5
  • Fefy
    #5
    A SpaceX által kijelölt irány viszont ilyen téren eléggé ígéretes. Mindenestre azért a mostanitól jóval több pénzt (és érdeket) kellene belepumpálni, hogy beáltható időn belül az átlag ember számára is megfizethető legyen az űrturizmus. Jelenleg még a bolygón belüli turizmus is elérhetetlen sokaknak anyagi szempontból, pedig ez lényegesen olcsóbb, mint az űrbe repülni. Azért ha a karib térségbe akarsz menni egy négytagú családdal 2 hétre, akkor az 1 millió forinttal nem sokra mész és van aki ennyi pénzt csak akkor lát, ha hitelt vesz fel.
  • gaszton421
    #4
    Sohase mond hogy soha, szerintem sem mostanában lesz de volt az autó és a mobiltelefon is a gazdagok játékszere most meg azért eléggé általános a haszálatuk. Persze nem azt mondom hogy az átlag ilyesmihez jutna a következő évtizedben de azért a kategorikus elutasítás talán túlzás. Maradjunk anyiban hogy a teljesn újrahasznosítható űreszközök elterhedéséig nem számíthatunk rá, a Spacex mostani részleges újrahasznosítása még nem az.
  • NEXUS6
    #3
    A 80-as évekig azért volt olyan fíling, hogy egyszer majd az átlag emberek űrbe akarnak menni, akkor megtehetik.

    Szerintem ilyen sose lesz. Oda nagyon gazdagnak kell lenni, esetleg oda születni kell. :D
  • gaszton421
    #2
    Ami azt illeti, megtehetnék, valószínűleg nem történne semmi, az állomás fala több mint ey tucatnyi rétegből áll és felfújás közben egy purhab szerű anyag tölti ki a rétegek közötti teret, ez megszilárdulás után kb 40 centiméter vastag stabil vázat képez, persze a tömege a kis anyagsűrűség miatt nagyon alacsony. a mikrometeoritok ellen még jobban isvéd mint a klasszikus aluminium ötvözetből készült hagyományos modulok, a sugárzás elleni védelme is jobb.
  • t_robert
    #1
    csak aztán valamelyik űrhajós nehogy szöget akarjon verni a falba, amire ki tudja akasztani a család képét... :)