17
  • Zombee
    #17
    Mi szinkronosan néztük, és úgy sem csak a 120. percben volt poén, bár tény, nem ez a legviccesebb Marvel film, de képregényben sem mindegyik humorbomba, ezt kár felróni. Klaw karaktere mondjuk elég kevés lett, ami a játékidőt illeti, pedig az egyik legjobb gonosz volt az eddigi Marvel filmekből.
  • lammaer
    #16
    höhö: https://sg.hu/cikkek/film/129881/a-fekete-parduc-lenyomta-az-avengers-2-t-is

    "A film teljesítménye tehát lenyűgöző a mennyiséget tekintve, de úgy tűnik, a minőséggel sem volt probléma, hiszen az exit pollok A+-ra hozták ki az alkotást, ami csillagos ötösnek feleltethető meg."
  • Dynamic
    #15
    Én sem értem ezt a Savanyú Jóska kritikát. Nyilván nem volt a legjobb Marvel film, bár nem is lenne korrekt mondjuk az Avengers-szel összevetni. Továbbá azt se felejtsük, hogy kissé megfáradt a franchise, rég eltűnt az újdonság varázsa, ami bónuszpontokat eredményezhetett volna, ha mondjuk az első filmek között van, de még így is köröket ver a Hangya, Doktor Strange, Thor 2 filmekre.
    A technikai fölényt számonkérése nekem totál értelmezhetetlen, pláne egy Marvel filmnél.
    Mennyivel másabb, a Galaxis őrzőiben látott technológiai fölény? Értem én, hogy ott kényelmesebben tudjuk magunknak igazolni a távolsággal, a különböző bolygókkal, galaxisokkal, de ezzel az erővel miért ne férhetne bele egy ilyen másik elszigetelt nép, egy kvázi "afrikai Atlantisz", akik vibrániumnak köszönhetőn mindig is előrébb jártak a technológiában?
  • nkmedve
    #13
    Amúgy ez a rész a cikkből kicsit megmosolyogtatott: "sajnos még a szinkron is csak ront rajta."
    Már a rossz szinkront is a filmnek rójuk fel? Egyáltalán mióta szokás szinkronosan nézni filmet egy kritikához majd panaszkodni, hogy a poénok nem jöttek át? Ahol én voltam ott nem volt gond a humorérzékkel (mondjuk nem is szinkronos volt a film), rengeteg helyen "elmosolyodott" a néző tömeg, nem csak a 120. percnél.
  • nkmedve
    #12
    Újabb cikk amivel nem tudok egyetérteni. Szerintem az író valami nagyon spéci elvárásokkal ült be a filmre és mást kapott, ezért csalódott.

    Számomra talán a legkülönlegesebb MCU film eddig (látvány, karakterek, sztori), még mindig nagyon élvezhető, és sokkal jobb volt, mint amire a trailer alapján számítottam (a főgonosz pl. egyáltalán nem egy olyan egydimenziós bunkó, mint amilyennek a trailer-ből tűnik).
    Az egyetlen panaszom az lenne, hogy egy bizonyos ponton kicsit leült a cselekmény, volt egy rövidebb üresjárat, amíg aztán újra beindult a gépezet. Ja és hogy talán kicsit túltolták Wakanda technológiai fölényét (Tony Stark játékszerei kutya füle mellettük) de na, ez egy Marvel film, nem azért nézzük, mert realista.
  • NEOreg3
    #11
    nekem tetszett a film pedig nem láttam és nem is fogom látni még hónapokig
  • ostoros
    #10
    Attól függ kritikus vagy-e. Ha nem, akkor adok a véleményedre Egy hangyányit.
  • Csaba161
    #9
    De az én véleményem se számíthat neked, de azért leírom, hogy a gond a filmmel az, hogy ennek sincs semmilyen épeszű története. A főgonosz ideiglenesen győz a film első felében, azután a jók legyőzik a fim végén, kb. már ez is felturbózza a film lényegét.
    Szóval akinek egy felturbózott afrikai képi világ és néhány akció jelenet elég, annak bejöhet a film, akik viszont még valami többet, például valódi történet (legyen az akár egy mese is) várnak, azok csalódni fognak benne...
  • ostoros
    #8
    Én nem a kritikusok véleményére vagyok kíváncsi.
  • Dynamic
    #7
    Van még legalább 10-15 magyar nyelvű kritika a neten. Cikk, videó stb.
  • ostoros
    #6
    Akkor kuss.
  • kalapos01
    #5
    Mivel ma van a hivatalos premier, ezért várni, nem pattogni, pont, pont, pont.
  • ostoros
    #4
    Aki látta, az mondjon már valamit...
  • Dynamic
    #3
    "Az SG filmkritikáinak egy részével nem értek egyet, de a mostani leigazolta azt, amitől eddig tartottam: valószínűleg unalmas film a párduc"

    Eddig nem értettél egyet az sg kritikáival, de most elfogadod, pusztán azért mert igazolja az előítéleteidet?
    Egyébként ezt sosem értettem: ha nem ezt a kritikát olvasod először, hanem mondjuk az indexét, akkor meg elkönyveled, hogy jó film?
  • nirriti
    #2
    A feketéknek a moziban nagyon bejött az afrikai kultúra a filmvásznon. Ezzel a filmmel jobban tudtak azonosulni mint a legtöbb előző Marvel filmmel.
    A másik gond látatlanban a magyar szinkron lehet, én angolul nézem mert idekint csak úgy lehet. Tudom nem leszek ezzel népszerű, de a legtöbb fimet a magyar szinkron le szokta rontani, az egyetlen ellenpélda ami eszembe jut az a "Ford Fairlane kalandjai".
    A látvánnyal nem igazán volt gond, a story szokás szerint eltér az összes rajzfilm verziótól amit láthattunk.
    Szerintem korrektül meg van csinálva, a mi bajunk főleg az lehet, hogy ez inkább a sötétbőrűek izléséséhez áll közelebb mint az átlagos európaiakéhoz, de nem hiszem, hogy Afrika kellős közepén másnak kellene lennie csak, hogy az SG kritikusának jobban bejöjjön.
  • Paddy
    #1
    Az SG filmkritikáinak egy részével nem értek egyet, de a mostani leigazolta azt, amitől eddig tartottam: valószínűleg unalmas film a párduc. A polgárháborúban úgy voltam vele, hogy "ok, ő is benne van a filmben". A virágbolti verziót valószínűleg megnézem, de a többi MARVEL film fog újra berántani a moziba.