19
-
fonak #19 Ja igaz, a ZX-81-nek viszont tényleg. A Spectrum gombjai olyanok voltak, mint egy távirányítóé csak nagyobbak:) -
VolJin #18 Hát baromira nem.
Az MS készülékéből csak ARM-es változat volt a kezemben. -
noland #17 Legyen inkább gumigomb, enyhén besüllyedve vagy kidudurodva., hogy lehessen tapintani. -
M2 #16 Mind szarul megoldott, és ezért bukott termékek. -
M2 #15 Egy újfajta vakon gépelést akár támogathat is, ahol a felületen pihen a kezed és az ujjaid gesztusaival "gépelsz". Ott a virtuális billentyűzet, ahova leteszed a kezed, ez még ergonómia szempontjából se lenne hátrány.
Persze a konzervatívabb öregek majd fújolnak, de a változásra fogékonyabbak és a fiatalok körében akár még hatékonyabb cucc is lehet belőle. -
gforce9 #14 Azokhoz nem volt szerencsém. HT, Primo, ABC homelab voltak amik elé sikerült jutnom :) Utána persze c16, +4, c64 -
cateran #13 Hat a Spectrum allatira nem....annak bizony fasza gumi gombjai voltak :D (eletem elso szamitogepe...szerelem elso latasra :D) -
fonak #12 A ZX-81 és a Spectrum is érintőfóliás billentyűzettel rendelkezett. -
#11 A laptop billenytűket is rühellem, szal már csak ez hiányzott. Tudom Sci-fi meg minden, de lásd lent, ha az embereket érdekelné, már rég elterjedt volna valamilyen formában. -
gforce9 #10 Zánkán anno az úttörőtáborban voltak ilyenek. Ott nyúztuk őket :) -
VolJin #9 Most hirtelen MS, ASUS és Lenovo készülékek jutnak az eszembe, amik billentyűzet helyett második kijelzőt használnak.
Ezt lehozni innovációként röhejes... -
Macropus Rufus #8 ilyen volt az első szgép amivel találkoztam. Kb. 2 hétig volt kölcsönben az apunál. Én meg rákattantam. :) az piros volt. Arra nem emléxem, hogy voltak e rajta zöld gombok. Nekem tetszett. Hatalmas élmény volt ez 9 évesen.
-
gforce9 #7 Messzebbre kell visszamenni az időben:
Primo a 80-as évekből:
Ez volt az elsők között. Ez is szar volt, mert vakon nem lehetett rajta gépelni.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2018.03.02. 17:21:54 -
#6 Valóban, nekem is ez a problémám.
A vakon gépelést nem támogatja ez a szisztéma. -
TokraFan #5 Rossz irány... -
CairoJack #4 Pfujj... -
kvp #3 Hianyos a cikk, mert az eredeti angol nyelvu arrol szol, hogy e-ink kijelzot hasznalnanak a billentyuzet helyett. Azaz egy nagymeretu touchpad lenne az egesz kijelzo, amire e-ink technologiaval tudnak kirajzolni az eppen aktualis billentyuzet kiosztast. Ez programok eseten akar azt is jelentheti, hogy a gombokon minidg az eppen hozzarendelt funkcio neve jelenik meg. Energiafogyasztasban ez szinte semmi pluszt nem jelent, hasznalhatosagban viszont megakadalyozza vagy legalabbis nagyon megnehezito a vakon gepelest. Az emberek jelentos resze, foleg a most felnovo generacio viszont mindig is telefonon es tableten gepelt, nem nagyon hasznaltak fizikai nyomogombokat. Nekik egy ilyen megoldas meg akar idealis is lehet, hiszen a billentyuzet nem takarja el a kijelzo egy reszet mint a tableteknel, de erzesre es mukodesre ugyanolyan. Egyszeruen egy masik generacio szamara lehet ez idealis.
ps: A dupla kijelzos megoldasokkal szemben egy eink alapu touchscreen olcso, megbizhato, nem turkozodik es nem igenyel jelentos energiat a felhasznalasa. A szabadalmon is az latszik, hogy a felso touchbar megmaradna szines oled-nek, mig az also gombos resz egy fekete feher e-ink-es touchpad lenne. Ez mellekesen tollas digitalizalo tablanak is hasznalhato, ami ugyancsak hasznos lenne az apple celkozonsegenek. -
#2 ez szar, remélem soha nem lesz ilyen -
Skylake #1 Nagyon innovatívnak tűnő, valójában már lefutott dolog ez.
Acer Iconia 6120, 2011-ben jött ki a piacra. Nem lett sikeres.
https://www.youtube.com/watch?v=2u5or2jJn08
https://www.laptopmag.com/reviews/laptops/acer-iconia-6120
https://pcworld.hu/kozelet/ket-erintokepernyovel-rendelkezo-laptop-az-acertol-105345.html
Hosszabb idejű, professzionális mindennapi munkára a haptikus visszajelzést nem lehet nélkülözni.
Akkuidő nem biztos hogy fergeteges lesz. Az Iconia esetében: "A dupla kijelzőnek köszönhetően az akkumulátor nem bírja túl sokáig, így be kell érnünk a valamivel több mint 2 óra üzemidővel."