5
  • kvp
    #5
    Hat igen. Egyszeruen nem biztnak a jenkik a kinaiakban. Izrael meg nagyjabol senkiben. Ezzel biztosithato az, hogy az ott keszult intel chipeket csak az amerikaiak es az izraeliek tudjak lehallgatni. (a cia egy most mar eleg poros kongesztusi bizottsagi jelentes szerint jellemzoen amugy is kettos izraeli-amerikai ugynokokbol all) Nos ugy nez ki, hogy a ket rossz kozzul Kinat tartjak az USA-ra tenylegesen veszelyesnek.

    ps: Az intel management engine mukodese dokumentalt. Az egy legalis es ismert hatso kapu. Nem veletlen, hogy a kinaiak mar csak sajat gyartasu chipeket engednek a sajat katonai rendszereik kozelebe. (utobbiakban is biztos van hasonlo, de kinai kulccsal) A meltdown/spectre az egy-egy latvanyos benazas volt a nagyobb teljesitmeny erdekeben es az igazan biztonsagos (mikrokerneles) rendszereket nem is erintette egyik sem.
  • Skylake
    #4
    Hát persze. A chipek az eszményi megoldások hátsóajtók alkalmazására. elképesztően bonyolult, iszonyatosan komplex áramkörök, amelyek visszafejtése alig lehetséges a mai csíkszélesség mellett. Messze célszerűbb és biztosabb mint mindenféle firmware-be, driver-be, és szoftverkódba rakni az okosságot. A készítőn kívül senki sem fogja tudni, hogy egy adott chip esetében 10-20 millió tranzisztor és egyéb áramköri elem mit csinál, a többi 80-100 millió mellett. Akármit akármilyen célból.
  • Tetsuo
    #3
    Valószínűleg gőzerővel dolgoznak az újabb lehetőségeken, aminek segítségével - jobban elrejtve - jobban lehallgathatják a világot.
  • Agyturbinikusz
    #2
    Azt kifelejtetted, hogy a versenyszellem jegyeben, egyfajta felzárkóztató jelleggel, hogy a bankszektor biztosan akkora nyereséget érjen el hogy túlcsordulás következzen be a szám ki írásakor.
  • Skylake
    #1
    A bejelentés után az Intel gyártástervezési képviselői az izraeli nemzetbiztonsági kabinet ülésén ismertették azokat a hátsóajtózási megoldásokat, amelyek a Management Engine, valamint az Meltdown / Spectre javítások kibocsátása után beépítésre kerülnek az új generációs CPU-kba. A kabinetülés jegyzőkönyvét 50 évre titkosították.