14
 • Irasidus
  #14
  Még szerencse, hogy oda küldték a szondát, ahol megtalálhatja ezeket - állításoddal ellentétben. Figyeld csak mit írtál: "Na hiszen, ezek bárhová elmennek, ahol valószínűleg nem lehet életet találni. " - És így cáfolod meg saját magad. Gratulálok, hozzá, mert ehhez tehetség kell!
  Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.01.07. 17:12:34
 • globint
  #13
  http://www.origo.hu/tudomany/20180106-elolenyek-nyomaira-emlekezteto-kepzodmenyek-a-marson.html
 • Irasidus
  #12
  Az állításod szerint, mindenki hülye aki kimondja a másikra, ő bizony nincsen a szellemi képességeinek a csúcsán? Ez tipikus óvódás retorika, ha még emlékszel a tükör a kezem, vagy hülye aki mondja... Attól még, hogy vannak olyan hülyék akik másokat hülyéznek le, nem biztos, hogy mindenki az, vagy az akire mondják tényleg nem hülye. Az érvelésed gyerekes, és végtelenül buta, ezek után inkább ne javasolj nekem semmit, ha kérhetném. Inkább nőj fel, és nézz magadba, hol tévedtél.
  Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.01.06. 21:10:38
 • globint
  #11
  Tragikus vagy.
  Régi mondás, de igaz, a hülyéket onnan lehet megismerni, hogy a vitát a másik lehülyézésével igyekeznek lezárni.
  Azt javaslom, próbálj meg elérni valamit az életben.
  :(
 • Irasidus
  #10
  Tehát még egyszer: a NASA nem asztrobiológia kutatóközpont, és tudósai helyett leginkább mérnökei vannak. Nehéz megérteni, igaz-e? Az élet megtalálásának elsődleges prioritása csak nálad az, finoman jelezném. A jégkásának az a köze, hogy jégkásában működő, mozgó, és mérni tudó eszközünk nincs. Az üstökös csóvájából sem azért akarnak mintát venni, mert életet keresnek, hanem szeretnék tudni miből áll pontosan. Nehéz megérteni, hogy valakik a világot akarják megismerni, elhiszem.
  Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.01.06. 19:05:25
 • globint
  #9
  :D
  Nem NASA idézettel akarom bizonyítani, hogy a NASA hazudik.
  Azt gondolom, az élet megtalálása nagyon leszűkítené a NASA tudósainak a kutatási területeit, azaz nagyon nyomná a környezet, hogy ott kutassanak, ahol megtalálták az életet, és a politika is "csak" oda nyomná a pénzt. Úgyhogy jobb nekik "utoljára" hagyni az élet megtalálását, mert addig szabad mozgásterük van.
  Ami pedig a zegzugos, meg jégkásásat illeti. :D Annak mi köze az élet-van-nincs dologhoz? Ha van élet, a jégkásában is lehet, illetve a párában is lehet, akárhonnan is jön. Viszont érdekes módon, valahogy abból nem akarnak mintát venni, csak az üstökös csóvájából.
  :)
  Vajon miért?
  Na és a minősítéseid. Amikor nincsenek észérvek, konkrétumok, akkor jönnek a "jól megsértem a másikat, és akkor nem kell semmit bizonyítani" mondatok.
  Ebből is látszik, nem vagy felszerelve racionális konkrétumokkal, amikre tudnál hivatkozni, vagy idézni.
  :D
 • Irasidus
  #8
  A NASA túl is vannak szakemberek, képzeld el itthon is, másrészt nagy észre vall, hogy egy NASA idézettel akarod bizonyítani, hogy a NASA hazudik. Válogatunk, egyik igaz a másik nem? :D Igazából, csak fogalmad sincs miről van szó, mert buta vagy mint a tök. De túltépve az buta riposztokon, az Enceladus esetében gejzírek ami a felszínre hozza a vizet. Most, hogy ezek mekkora méretű lyukak, milyen zegzugosak azt nem tudjuk. És főleg nem tudjuk, hogy most ez csak jégkása, vagy valóban víz. Az Európa körül észlelt víz származása meg nem tisztázott, egyszerű párolgásból is származhat. Igen, az űrben is párolog a jég. Az utolsó mondatod, meg kész blődség. Mint írtam, buta vagy mint a tök.
  Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.01.06. 18:16:29
 • johnfly
  #7
  Én is csak ismételni tudnám az előttem szólót...........
 • globint
  #6
  Nem hiszem el, hogy ennyire benyelted a NASA dumát!!
  Ugyan minek kéne lefúrni a jégpáncél alá?
  "2004-ben Szaturnusz körüli pályára állt Cassini–Huygens űrszonda további kérdésekre adott választ, illetve újabbakat vetett fel. 2005-ben többször is az Enceladus közelében repült el. Többek közt felszálló vízpárát azonosított a hold déli-sarki régiójában. "
  Ugyan-ez van az Européval is.
  Gejzírek, felszálló vízpára. Ha egy üstökös csóváját be tudták fogni, és a Földre tudták hozni, akkor miért lenne nagy gond befogni a gejzír vizét? Lenne abban mikroorganizmus bőven, ha a jégpáncél alatt van!
 • Irasidus
  #5
  Nem. A Enceládus jégpácéjának vastagságát nem ismerjük, átfúrása, átváltoztatása néhány km vastagságon is már lehetetlen, nem beszélve arról az írtózatos költségről amit jelent. Amit sem te, sem kedves globint kollégád nem vesz figyelembe, hogy a NASA nem rendelkezik végtelen erőforrásokkal, sőt az erőforrások elosztásába is beszólnak. Vannak küldetések, amik olyan összegekbe kerülnek, hogy nem lehetséges, vagy 5 évente egyet lehet belőle csak küldeni. Nos, az élet keresésén túl is létezik élet, és hát az űrkutatásra is költeni kell, nincs elsődleges prioritása az életkereső eszközöknek.
  Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.01.06. 06:06:56
 • johnfly
  #4
  Világ tudományos közössége: "Nagy a valószínűsége, hogy az Enceladus felszíne alatt óceánok vannak, melyeket mélytengeri hőforrások fűtenek, tehát ha az élet kialakulhat máshol is, akkor ott jó eséllyel van is."
  NASA: Jó. Indítsunk küldetést valahová máshová.
 • NEXUS6
  #3
  "A küldetés 2025-ben indulna, 2034-re érkeznénk meg a holdra, az adatokat pedig onnan kapnánk meg a járműtől."

  Aha. Addig még 2 elnökválasztás lesz, szal tutti biztos, hogy törlik a projektet.
  Az a különbség az USA meg a russzkik űr projektjeik között, hogy az oroszokkal ellentétben a grandiózus projekteket az amcsik azután törlik, hogy egy csomó pénzt elbaxtak rá.
 • Pares
  #2
  Titan, Europa, Enceladus, pls.
 • globint
  #1
  Na hiszen, ezek bárhová elmennek, ahol valószínűleg nem lehet életet találni. Ha mégis, akkor pont olyan cuccot nem visznek, ami ott pont nem alkalmas a vizsgálatra.
  Vagy ha mégis, akkor arról direkt nem szólnak.
  :D