5
  • Mr. Perfect
    #5
    "A menedzser közölte, hogy a munkatársai és a partnereik "hősies teljesítményt" nyújtottak az IT-infrastruktúra megújításában."
    Én a manger helyében miután mindent helyreraktak kirúgtam volna az egész dilettáns bandát nemhogy még meg is dícsérjem őket..
  • Skylake
    #4
    A felhő, és a túltolt hálózatosodás hátrányának diszkrét báját láthatta a nyájas közönség, és nem az utolsó ilyet a technológiai szingularitás fantasztikus, mindent egyszerre megoldó csodás bekövetkezte előtt.

    Sajnos mély fájdalom, hogy minél nagyobbak és komplexebbek az informatikai rendszerek, az azokban alkalmazott technológiák, és mindezek összekapcsolása, annál több sebezhetőség van jelen potenciálisan, így ezzel arányos támadási vektor, és e támadások következménye is emberek személyes és gazdasági jólétére.

    Így továbbvíve ezt a megközelítést, a tech. szingularitás egyben a különböző informatikai rendszerek komplementációjának szingularitása is lesz jelen állás szerint. Ez sajnos ilyen szopó, igazán sajnálom! (Nem.)
  • kvp
    #3
    Valoszinuleg nem volt minden gep fertozott, de biztos ami biztos alapon, hatha mas backdoor-okat is beraktak addigra, mindent lezuztak. Tehat a fertozott halozathoz hozzakapcsolt osszes gepet 0-rol ujraraktak, mintha atomot kapott volna minden kozpontjuk. Ehhez kepest a 10 nap az nagyon jo ertek, ilyen jo idot meg az usa hadserege se hozna. (sot...)

    Egyebkent igen, erosebb halozat kell, de azert itt jol jott nekik hogy meg megvolt a regi papiralapu rendszer is parhuzamosan uzemeltetve (tartaleknak), ezert at tudtak allni ra arra a 10 napra.
  • gforce9
    #2
    Nem, gyanítom az egész hálózatuk szerkezeti felépítése volt rossz és a biztonságra sem figyeltek eléggé. Mindazonáltal:

    "a jelenlegi erőfeszítések a jövőben már nem lesznek elegendők ahhoz, hogy az ilyen helyzeteket meg lehessen oldani"

    Ez igaz. Az internet és az alkalmazások kritikus infrastruktúrává váltak. A védelmük és a megbízhatóságuk fokozása sok esetben nem a mégtöbb biztonsági szoftvert jelenti, hanem az ésszerűbb hálózatszervezést.
  • tom_pika
    #1
    Hogy lehet 45 000 PC-t megfertőzni rövid időn belül? Ennyire gyenge a Windows(?) védelme? Akadálytalanul jut be bármi?