2
  • Agyturbinikusz
    #2
    Ez megint egy film amit nem neked csinaltak mert nem erted. El tudod olvasni, meg tudod nezni, de nem fogjak a szadba ragni a lenyeget, ha nem tunt fel akkor mindegy....
  • bunny
    #1
    Nem kicsinyíteni kell, hanem csökkenteni a népességet. Egy modern társadalomnak nincs szüksége ekkora élőerőre, hiszen egyre jobban gépesedik. A földnek pedig nincs ereje ennyi embert eltartani, főleg, hogy egy-egy ember egyre nagyobb erőforrást igényel ahogy egyre jobban fejlődik.
    No nem népírtásra vagy háborúra gondolok, hanem pl. a fejlődő országok felzárkóztatására, ami magával hozza a népesség csökkenést - nézzük meg európát pl. ahol 1 max 2 gyerek a jellemző. Minél intelligensebb egy társadalom, annál kevésbé jellemző a sok gyerek, és fordítva, a hatalmas szaporulat az elmaradottabb társadalmak jellemzője (nyilván kivételek vannak természetesen).
    A sok gyerek eddig nem is volt gond, hiszen a háborúk és járványok amúgy kordában tartották a népességet, plusz kellett az élőerő, de ez a XX. század második felétől már egyáltalán nem szükséges, és egyre kevésbé lesz az, és hálistennek meglepően rég nem volt háború errefelé.
    1-2 generáció múlva lenne esély lemenni egy egészséges 3-4 milliárd körüli számra, ami környezettudatos gondolkodással együtt egy lényegesen élhetőbb földet eredményezne.