38
-
bmw #38 Ez a resz is egy vicc....mint az osszes disney szar...
elottem mar leirtak paran mi a baj. -
#37 Vagyis abban a jelenetben a látomásban Ben-t akarta kinyírni, lehet, hogy csak belevetítettem, és nincs köze Rey-hez.
De a probléma attól még ugyanúgy áll. -
#36 Tényleg, Snoke-nak sikerült még Kylo-t is szénné égetnie, aztán nem sokkal utána kiderült, hogy ő maga még nagyobb balfék...
Luke-nál az is érdekes volt pl., hogy ki akarta nyírni Rey-t, mert Sötét Oldalt látott benne. Hiányzott Yoda iskolájából, amikor azt tanította neki, hogy mindenkiben ott van mindkét oldal, és az egyéntől függ, hogy melyikből merít e(E)rőt? Yoda maga is bevallotta, hogy benne is van Dark Side.
Másrészt még az apját sem akarta kinyírni anno, pedig kis túlzással a 2 trilógiában a főbb karakterek közül talán benne volt Palpatine után a legtöbb Sötét Oldal (Palpatine valószínűleg közel full Dark Side volt). Még Dooku is csak azért kezdett el Dark Side-ozni, mert elege volt már a Köztársaság töketlenkedéséből, és nem azért, mert hűdejó hókuszpókosat játszani.
És amikor az apja volt terítéken, akkor még tapasztalatlan is volt, tehát valószínűleg kicsit ijesztőbb lehetett a szitu, mégsem vesztette el a fejét. Itt csak egy szerencsétlen zavarodott kiscsajt kellett volna rendbe raknia...
Az meg nem jó ok a begolyózására, hogy Ben Solo-ból és a Jedi iskolájából mi lett... Yoda hány kudarcba futott vajon bele a többszáz év alatt? (Ok, végülis Yoda (is) looserként végezte, de legalább nem hülyült meg.) Luke pedig állítólag a valaha élt legerősebb Jedi. (Ez is nagy kár, hogy kimaradt az új trilógiából, és csak egy "utánozzuk Kenobit, és váljuk légneművé" trükkre tellett neki... Persze elmagyarázták, hogy elfáradt... :D) -
#35 Áááá, annyira prosztó módon ráadásul logikátlanul nyirják ki a főgonoszok terkintélyét, hogy ezáltal tök súlytalanná válik az egész sztori. 20 perc után nálam szétpukkant még az a varázs is, amit az űrben kúszó betűk okoznak.
Poe Huxot egy ócska telefonos viccel szopatja hosszú kínos percekig az elején (a felkelők taktikája kb. csak erre épül, hmmm hát kb többet vártam volna azért), aztán Snoke távolsági telekinézissel megforgatja a hídon a porban mindenki szemeláttára, ja és úgy hogy végül is nem is hibázott, mert pont csapdába csalta a felkelőket. Fasza, ennyit a tekintéylről.
Snoke aztán Kyllot is simán szénné égeti, ami megint csak nem emeli, hogy a nézőben bármelyikük felé valami kis tisztelet, ne adj isten félelem kialakuljon. Azzal nem lehet vitatkozni, hogy jó a film zenéje, mert a mester azért megint nem tévedett, azzal sem, hogy milyen látványosan van fényképezve, a vágás sem szar, csak épp ezeket a jeleneteket pont bele sem kellett volna írni a forgatókönyvbe, mert szétbassza a klasszikus felállást.
A sötét tehát nem félelmetes, a jó nem fenséges (Luke tejivása mindent visz), ez lenne a mondanivaló? Következő részben mi lesz? Poe, Kylo, Finn meg Rey nosztalgiázva együtt iszogatnak Mos Eisley kocsmájában és ők lesznek azok a lerobban, besavanyodott sötét krapekok a háttérben, akiktől a fiatal Luke-, meg az öreg Kenobi-félék tartanak? -
#34 Ja, amúgy a helyszínre gondoltam csak, hogy az ST-s, a lények valóban Guillermo Del Toro stílusúak. Vagy akár Luc Besson... (Ötödik Elem, Valerián), de semmiképpen sem Star Wars.
