8
  • DaemoonHunter
    "A szabadság ötven árnyalata egy "Így legyünk Vajna Timik" dokumentumfilm, melyben tényleg nincs semmi értékelhető."

Azt csak halkan teszem hozzá, hogy ebben semmi meglepő nincsen. A filmet kedvelő nők nagy része - ahogy ezt a nézettség is bizonyítja - ezen a szinten tökéletesen jól érzi magát. Most beszélhetnénk arról is, hogy a másik oldal, a férfiak sem tökéletesek, de jelen pillanatban nem erről van szó. Tessék megnézni ki a célközönség. A film egyszerűen rájátszik azokra a beidegződésekre, amelyeket a "szabad felfogás" teljesített ki és egyébként mindig is jelen volt, csak mostanra természetessé vált, sőt trendivé, követni valóvá. Az, hogy ez nem vezet sehová sem senkit sem érdekel a nézők közül, mert a történet tökéletesen operál az értelmes tudat alatt.
  • Zombee
    Akkor a te véleményeddel horror témában nem nagyon érdemes semmit sem kezdeni. Persze ez a szürkeség minőségéből semmit sem vesz el, valószínűleg az tényleg szar, bár mi csak az elsőt láttuk. Mentségemre szolgáljon, én teljesen tudatlanul mentem, se a könyvet nem ismertem, a létezéséről se tudtam, és a film híre is elment mellettem épp ezért. Az kegyetlen fos volt.
  • Andrevv
    Hogy lehet megnézni ilyen sz@rt? Szerintem még a Babadook is az, bár nálam minden horror az.
  • Ulrich von
    Gusztustalan ez a szexizmus, ami a kritikából árad, hogy állíthatsz olyat, hogy ez a film kizárólag a nőket érdekli???!
  • saxus
    "hogyan fér össze a #metoo kampány", "romantikus", stb.

Hümm. Csak aztán a végén ki ne derüljön, hogy a #metoo ebben a formában sok esetben egy hazugság volt és egy pillanatig sem szólt a nőkről, a valós igényeikről, valós problémáikról. Ami azért szomorú, mert pont azok járnak így rosszul, akiknek valóban szüksége lenne a segítségre. És akkor még nem esett szó az egyéb, társadalmilag káros hatásairól.

Alapvetően érdektelen, hogy milyen a könyv vagy a film (elég egybehangzóan lehúzza mindenki, szóval elhiszem). Viszont a jelenség és a médiában lévő általános kommunikáció közti disszonancia nagyon szépen megmutatja szerintem, hogy a világ valójában koránt sem fekete-fehér, hanem sokkal-sokkal árnyaltabb. (Szar szóviccek FTW!).
  • mortep
    A kritika kritikán aluli, a film fején találta a szöget, szerzőjének teljes mértékben igaza van! Ja, nem... fordítva :)
    Utoljára szerkesztette: mortep, 2018.02.21. 14:47:43