meg minden szart, ez a szakma nem lenne. De nézzük, szeretjük a virtuális világot, szeretünk egy másik ember bőrébe bújni néhány órára, és az ő életét élni, mert a miénk nem annyira jó... vagy ki tudja miért..
    ...de a társadalom összességében erre halad, szinte már minden virtuális lesz, a barátok, a világ, amiben élsz, a munkád... ja, és a filmesek már ezeket víziókat is megfilmesítették. Vagyis megmutatták, hogy mennyire ostobák vagyunk, és mégis ebbe az irányba megyünk tovább. Nem ők a hibásak!
    ... ha nekem lenne affinitásom ehhez a szakmához, én is szeretnék ennyit kaszálni vele. ...de hát nincs se affinitásom, se gyomrom, se tehetségem.
    A legjobban keresők, (nem a legjobb színészek, csak a legjobban keresők) egyébként elképesztő mit kaszálnak. Mark Wahlberg 68 Millió dollárral vezet, de a nulla színészi adottságokkal rendelkező Vin Diesel is 58 Milliót kaszált 2017-ben.... mert megnézték őket.
    https://cosmopolitan.hu/sztarhirek/2017/08/23/mark-wahlberg-forbes-2017-legjobban-kereso-szineszek-lista/
    Persze nem igazságos a világ... de a világ, mi vagyunk...
    Utoljára szerkesztette: kgpro, 2018.03.06. 08:32:57
  • kalapos01
    #9
    Szerintem nem kell elvárni, hogy egyetérts akár egy döntéssel is. Az Oscar sosem arról szól, hogy a te favoritjaid nyernek. Ha így van, akkor sem jelent semmit, de ha nem, akkor sem kell, hogy jelentsen bármit is.
  • Sequoyah
    #8
    Ha tobbet foglalkoznal a sajat eleteddel, es kevesebbet az irigykedessel, akkor talan te is lehetnel sikeresebb.
  • KoLaMan
    #7
    Egyre inkább értéktelennek érzem az Oscart (természetesen simán lehet, hogy ez csak engem minősít).
    A víz érintése? Féltucat film jut eszembe kapásból tavalyról, ami véleményem szerint sokkal jobb volt (és nem a popcorn mozikra gondolok). Egy gyenge "Kétéltű ember" utánzat volt.
    McDormand? Most komolyan. Már a Fargo-nál sem értettem, hogy mire kapta, most sem értem. Gondolom sokat nyom a latban, hogy Joel Coel párja. Véleményem szerint, akár Margot Robbie, akár Saoirse Ronan messze jobb alakítást produkált nála. Még a víz érintése főszereplőnőjét is többre tartottam.
    Guillermo Del Toro? Most komolyan, magyarázza már el nekem valaki, hogy mi volt a víz érintésében a rendezői bravur, ami Oscart ért? Jó iparosként megrendezte a sztorit, semmi különös nem volt benne véleményem szerint.
    Hogy ne legyen az a látszat, hogy csak kötözködök: azt gondolom, Gary Oldman, vagy Sam Rockwell abszolute megérdemelten kapott szobrot.
  • asgh
    #6
    Azért ülnek dollármilliókon, mert akik "döglődnek", pénzt adnak nekik. Senkinek sem szorítanak pisztolyt a fejéhez, hogy járjon moziba vagy nézzen forma1-et.
    Onnantól meg már kultúrharc, hogy mit tekintünk "maradandónak": amit sokan megnéznek, vagy amit kevesen, de azok sokáig emlékeznek rá...
    Amúgy meg mindenből készül jó és rossz minőség, pl. az útmunkások sem mindig állnak a helyzet magaslatán ha "maradandót" kell alkotni.
    Persze a hollywoodi filmesek nem érnek annyival többet az átlagnál, mint amennyivel többet keresnek, ezt általában még ők maguk sem állítják, persze csak ha nem a pénzt tekintjük egyedüli értékmérőnek a világon.

    A penetráns stílusodból meg vegyél vissza egy kicsit.
    Utoljára szerkesztette: asgh, 2018.03.05. 14:11:14
  • zetortraktor
    #5
    Mondom, vigyél több vidámságot az életedbe. Sőt belőled a keserűség, a csömör, az életuntság. Így is lehet, de minek?
  • Neocortex
    #4
    Dunkirk és a 3 táblás is borzalmasan gyenge volt, a víz érintéséből bőven sok volt az előzetes is, ilyen felhozatallal nem érdemes moziba járni
  • ugh
    #3
    Szerinted az ok, hogy aki hozzajarul az elet normalis mukodesehez doglodik ezek a szarfaszu senkihazik meg dollarmilliokon ulnek?
    Abbol elnek, hogy "hazudnak" (ajanlott a lodito hodito).
    A 99%-a olyan "maradandot" alkot amire egy fel ev mulva nem emlexik senki.
    Az utmunkas aki miatt te eljutsz es ezek a barmok is a-bol b-be, meg morzsakbol el.
    Ezeknek meg minden tocsara jut jacht.
    De ott vannak a focistak, f1 pilotak meg a tobbi szarhazi.
    Ennyivel tobbet ernek mint egy atlag?
    Mondom ezt ugy, hogy messze nem minimal beres vagyok.
    Te egy akkora fasz vagy baszod....
  • zetortraktor
    #2
    De keserű valaki. Vidulj fel, az élet szép. (Hmm, vajon melyik színészt fizették túl, Rockwellt vagy Janney-t? Vagy adtak egy zsák pénzt Del Torónak vagy Jordan Peele-nek, hogy csináljanak egy olyan filmet, ami hosszú évekig a kutyának nem kellett. Igen, nyilván halálra keresték magukat velük. De ha így is van, jó nekik.)
  • ugh
    #1
    Ezt a sok tulfizetett, senkihazi ripacsot ...