Pedig Bith zenészek, Tw'ilek táncosok, Ithorianok, Rodianok stb. nagyon fel tudták volna dobni a jelenetet. Meg persze az is, ha nem ilyen helyszínen játszódott volna... Az se egy utolsó szempont. -
#33 Snoke-ot elpoénkodták, pedig úgy indult, mint egy még durvább Palpatine... Legalábbis neki már bazinagy hologram kellett... :D A Return of the Jedi paródia jelenetben aztán megpurcant, és feltette magának az ember a kérdést, hogy egyáltalán mi a fenének volt benne a filmben? Hux pedig egy Tarkin paródia. Az is úgy indult, mintha Tarkint akarnák másolni, aztán a végén már Kylo osztotta neki a Force taslikat, és repkedett, mint a Bud Spencer filmekben a meggondolatlan jónép. A pilóta még ki is nevette a Hoth bolygói csatában. Vagyis nem Hoth, mert az só volt ottan és nem hó... :D Kylo meg Anakin és Vader turmixként indult (tudom, hogy ugyanaz a személy), csak éppen nem tudom, mi fog belőle kisülni. Mondjuk már nem is érdekel...
Jó oldalon meg mindenki vagy jellegtelen vagy egy idióta volt. Luke úgy viselkedett, mintha megbuttyant volna, Leia meg mintha szétfüvezte volna az agyát. Jó, mondjuk én is meghülyültem volna, ha azon a szigeten kell élnem... Leia pedig megöregedett, lenyugodott, oké... :D
A mondanivalója a filmnek nem tudom, mi. Talán hogy hogyan kell egy New Hope copyt megfejelni egy Birodalom visszavág paródiával. -
#32 Szerintem még csak nem is ST jellegűek voltak a szörnyek, sokkal inkább valami Guillermo del Toro filmre hajazott az egész, Pokolfajzat, vagy Faun labirintusa.
Valami tökös gonosz karakter meg iszonyatosan hiányzott, már az ep IV-ben is azért nem akárkire bízták. James Earl Johnes akkoriban második afro-amerikaiként kapott Oscar jelölést. Szal abban a filmben talán a legerősebb színész volt. De a Tarkint játszó Peter Cushing is kapott már Frankenstein szerepet előtte, meg erősen nyomult horror vonalon 1-2 évtizedet. A Palpatinet játszó Ian McDiarmid igazi főnyeremény volt a frencsájznak.
Hozzájuk képest Mark Hamil, vagy Harrison Ford épp a fiatalos naivitásuk miatt volt szerethető.
Az a film a hidegháború közepén erős aktuálpolitikai töltést hordozott, ami tudatalatt is beorientálta a nézőt, közel érezte magához a szitut. Ez a mostani film szerinten semmi ilyen tartalommal nem bír. A lázadók max az ISIS szétvert maradékaként azonosíthatók be, ami azért nem egy olyan csoport, amivel az emberek nagyrésze tudna azonosulni. -
#31 A kaszinós jelenet hogy nézett ki? Tiszta Star Wars-os volt. Mintha az Enterprise holofedélzetén ökörködnének Picardék. És egyetlen egy Star Wars-os faj nem volt benne. Pedig esetleg nem ártott volna ahhoz, hogy leessen, mit is nézel... :D
De úgy általában az egész filmben alig volt Star Wars univerzumra jellemző faj. Csak Ackbar, amíg élt... és néha Chewie azokkal az izékkel a Falconon. Meg állítólag volt egy Gamorrean is a végén, arra nem emlékszem. De ennyi. -
#30 Igen, ez már eleve az előzménytrilógiára épít... Bár így utólag, az új trilógia fényében már nem is olyan rossz az... :D -
#29 Ez már annyira elfajzott az eredeti trilógiától...hogy igen messze áll tőlem.. -
#28 A hivatalos nevük amúgy Nightsisters. Ha ez segít valamit. :D Legalábbis annak a csoportnak, ami a Clone Wars idején még a Dathomiron van. Tőlük származik Dooku tanítványa, Asajj Ventress is. -
#27 Eszemben sincs :)
csak valahogy bosszant ez a mindent ami divatos ma gyömöszöljünk bele, hiába ökörség :) -
#26 Nem én csináltam, ne velem ordibálj, ok? :)
A boszorkányok okkult erőhasználók, olyasmik, mint Sidious. Csak azért hívják Witch-eknek, mert nők. -
#25 Eleve ott kezdődik, hogy
boszorkányok?? WTF??? Star Wars-ban?? na innentől röhejes az egész amire hivatkozol....vámpírok is lesznek??? -
#24 Honnan tudod?
lehetett mágneses gyorsítás is..vagy olyan technológia amit nem is ismerünk :))
és az is lehet hogy közben úgymond "felfelé száguldottak és a csatahajó ment bele a bombákba..
az űrben a mozgás iránya nehezen értelmezhető :) -
#23 Az nem rajongói könyv, hanem a Clone Wars, ami kánon elvileg.
