9
 • VolJin
  #9
  A sajat szakmajukat sem ertok szoktak igy beszelni...
 • ZenMillitia
  #8
  jaj na persze. latom mar a cikk forrasaban dolgozok is gyurcsok tavolbalatasat hasznaljak tudomanyos humbug.
  Idegenek ugyanugy leteznek mint mi, vannak koztuk emberek, meg nem emberek. Mi ezen a furcsa? csak a sok cigi, alkohol, zsir es huszabalo paranoias barbar 2 bites altudomanyos foteljanikat vedik az ilyen dezinformacios cikkekkel.
 • Irasidus
  #7
  Úgy, hogy egyrészt a kutatások nem mindig hoznak eredményt, van ahol több idő, és mérés szükséges. Továbbá az, hogy idegen lények okoznák, azt csak egy igen szűk (2-3) Seti kutató gondolta, vetette fel, de ők sem úgy, hogy ez most egy versenyképes elmélet lenne. Minden nyilatkozatukban lehűtik a kedélyeket, hogy nem lehetetlen, de igen kicsi (Occam-borotvája) az esély. Szóval ilyen irányú kutatások, eddig csak úgy történtek, hogy magánadományokból, és az amúgy is ezzel foglakozó kutatók idejéből.
 • NEXUS6
  #6
  Ha jól értelmezem a cikket az eredeti koncepciót 100 000 dodo elköltése után sem tudták bizonyítani (mikrorészecskék), és most még több kéne a kutatásokhoz.

  Szal van egy nem működő elméletünk amikrorészecskékről, meg egy elvileg működő idegen építményről. Kérdezem laikusként, hogy akkor most hogy van ez az Occam beretvája? ;)
 • Sequoyah
  #5
  Ez eddig 1db tanulmany, szoval feltetelezve hogy nem vagyunk a tema szakertoi*, en sem hagynam magamat meggyozni egyetlen tanulmany altal. Barmilyen temarol is legyen szo.
  Meg kell szepen varni, hogy megjelenjen meg nehany fuggetlen tanulmany, toluk fuggetlen csoportoktol, amik alatamasztjak, vagy cafoljak ezt. Ha ez megvan, akkor mar komolyan lehet venni a dolgot.
  Egyszeruen tul friss meg ez a tema, hogy tenykent tekintsunk barmelyik magyarazatra is.

  *-ez azert fontos, mert ha nem vagyunk a tema szakertoi, akkor konnyu megvezetni minket szepen hangzo kifejezesekkel, hibas kovetkeztetesekkel, es ervelesi hibakkal, meg akkor is, ha ugy erezzuk hogy tudunk mar egysmast a temaban.
 • Caro
  #4
  Én sem hiszem, hogy alienek csinálnák. Már csak azért sem, mert akkor a SETI-nek szinte biztosan kellett volna onnan valamit fognia, de nem találtak semmit.
  De ettől még engem ez a porfelhős magyarázat sem győz meg (és erre sincs még elegendő bizonyító erejű adat vagy modell).
 • Irasidus
  #3
  Ez hívják ad-hoc érvelésnek. Mindig van egy újabb magyarázat, csakhogy a tényeket ne fogadjuk el. Apropó, rendkívüli állítások rendkívüli bizonyítékokat követelnek meg, és egyenlőre semmilyen jel nem utal arra, hogy ez ne lehetne természetes eredetű. És amíg ez így van, a kis zöld emberkéket el lehet felejteni ( = intő jel, pulzárok felfedezése).
 • Sequoyah
  #2
  Nem kizart, csak valoszinutlen. Occam borotvajat pedig ismerjuk ugye...
  Amit te irsz egyebkent annak is van egy jellegzetes mintazata, es amit mi megfigyelunk az nem illeszkedig arra sem. Az eddigi legjobb magyarazat a fenti.
 • Caro
  #1
  Véletlenül sem azt mondom, hogy tuti alienek csinálják, de ez alapján szerintem ezt még nem lehet kizárni.
  Az egyik teória, hogy a csillaguk energiáját akarják ilyen módon hasznosítani.
  Ha nekem kellene ezt megoldani, akkor nyilvánvalóan ultravékony napelemet vagy tükröt használnék erre a célra, hiszen óriási területet kell lefedni.
  Ezek viszont lehetnek olyan vékonyak is, hogy csak az alacsonyabb hullámhosszakat nyelik el.
  A Si épp ilyen. Ha tudnak belőle csinálni mondjuk 10 mikron vastagságút, azon még a piros, de főleg az infra jórészt áthatol.