3
 • fonak
  #3
  "valodi terroristakrol a hatosagok jellemzoen nem tudjak hogy azok, tehat nem is figyelik oket."

  Sokról tudták, hogy "szélsőségesek", állítólag figyelték is őket... Csak hát annyian vannak Nyugat-Európában, hogy tömeges deportálás nélkül nehéz lenne kiszűrni őket, meg a demokrácia miatt nem lehet csak azért lecsukni vagy kitoloncolni valakit, mert több fejlevágós ISIS-videót néz, mint pornót. Amíg nem őslakos, aki a holokausztot tagadja, addig joga van a gondolatszabadsághoz. :)
 • kvp
  #2
  Egyreszt nem tul publikus, de az amerikaiak mindenfele kemprogram nelkul is le tudjak hallgatni a whatshapp-ot is. A megszerzett informaciot persze nem nagyon osztjak meg a nemetekkel, de azert elofordul. Masreszt ez igazabol csak a politikai maskent gondolkodok ellen jo, mert a valodi terroristakrol a hatosagok jellemzoen nem tudjak hogy azok, tehat nem is figyelik oket.

  Egyebkent nem kell egy trojai telepitesehez hozzaferni egy telefonhoz, eleg ismerni egy serulekenyseget es a bongeszon/email alkalmazason/facebook-on/google play store-on keresztul kihasznalni. Ha rootkit-kent telepul, akkor leirtani se nagyon lehet a telefon szetszedese es az alaplap ujra flash-elese nelkul. Ez utobbi meg nem igazan eri meg, egyszerubb uj keszuleket venni. Viszont mint mondtam, ehhez minimum tudni kell hogy az illetot erdemes megfigyelni, masreszt az osszes ilyen trojai eseten fennall az ellopas veszelye, azaz ha egyszer kapjak rajta a szoftvert mukodes kozben, akkor elfordulhat, hogy hozzerto emberek lemasoljak, modositjak es a kifejleszto orszag ellen kezdik el hasznalni. A kormanyzati hivatalnokok vedettsege ugyanis minimalis a legtobb bena hacker ellen is, de a sajat elharitasuk felszerelese ellen kb. 0.
 • Skylake
  #1
  Aha, tehát a gummitalpúnak hozzá kell férnie a telefonhoz fizikailag, hogy a szeretetcsomagot telepítse. Úgy végül is evidens, hogy meg tudják oldani. Mi a megoldás azoknak, akik gyanakodhatnak arra, hogy tevékenységük okán betámadhatja őket a BKA? Egyszer-párszor használatos primkó okosteló. Ennél gazdaságosabb egy olyan szoftveres és ezt támogató hardveres megoldás, ami a telefon oprendszerét meghatározott időközönöként legyalulja a csába, majd újrarakja az user által elvárt beállításokkal, és user-tartalommal unattended módon, így megy a gyaluval a szeretetcsomag is jó eséllyel. Természetesen a régi rendszer letakarítása ilyen Darik's boot and nuke működéssel történik, hiszen biztosra kell menni. Bűnöző barátunk is alszik nyilván: amíg ő alszik, a telefonja újrarakódik!