Űrállomásokat adna el a Bigelow
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A SpaceX által kijelölt irány viszont ilyen téren eléggé ígéretes. Mindenestre azért a mostanitól jóval több pénzt (és érdeket) kellene belepumpálni, hogy beáltható időn belül az átlag ember számára is megfizethető legyen az űrturizmus. Jelenleg még a bolygón belüli turizmus is elérhetetlen sokaknak anyagi szempontból, pedig ez lényegesen olcsóbb, mint az űrbe repülni. Azért ha a karib térségbe akarsz menni egy négytagú családdal 2 hétre, akkor az 1 millió forinttal nem sokra mész és van aki ennyi pénzt csak akkor lát, ha hitelt vesz fel.
Vizsgára felkészülés miatt keresek "kidobásra" szánt Cisco menedzselhető routereket és switcheket.
Sohase mond hogy soha, szerintem sem mostanában lesz de volt az autó és a mobiltelefon is a gazdagok játékszere most meg azért eléggé általános a haszálatuk. Persze nem azt mondom hogy az átlag ilyesmihez jutna a következő évtizedben de azért a kategorikus elutasítás talán túlzás. Maradjunk anyiban hogy a teljesn újrahasznosítható űreszközök elterhedéséig nem számíthatunk rá, a Spacex mostani részleges újrahasznosítása még nem az.
A 80-as évekig azért volt olyan fíling, hogy egyszer majd az átlag emberek űrbe akarnak menni, akkor megtehetik.
Szerintem ilyen sose lesz. Oda nagyon gazdagnak kell lenni, esetleg oda születni kell. 😄
Szerintem ilyen sose lesz. Oda nagyon gazdagnak kell lenni, esetleg oda születni kell. 😄
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Ami azt illeti, megtehetnék, valószínűleg nem történne semmi, az állomás fala több mint ey tucatnyi rétegből áll és felfújás közben egy purhab szerű anyag tölti ki a rétegek közötti teret, ez megszilárdulás után kb 40 centiméter vastag stabil vázat képez, persze a tömege a kis anyagsűrűség miatt nagyon alacsony. a mikrometeoritok ellen még jobban isvéd mint a klasszikus aluminium ötvözetből készült hagyományos modulok, a sugárzás elleni védelme is jobb.
csak aztán valamelyik űrhajós nehogy szöget akarjon verni a falba, amire ki tudja akasztani a család képét... 😊