5
  • fonak
    #5
    Az Ocean Infinity nevű cég most vállalta, hogy 90 nap alatt megtalálja a gép roncsait, ha nem sikerül, akkor nem kapnak semmit, ha igen, akkor fizet a maláj kormány. Ezért elképzelhető, hogy ők tudják, vagy legalábbis eléggé biztosra veszik, hogy hol kell keresniük.
  • t_robert
    #4
    nem is a dél-kínai tengerbe csapódott a gép.
    elindult Peking fele Malajziából repült egy órát majd irányt váltott és elindult az ellenkező irányba újra átrepült Malajzia felett az indiai óceán fele majd mikor elég messze ért a partoktól eltűnt a radarok képernyőjéről. A sima radar a föld görbület miatt csak pár száz kilométerig látja a légi célt. annyit tudni. hogy egy műszer, ami fél óránként küld a gyártónak egy hardver összefoglalót a gép technikai adatairól műholdon keresztül, ami viszont koordináta adatokat nem tartalmaz . így annyit tudni, hogy repülés kezdete utáni 8,5 órás jelentés még megérkezett a 9 órás már nem. vagyis valamikor repülés kezdete utáni 8,5-9 óra közt semmisülhetett meg a gép. de se távolságot se sebességet nem tudnak. annyit tudni, hogy mikor visszafele átrepült malájzia felett akkor attól nyugatra lehet valahol 6,5 -7 órányi repülés távolságban.
    ezért keresgélték pár száz kilométerre északnyugatra ausztrália partjaitól egy 100-150 ezer négyzetkilométeres területen. vagyis nem a dél-kínai tengerben, hanem valahol az indiai óceánban van a lezuhant gép csak nem tudni hol a számba jöhető sok millió négyzetkilométeres területen. nem véletlenül nem találják. Ráadásul arra kietlen az óceán több ezer kilométerekre van egy magányos sziget. a víz meg 4-6000 méter mély. jó eséllyel soha nem találják meg a roncsot.
  • Agyturbinikusz
    #3
    Te tudsz valami ertelmes indokot? Mert nekem egy sem jut eszembe sajnos.... :(
  • barret
    #2
    Az azért kell,hogy a pilóta stikában el tudjon ugrani a barátnőjéhez :D
    Ingyér" van a kerozin.
  • Agyturbinikusz
    #1
    Ki volt az a zseni aki kikapcsolo gombot rakott a nyomkovetore?
    Szeretnem a tervezoi IG-noble dijjal jutalmazni, egyszeruen eddig felulmulhatatlan az emberiseg szamara nyujtott teljesitmenye...