7
 • duke
  #7
  Szerintem hatarozottan noni fog az autok szama. Persze csak tippelek, mert olyan elkepeszto tarsadalmi valtozasokat fog hozni az onvezeto autozas, amit ma meg senki nem tudna megmondani. Legfeljebb a sok otlet es feltelezes kozul valamelyik majd veletlenul beletalal. Szerintem folleg az 1-2 szemelyes mini autok fognak elterjedni, negyed annyi helyet foglalnak el, es tizszer konnyebb lesz a parkolas, ezert ossz egeszeben a kozlekedes sokkal jobb, gyorsabb lesz mint most. A gyerekek es a kutyak is ilyen autokat fognak hasznalni. Es valoszinuleg rengeteg olyan felhasznalas es szolgaltatas lesz, amit most elkepzelni sem tudunk. Es ha eltudnank kepzelni, akkor inkabb most azonnal felgyujtanank az egeszet.
  Utoljára szerkesztette: duke, 2019.08.27. 01:07:33
 • Tetsuo
  #6
  Inkább több lesz az autonómiából fakadóan, mert így annak is lehet, aki amúgy nem tud vezetni járművet és igen, jól mondta Nexus6, még több, mint valószínű, üresjáratok is lesznek.
  Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2017.12.23. 22:23:19
 • Ender Wiggin
  #5
  Ja, autómegosztás. Aha. Amikor majd Pista 80 ezer eurós önjáró Teslájának kárpitját mások ülik ki, mások fingják tele és a szomszéd Józsi alatt térdel le.
 • NEXUS6
  #4
  Ráadásul akár még növekehet is a forgalom a városokban. Autonóm kocsi, plusz autómegosztás kevesebb, de drágább parkolóhely gondolhatják az önkormányzatoknál. De Pista meg azt gondolja, hogy úgy használja, hogy miután kiscsaládját kiszállította a család szemefénye (a drága autonóm villanykocsi) haza küldi, nehogy baja essék, az áram meg olcsó. Majd munkaidő végére visszarendeli összeszedni a pereputtyot. Azaz plusz két út üresen, azaz elhúzódó egész napos dugók a délelőtti, kora délutáni csendesebb időszakok is megszűnnek.
 • Ender Wiggin
  #3
  Már hogy a f.-ba következne? Az egy teljesen más dolog. Nem is beszélve arról, hogy 100 évre (a szám itt nem annyira fontos, a lényeg, hogy rohadt messze) vagyunk attól, hogy az autó képes legyen minden emberi beavatkozás nélkül kóricálni a világ minden útján...
  És miért lenne kevesebb autó? Ha a család minden tagja továbbra is eltérő úticéllal (netán más körülmények között - érts pl. telekre járni 4x4, autópályázni, vagy városi körülmények között) van távol, akkor továbbra sem elég egy.
 • Cat #2
  Az autonóm vezetésből magától értetődően következik az autómegosztás, illetve hogy ahol eddig egy családon belül több autó is volt, ott biztosan kevesebb lesz.
 • Ender Wiggin
  #1
  de miért lenne kevesebb az autó? a robotgyártók célja nehogy már a minél több autó eladása legyen...