Maul a Dathomirról származik, ahol a a dathomiri boszorkányok egy zabrak kolóniát tartanak fenn (gondolom harcolni, erre már nem emlékszem). Sidious pedig Mother Talzintól (a boszorkányok anyja) kéri el Mault. Eleve a Dathomir is dugig van Dark Side power-rel, és a boszorkányok sem Jedi kiscserkészek.
Innen származik Maul tesója is, Savage Oppress, akit Dooku visz magával tanoncnak, de a funkciója az az, hogy megölje Dooku-t, mert Talzin berágott rá. -
#22 Miből gondolod hogy egy másik galaxisban réges rég, pont úgy kéne alakulnia a harcászatnak ahogy ma a földön?
hm?
-
#21 Aha. Tehát olvastál egy fankönyvet, amiben így volt. Ha én olvasok másik fankönyvet, amiben más van, akkor mi van? Nem olvasok fankönyveket. Nem érdekel, hogy valami John Smith és John Doe mit talál ki. -
csomi #20 A sinen nem volt semmifele hajtas, egyszeruen csak "legurultak", (estek) a bombak rajta. Egyebkent egy ilyen nagysagu urhajo eseten (mondjuk boven raszamolva) kb 0.2g jonne ki a gravitacios gyorsulasra. Ha azt vesszuk, hogy 100 meterrel volt a bombazo a rombolo felett, akkor nagyjabol 30 mp-ig kellett volna tartania amig 'leesik' odaig. Ha magasabban volt akkor meg meg tovabb. -
#19 Az összes sci fi és a SW főleg hatalmas idiotizmus. A XX. századi BVR szintet nem érik el a hajók fejlettségben. WVR harcászat van. Vicc az egész. -
#18 Hát igen, az a baj hogy olyan szinten nem lett ez átgondolva, hogy ihaj.
Aztán ha nézitek van az egész SW univerzumnak egy olyan dizájn vonulata, hogy az előzmény trilógia úgy a 30-50-es évek stílusában, Art Deco, Empire ilyenekben lett tervezve, hogy passzoljon a 20 év difi az oridzsi trilógia '70-es/'80-as évekbeli stílusához, ami segít a nézőnek, hogy átélje a dolgok történelmiségét. Gondolom.
Ez az új trilógia meg elég eldönthetetlen, nagy összevisszaság, mert pl. a lázadó bombázó, meg személyzet szerintem olyan 40-es évek, II. VH technikai stílusára hajaz, siksak, kislány pufajka szerű rucija, ilyenek. Kaszínó szintén hasonló kornak tűnik. Főgonosz szép vörös trónterme szintén olyan 50-es évek sci-fije stílusban lett berendezve. Birodalmi egyenruhák is detto, korábbi stílusjegyeket viselnek.
Szerintem viszont épp egy űbermodern megjelenésre kellett volna gyúrni, amilyen viszont a rohamosztagosok páncéljának új dizájnja, ami így ebből kilóg.
Egy nagy katyvasz az egész, ahogy van. -
#17 Miután ügyes pilóta barátunk kiiktatta az ágyukat, ugyan mivel?
és a rakétákat lehet, de egy leeső kb 30-60cm átmérőjű gömböt aligha, főleg ha többezer van belőle
a rendszer aminek a képét beraktad a szőnyegbombázást is megállítja??
ugye hogy nem :) -
cateran #16 Ezzel az a baj, hogy 1 ilyen sebesseggel kozeledo targyat/targyakat nincs az a fos vedelmi rendszer, ami ne szedne le....Ismered a Phalanx CIWS-t a mai US hadihajokon? Azok raketakat szednek le....
