17
  • bmw
    "Még az is megnézte Az utolsó jediket, akit nem érdekelt a film"

Ja es ezutan egyet sem fogank megnezni....
  • Zombee
    Kíváncsi vagyok, Chewbacca és a két droid meddig húzza még. Meg az Ezeréves Sólyom. Ha már Akbar admirálisnak is meg kellett halnia.
  • Zombee
    Arra céloztam, hogy gyerekként sokkal több jó filmet láttam. Manapság is többségében 2000 előtti filmeket nézek, nem véletlenül. 23-24 éve láttam először a régi trilógiát, azóta ugyanúgy rajongok érte, ezt az új rész is nagyon vártam, mert a hibái ellenére is imádtam Az ébredő erőt, és marha nagy csalódás volt.
  • Zombee
    Nyilván nem csak rajtuk múlott a siker.

De amit én se értek, ez az ellenállás. A régi trilógiában ez egy masszív haderő volt, akik egy birodalmi flotta és Halálcsillag elleni támadást is be mertek és tudtak vállalni. Majd tönkre is verték a birodalmi flottát, kilőttek két Halálcsillagot, rombolókat, meg Vader szuper hajóját, aztán 30 évvel később itt a semmiből az Első Rend egy titokzatos, és titkát egyből a sírjába vivő főgonosszal, miközben az ellenállás gyenge, kis létszámú, és az utolsó csatahajóját is elvesztette, a film végére meg maradtak néhány tucatnyian. Már az Ébredő erőben is furcsálltam, hogy ennyire gyengék, de itt már bántóan szúrja a szemem.

Csak feltételezem, hogy az Első Rend a Birodalom életben maradt középvezetői irányítása alatt épült ki a Birodalom romjaiból, de két film alatt sem derült ki semmi konkrét.
  • NEXUS6
    Az hogy nem lett totális bukás John Williamsen a zeneszerzőn, meg az operatőrön, meg a vágón múlt igazából.
    Másrészt az utóbbi feladatokkal foglalkozó emberkékkel dolgozott a rendező az előző filmjeiben is. És ha megnézzük pl a Loopert detto ugyan azok a hibák jönnek ki, mint itt: jó akcióval indul, majd a film elmegy egy lassú vontatott pszichológizálásba. Az alkotók nagyon meg akarnak valamit mondani, de aztán egyszerűen üres lufivá válik az egész.

Itt detto ugyan ez van, nagy nagy erölködés, ami helyenként röhejbe fullad, ha minimálisan belegondolunk. Amikor pl. kimondják, hogy a galaxis összes bolygóját a Birodalom, vagy mifene ellenőrzi, ők meg vannak pár százan és amikor lehetőség lenne se nagyon tolonganak a támogatók, akkor az embernek eszébe jut pl. a Brian élete c. film, szerintem valójában ebből merítettek a legtöbbet az alkotók. Ahol állandóan lázongtak (mert mit is adtak nekünk a rómaiak ugye!?), meg frakciókat alakítóttak, de nagyjából a kutya se törődött velük, meg jött a messiás akit nagyon lehetett követni (lopótököt adott nekem a messiás).
    XD
  • ostoros
    Már várom Miki egeret a fénykarddal hadonászni donald ellen. :)
  • Ender Wiggin #9
    azért a net tele van ám negatív kritikával, profik és egyszerű nézők (és kommentek) erősen sugallják, hogy ez volt a legrosszabb SW-film. de a disney elvégezte a feladatot: kinyírt minden eredeti főszereplőt.
  • ostoros
    *javítanék, a túl sok szórakozási lehetőségre gondoltam.
  • ostoros
    Ja, és a túl sok lehetőség maga is devianciához vezet.
  • ostoros
    "a mai fiataloknál csak a holnap fiataljaink jobb az élete"

És ezt röhögés nélkül írtad?
  • kalapos01
    Mint ahogy az 50-es években is örültek a szülők ennek, és 1977-ben is. Meg 2000-ben. Ez a megszokott viselkedés, grumpy, get off my lawn, "bezzeg a mai fiatalok". Lehet magvas gondolatokat a levegőbe lőni, de a mai fiataloknál csak a holnap fiataljainak jobb az élete.

Tudom, divat köpködni meg ilyen marhaságokat állítani, mint most te, de ezt csak azért teszed, mert magad elé képzelsz egy tipikus fiatalt és általánosítasz, hogy mindenki olyan. Nem. Mindenki olyan, amilyen akar lenni, és amilyennek nevelik. 10 éve vagy 20 éve, 30 éve meg pláne alig voltak lehetőségei egy gyereknek, ha szórakozni akart. Igen, olvashatott, C64-ezhetett, és élhetett társadalmi életet, de ezeket ma is meg lehet tenni. Hoppá. Csak ma sokkal több mindent lehet (net, vagon szórakoztató ipari vizuális termék, még vagonabb könyv, társasjátl, tízszer annyi sportlehetőség, ezerszer annyi lehetőség barátokat találni (nem csak a net miatt, de az utazási lehetőségek bővülésével is) - s mindezt anélkül, hogy az ember deviancia felé sodródna.

Ja, nem az örömödet akarom elvenni. De van egy olyan érzésem, hogy a mostani gyerekek is kurvára örülnek, hogy gyerekek lehetnek, és nem kell foglalkozniuk olyan marhaságokkal, mint a politika, adózás, terrorizmus, stb.
  • Zombee
    Örülök, hogy nem most vagyok gyerek.
  • professional
    Ja csillivilli meg hiperszuper de amùgy miről szòlt?!?
  • kalapos01
    Nem Bob Iger írja a filmet, hanem a rendező, Rian Johnson. Lehet Disney-zni, de tök felesleges. És tippre a 3. rész is rohadt sok embert fog érdekelni, szóval szerintem erősen betaláltak. Az legalábbis biztos, hogy a gyerekek imádták nálunk. Még az is lehet, hogy jobb, mint anno én imádtam gyerekként az Új reményt.
  • professional
    Te jòèg! Ez mi a rosseb volt? E miatt a film miatt fogok àtpàrtolni a StarTrek univerzumra, pedig tősgyökeres SW fan vagyok de ezt a hulladèkot èn èletemben mèg1x meg nem nèzem. Ez a film egy nagy nulla. Sikerül vèglegesen kiherèlni a StarWarst! Gratulàlok Disney!