56
  • Grifid71
    Miért is?
    Pont ez a lényeg, bármibe bármit bele lehet magyarázni, ha az unatkozó vagy utálkozó hibbantak többségének tettszik akár még törvény is lehet belőle.
  • asgh
    Ezt a levegős analógiát szerintem gondold át mégegyszer.
    Utoljára szerkesztette: asgh, 2018.01.02. 11:47:58
  • Grifid71
    Tiszta sor, szóval ha azért veszel levegőt mert jól érzed magad tőle az nem függőség, ha viszont csak azért hogy ne érezd magad rosszul akkor az már az. Értem...
    Nekem ezekről az "én" majd megmondom mi vagy emberekről mindig az agymenők ugrik be...
    " - Nem zavar hogy ezzel telik az életed?
    - Nem.
    - Akkor ezt meg is beszéltük."
  • asgh
    A játékfüggőség nem az, amikor azért játszol, mert jól érzed magad tőle, hanem amikor azért játszol, hogy ne érezd magad rosszul.
    Azaz amikor a komfortérzetedet csak a játékkal tudod biztosítani.

Ugyanez a helyzet az összes függőséggel is, beleértve az alkoholt, drogokat, telefonnyomkodást, ételt, szexet stb.: ha azért fogyasztasz alkoholt, mert jól esik, az nem alkoholizmus, ha azért, hogy helyreállítsa a komfortérzetedet, akkor igen.
    Ha azért eszel, mert éhes vagy vs. mert anélkül frusztrált és ideges leszel. És így tovább.

A függőségnek aztán vannak fokozatai. Kórosnak akkortól számít, ha külső beavatkozás nélkül komoly fizikai károsodáshoz - akár halálhoz is - vezethet, azaz amikor a függőség a mindennapi funkcióid elvégzését is ellehetetleníti.

A WHO azt hitelesítette, hogy a számítógépjátékok okozta függőség is eljuthat abba a szakaszba, amitől már orvosi értelemben is kórosnak lehet tekinteni.

Attól amúgy még nem szűnik meg egy függőség, hogy fel tudunk sorolni más, esetleg társadalmilag aggasztóbb egyéb függőségeket is.
    Ez klasszikusan a "kendermagos" érvelés: azért bagatelizáljuk egy drog káros hatásait, mert vannak hasonlóan káros, társadalmilag elfogadottabb drogok is.
  • Jawarider
    Szerencsétlen játékosok biztos sokat csalódnak a csajokban(ezen mondjuk nem csodálkozom) és a játékban találják meg a boldogságukat.

Egyébként az is segít a függőség kialakulásában, hogy sok játék túl jól sikerült a "valóvilágosításban", azaz annyira elvagyunk a játékban is már a semmit tevéssel (pl. GTA 5), hogy órákra ottmaradunk csak úgy mert ott is jól érezzük magunkat.
    Utoljára szerkesztette: Jawarider, 2018.01.02. 08:15:50
  • Grifid71
    1. számú alapszabály : Mindig szard le hogy ki mit gondol rólad vagy a hobbidról, az a lényeg hogy TE jól érezd magad.
  • Kissssss0 #10
    leszarom hogy betegségnek gondolják a folyamatos játékot... 100 évvel ez előtt meg a nosztalgiázást tartották súlyos mentális betegségnek.
  • Relixo
    Na ez az... az már legalább annyira kóros mint a nonstop játék.
    Sőt a játék legalább valamilyen szempontból értelmesebb is mert van stratégiai érzék fejlesztés, növeli a jó reakció időt, társas cselekvés a csapatoddal...stb..stb. (persze ok káros 24h nyomni)
    Ezzel szemben a rohadt telefont nyomkodni mi értelme?! A nyomorék facebook-n lesni ki mit kakilt ki az oldalára. A hülyébbnél hülyébb idézetek, viccesnek gondolt videók, netán wc-be csücsörítős selfie.... Értelme 0. És még az agyadat is rombolja a sok zombi téma. :D Szóval ha a pc game betegség akkor a mobilozás a halál.
  • zola2000
    vigyázat morbid humor:

Utoljára szerkesztette: zola2000, 2017.12.28. 13:50:04
  • Sir Cryalot
    Borzasztó demagóg pénztkérdést csinálni a témából,

a helyzet igazi pikantériája az hogy a játékokkal együtt igénytelenednek a játékosok, ha egyáltalán még megfelelő elnevezés a játékos ,miközben játszatják őket.
  • Balage74
    A tévé előtt rohadás már volt betegség az 1980-as években:D Hivatalosan talán nem, de mivel akkor nem voltak okostelefonok, tabletek pénz hijján az emberek a tv-t nézték, mert akkor sem volt pénzük elmenni minden nap valahova máshova szórakozni....
  • scagnetti
    Igazából nevezhetnénk gyüjtőnéven akár "képernyőfüggésnek is".
    Tv, mobil, tablet, pc, konzol. Kihagytam valamit?
  • Sippie
    A napi 24 órában mobilnyomkodás akkor micsoda?
  • bakvarnyu
    Pár játékba tényleg jól bele lehet merülni, most hétvégén játszottam egy rts-sel és csak azt vettem észre 4-5 órák lazán elrohannak.
  • RAZOR27
    A tévé előtt rohadás is mehetne mellé akkor. Megdobna pár grafikont.