Utoljára szerkesztette: cateran, 2017.12.19. 00:21:08 -
#15 Akkora hajónak mint az a csatahajó lehetett akkora gravitációs mezeje, hogy vonzotta a bombákat,
meg honnan tudod, hogy a kivezető sín, nem egyfajta meghajtó kivető rendszer volt, és kilökte őket, és azok szépen repültek tovább ? :) -
Gázfickó #14 Azt nem értem, hogy miért kell ennyire másolni az eredeti trilógiát. És miért kell onnan szövegeket lopni. A rajongók kedvéért???
Annyi lehetőség lenne az SW univerzumban, erre ezt kapjuk.
Az első részt sajnos moziban néztem meg, növelve a sikerességmutatót. Akartam adni neki még egy esélyt, de 10 perc után kikapcsoltam a tv-t.
Azért fontos szempont szerintem az újranézhetőség is. Mint ahogy Macropus Rufus is írta. Vajon 5-10-15 év múlva szívesen leül elé az ember sokadjára megnézni? -
Macropus Rufus #13 igen. És mivel a Köztársaság van kikiáltva ezért ott az ex birodalmiak a lázadók, és nem azok akiket lázadóknak neveznek. -
cateran #12 "Darth Maul-ról semmit se tudunk"
Marmint te nem tudsz :P...A Csaszar aka Darth Sidious kepezte ki. Ugy lopta a gyereket az anyjatol :D
Amugy -elvileg- 30 ev telt el a Jedi es az Ebredo Ero kozt..Az Ellenallas (Resistance) pedig kulonallo a Koztarsasagtol. (Leia alapitotta)
Utoljára szerkesztette: cateran, 2017.12.18. 17:11:25 -
#11 na ez engem is zavar hogy halálcsillag oda, császár meg mindenféle ellenség halott, kikiáltják a második köztársaságot,blabla..most meg megint lázadok akik az ellenállokat segitik és max egy teherhajora valo népség maradt belőlük,tök zavaros -
csomi #10 A bombazassal meg mindig az a baj, hogy miert zuhant ra a bomba a hajora amikor nem hajtotta lefele semmi es elvileg abban a magassagban mar zero kozeli a gravitacio. Lebegnie kellett volna hajtas nelkul! -
#9 Pár kérdés bennem is felmerült
1: hova lett a köztársaság? hiszen győztek a Jedi után, nem?
ok maradt pár birodalmi erő..de hol a köztársaság?
2: ki a halál ez a Snoke, és honnan, és hogy ez így le is zárva? de gagyi
3: Leia reptetése vicces nagyon, az minek kellett?
Azért a vége kicsit vicces lett, maradtak vagy 10-en? (így legalább befértek a Falconba) ez már majdnem reboot
és ennyire nem kellett volna koppintani a Birodalom visszavág-ot -
#8 Sok a hülye, mint pl. én is, hogy rávettek a haverjaim, hogy megnézzük. Bár ne tettem volna...
Amikor utoljára néztem a metascore-okat, a nézők értékelése 4.9 volt. Most 5.6. Olyan 5-nél többet nem adnék rá, bár elég nehéz úgy értékelni a filmet, mintha sosem láttam volna még Star Wars-t. Vagy ami még fontosabb, sosem láttam volna az Ep. VII-t. Akkora törés van Abrams és Johnson elképzelése között, hogy ettől már felér egy paródiával. De persze a paródiafaktor itt nem áll meg. -
Macropus Rufus #7 sztem meg nem az első 5 nap a lényeg.
A SW4 része 11millióba fájt anno és a nyitó hétvégén 1.6misit hozott. Ezt manapság bukásnak szokás elkönyvelni.
Ha inflációval korrigálom akkor mai áron a film (mai áron) 44.1millióba került és 2011-ig több mint 840milliót hozott (inflációval korrigált)
Azaz 40 év alatt 19x hozta vissza a befektetett pénznek. (gyak. 40 éven át minden hónapban kb.1.7millió dollárt hozott)
-
#6 Darth Maul-ról semmit se tudunk. Akár Jedi is kiképezhette, mielőtt a sötét oldalra állt. Darth Sidious volt, akit feltehetően valóban nem jedi képezett ki.
Phasmát múltkor sem értettem, most se. Kiemelik a rohamosztagosok nélkül, de nem kap karaktert, az összes jelenetét különböző random rohamosztagos eljátszhatná.
A bombázással semmi gond nincs, ez nem a XX. század, nem is XXI. Gyakorlatilag az összes fegyvernem elavult benne, csatahajók a II. világháború óta nem csaptak össze, és ott is elavult volt maga a kategória, hiába építették őket csúcstechnikásnak. Ilyen formán a lépegető is elfér, biztosítva a folytonosságot, a megszokott dolgokat.
