4
  • Tetsuo
    #4
    Vajon az Intel hibáiból adódó fogyasztásnövekedés nagyobb lehet, mint a Bitcoin fogyasztása?
  • kvp
    #3
    Ezeket a procikat nem erinti a problema mert cluster node-ok. Minden biztonsagi funkcio ki van kapcsolva rajtuk a sebesseg erdekeben. A HP es a Dell nem nagyon gyart vizhuteses cluster-eket, az az IBM terulete volt az elmult 50 evben.

    ps: Biztonsagi hibak: Pentium 4 folott mindent erint (a regebbi atomok viszont P2 alapuak) De a jobb oprendszerek (minden ami mikrokerneles) mar eddig is vedettek voltak. A linux, windows, macos pont nem az... Egyebkent minel tobb cache van a prociban annal tobbet romlik, de csak rendszerhivasoknal (i/o) es taszkvaltasnal, szoval ha csak szamol es semmi i/o akkor semmi valtozas nem lesz. A sok diszket, sok halozatot vagy sok video i/o-t hasznalo programok fognak romlani valamennyit.
  • Tetsuo
    #2
    De mi lenne a gond a HP-val vagy a Dell-lel? Arról van valami infó, hogy ezeket a szerverprocikat hogy érintik az Intel biztonsági hibái? Minden proci teljesítménye hasonlóan esik vissza, vagy van valami rangsor mára?
  • kvp
    #1
    Amerikai IBM-et azert nem vesznek, mert megszunt a gyartas, ami maradt azt eladtak a kinaiaknak (a Lenovo vette meg). Az Atos gepei egyebkent Intel Xeon blade-ek, egy nagy kozos vizhuteses blokkal. Nem tul bonyolult es az aramkorok meg mindig amerikai tervezesuek. Mondjuk a franciaktol elektronikat venni eleg nagy batorsagot igenyel, de nem nagyon maradt mas, ha nem akarnak sima HP vagy Dell szervereket venni.