5
 • Tetsuo
  #5
  Nos igen, van a köznyelv és a szaknyelv, mindkettő használata helyes adott környezetben.
  A nyílvesszőt mindenképpen lövik, ahogy a csúzli lövedékét is, hiszen nem saját energia/üzemanyag felhasználással halad előre, mint a rakéta, hanem kívülről szükségeltetik az (egyszeri) impulzus.
  A "kilövés" jelentése szerintem mindenképpen valami belső helyről kifelé irányuló mozgásra utal, ezt viszont sokféleképpen lehet érteni, még átvitt értelemben is használatos. Ezenfelül a kilövés találatot is jelent pl. eredményeként kitárulkozik valami (mondjuk kilőttem az ablakot: betört egy ablak) vagy modernebb szövegben a telitalálatot, harcképtelenné tevő lövést jelentheti.

  Köznyelvben ugyancsak használatos a rakétakilövés szó és a rakéta fellövése kifejezés. Hogy ez a szaknyelvet használók szűk körében helyes-e, azt nem tudom, de a köznyelvben abszolút helyes.
 • Whysper
  #4
  De ,ha mindenbe beleakarunk k0tni akkor a csuzlival is kilovest vegzel meg az ijjal is ami lovesnek szamit es nem csobol teszed. Szoval mikor mindenki erti mirol beszelunk teljesen folsoleges belekotni a szohasznalatba!!
 • molnibalage83
  #3
  Ez sem igaz, a Favorit maga a teljes rendszer neve. Bővebben itt olvashatsz róla a 366. oldaltól.

  A rakétát meg indítják és nem kilövik... Legfeljebb a gázkapatultos része a kilövés, de valójában az is kilökés, mivel a hajtómű meg nem csőben indul el, ezért nem kilövés.

  Kilőni csőből lehet valamit.
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.02.16. 12:33:32
 • Zombee
  #2
  A Favorit maga a kilövő, és nem a rakéta.
 • fonak
  #1
  A képen mondjuk az orosz SZ-300PMU-2 Favorit vagy a kínai klónja látható.