Az 5-6. rész között nem évek teltek el. -
csomi #5 Az veszett el beloluk ami miatt a starwars starwars. Ez is egy nagy szarkupac lett ugyanugy ahogy az ebredo ero. De amig milliardokat termel egy-egy resz a kutyat nem erdekli ez Disneyeknel. Ahhoz pedig, hogy te magad el tudd donteni, hogy milyen a film, gondolom azert (illik) ra elmenni es legalabb egyszer megnezni. En is megneztem, noveltem a bevetelt, pedig nagyon nem tetszett. Szinte minden percben volt valami ordenare baromsag. Remelem Lucas is kaparja a falat kinjaban, hogy ilyen sarlatanoknak adta el a jogokat.
-
Macropus Rufus #4 Hmm... nem is tudom. Régen az 1-3 volt számomra a tök feleslegesen csinálták meg kategória. De most azt kell, hogy mondjam tévedtem: 1-3 bizonyos értelemben nem is olyan rossz. Volt bennük eredetiség. Még a hülye Jar-Jar is ide tartozik.
Kérdések:
- ha Luknak tele a töke a Jedik-el. Akkor ő maga miért nem iktatta ki magát? Vagy a srác amolyan karosszék forradalmár: jár a szája oszt jó napot. Amúgy van abban valami, hogy nincs szükség a Jedikre. Kb. az összes shit lovagot (kivéve Darth Maul-t) Jedik képezték ki és utána álltak át a sötét oldalra, Yoda - > Dooku gróf, Obi Van -> Darth Vader, Luke -> Hans Solo Junior. Igazából több shit nem is volt a filmekben. Ha jól emléxem.
- Phasma mikor és hogyan menekült meg a szemét zúzóból (eskü nem emléxem arra, hogy a 7. részben kiszabadult volna, de igazából arra sem, hogy a 8.-ban kitértek arra, hogy hogyan szabadult ki.)
- az a Canto nevű bolygó is miért van a filmben? Eggyel több helyszín?Ui. ott igazából semmit nem intéztek el.
- és az komoly, hogy fentről kell bombázni egy hajót??? Már most sem így megy a támadás itt a XX. században.
- és a kedvenceim: a lépegetők. Már az 5. résznél kérdéses volt számomra (már akkor) hogy mi a fenéért kellenek ezek, amikor hatékonytalanok, igazából könnyen támadhatóak, nem tudnak hatékonyan védekezni és még komoly emberállományt sem lehet velük szállítani. Erre ismét itt vannak. Más nem jutott az eszükbe? Az első AT-AT támadás és a mostani események közt majd 30-35 év telt el. (több mint 30 a 6. rész után és a 5-6 között is volt ár év) Ugyan az a konstrukció, némi facelift-el. Hát egy olyan bagázsnak mint a birodalom/új rend csak ilyenre fussa? :) Okés, itt mind ha másképpen mozognának mint az 5-ben. Azok olyan elefántosak voltak ezek meg valami más állatra hajaznak. De ennyi.
Na mind1. Véleményem szerint a SW már nem az az SW mint ami anno volt. Nem tudom megmondani, hogy mi az ami elveszett belőle, de valami nem stimmel velük.
-
#3 Aligha tudom elképzelni, hogy elégedetlenek a nézők a filmmel, ha 800 milliós hazai, meg mondjuk ugyanannyi külföldi bevétel lesz. Az első hétvégéről nyilván nem érdemes következtetéseket levonni az elégedettséget illetően, azt majd a 2-3. hét nézőszámcsökkenésének mértéke fogja elárulni. 230M $ eddig a nemzetközi bevétel, 450M-nél tart a film 5 nap alatt világszinten, valószínűleg megtérül anyagilag, a mértéke lesz csak a kérdés. -
Zsoltee_a_bator #2 Nem nezik meg sokan, ha nem szereti a nep, max az elso napon. -
#1 Őööööö, az hogy siker, meg hogy sokan nézték meg szerintem két különböző dolog. Ha sokan megnézik és elégedetten jönnek ki a moziból az siker, ha nem elégedettek az akkor is bukás, ha marha sokan megvették a jegyet. SZVSZ