137
  • NEXUS6
    #137
    Bakter ez jobb fénykardvívás, mint amit Obiék a Baljós árnyakban lenyomtak! :)
  • NEXUS6
    #136
    Lesz erre is legenda, ne félj!
    A fanaticsok 1000000 oldalt alkottak már, azt is tudják R2-nek mikor melyik festékdarabja hullott le, és ez sokkal több figyelmet fog kapni. Pedig csak ez az agyonxopott, nagytudású forgatókönyv író/rendező elbaxta, helyesebben nagyívben xart rá.
    XD
  • UUUU
    #135
    Az meg megmagyarazhato, hogyan lett kisinas, mert mondjuk a szulei elinteztek, amikor ott hagytak.
    Azt viszont mar kevesbe, hogy ott lako senkik voltak es ott is vannak eltemetve, kozben meg az ep 7ben urhajoval huztak ki a legkorbol, amikor ott hagytak.
  • cateran
    #134
    Ez nem igy mukodik..a fan-siteok nem ez alapjan mukodnek, de mindegy..Amugy igen, tudok a Rey`s survival guide (vagy mifene) szarsagrol, ami ekes peldaja az "UTOLAG MEGMAGYARZZUK VALAHOGY"-nak..mert mig a mi peldaink mar az alap filmekben/konyvekben szerepektek ezt kulon ki kellett adni...es epic fail lett
    Rey nagyon fiatalon kerult ugyebar a Jakkura (mennyi lehetett, 7?) es figyelem! guberalo lett, meghozza alkalmazasban! Ja...ez mar csak igy szokott lenni, sok 7 evesnek kinalnak munkahelyet, ahelyett, hogy megtartanak/eladnak ranszolganak vagy megennek....es kb 10 ev alatt onkepzesben megtanult par idegen nyelvet, botharcot, par tucat repulo eszkoz hasznalatat es szereleset (egeszen az osszerakasig..) mikozben napi szinten kellett harcolnia az etelert....es szerinted ez olyan, mint Luke vagy Anakin...whatever....
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2017.12.25. 19:43:34
  • Cyberdog
    #133
    Karácsonyi ajándék gyanánt, itt egy igényes SW fan film.
  • Cyberdog
    #132
    Egy kis érdekesség, mi lett volna ha az SW korábbi tervezetét filmesítik meg:

    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2017.12.23. 21:09:20
  • NEXUS6
    #131
    Ez se rossz:
  • NEXUS6
    #130

    Ennyi!
  • UUUU
    #129
    Hahahaha. Tokeletes leirasa a filmnek. Jot rohogtem, de sajnos melysegesen egyet kell ertsek a videoban elhangzotakkal.

  • Wootan
    #128
    Szerintem itt nincs semmiféle erőszak, a filmben is elhangzik, hogy a Bespin egy másik rendszerben van. Fényéveket utazni meg nem 2 perc.

    Tökéletes film persze nincs, de a régiek sokkalta realistábbak voltak, és sokkal kevesebb és kisebb hiba volt benne.

    Csak egy példa. Ep4-ben Hanék beöltöztek rohamosztagosnak, hogy el tudjanak vegyülni a halálcsillagon.
    A 7ben ezzel szemben mindenféle álca nélkül rongyolnak be a bázisra, és nem hogy elfogni nem tudják őket, de még csak nem is találják. Bezzeg ők 2 perc alatt elkapják Phazmát azon a bolygó méretű létesítményen.
  • NEXUS6
    #127
    De az is lehet, hogy a Dagobah egy feketelyuk közelében keringett, ami szerintem kevésbé erőszakolná meg a filmet, azon kívül úgy ahogy fizikailag is elképzelhető (leszámítva, hogy ilyen idődillatációnál már a bolygót is felmorzsolja valszeg egy ilyen halott csillag).
    Na mindegy. Lényeg, hogy ott is volt Luk a sztoriban (ó mekkora poén!) ;)
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2017.12.22. 19:36:59
  • Wootan
    #126
    "hiszen amíg Han-ék menekültek a Falconnal az inkább órákban mérhető, eközben Luke Yodától kapott egy fél jedi kiképzést."

    Ez messze nem így van. Han-ék a hoth rendszerből mentek át a bespin rendszerbe, ami 2 külön csillagrendszer, hiperhajtómű nélkül. Szóval az utazás nem órákig, sokkal inkább hetekig tartott. És bár a film erre nem tér ki, de általánosan elfogadott dolog, hogy volt a falconon egy tartalék, másodlagos hiperhajtómű, amivel tudtak kisebb térugrásokat csinálni, így nem tartott évekig az út.

    "Amúgy meg Briggs, amikor összefut Luke-kal a Yavinnál, akkor oda megy hozzájuk a vörös leader (asszem) és megkérdi, hogy fiatalember el fog ezzel a vadásszal bírni? Erre Briggs, aki már akadémiára járt meg minden, el kezdi fényezni Luke-ot, hogy a legjobb pilóta akit ismer. De ezt lehet, hogy kivágták, de a könyvben benne volt, mint a többi kivágott jelenet is. Szal igen, ott nem voltak ilyen ordas lukak a sztoriban."

    Igen, az alap filmből ezt kivágták, a 97es special editionba került vissza.

    "Ja és a mai kedvencem: Rian Johnsont megkérdik, hogy hogy a faxba volt akkor ez Leia jelenet? Ő meg teljes öszintén nagy manga szemekkel válaszolja, hogy úgy, hogy Leia is Skywalker és vész esetében tudja használni az erőt."

    Ezen én is röhögtem. Hisz nem azon problémáznak a legtöbben, hogy mért tudja használni az erőt, hanem hogy hogy élte túl a robbanást, utána az űrt, és még a pajzson is átrepül.
    Utoljára szerkesztette: Wootan, 2017.12.22. 18:10:22
  • nkmedve
    #125
    Tény, hogy rengeteg lyuk van az új filmekben, bár ez nem csak a 7-8. rész kiváltsága. Kb. minden modern film hemzseg a lyukaktól és hibáktól és ez alól még a régi SW filmek sem voltak teljesen kivételek, még ha ott sokkal kevesebb is volt belőlük (az előzménytrilógiában már több WTF pillanat volt).
    Az idők folyamán a "suspension of disbelief" fokozottan fontosabb lett, mivel egyre több mindent próbálnak beleerőszakolni a filmekbe a készítők (elég akár csak a látványvilágra gondolni), így nő a hibalehetőség is. A nézőknek pedig (általában) inkább fontos, hogy jól szórakozzanak, mint hogy minden tökéletesen passzoljon.

    Hogy ez jó vagy rossz trend, azt mindenki eldöntheti magának. Nyilván sokakat zavarni fog (érthető módon), én viszont el tudom fogadni a hibákat, ha van más ami kárpótoljon.

    Maradjunk annyiban, hogy mindenkinek Boldog Karácsonyt! :)
  • NEXUS6
    #124
    Tényleg dúrva likak voltak a sztoriban ennél a filmnél, szerintem főleg időtartamok tekintetében, mégha pl. a Birodalom visszavág is érdekes volt ilyen szemponból, hiszen amíg Han-ék menekültek a Falconnal az inkább órákban mérhető, eközben Luke Yodától kapott egy fél jedi kiképzést.
    Itt mondjuk ugyan ez a szitu, szal teljesen jogosan amikor BV remake-t emlegetnek egyrészről. De itt még rá is raknak néhány lapáttal: Rey lefexik, szétbaxa a barlangját, beszél Kyloval néhányszor, meg kap 3 jedi leckét, ja és még a setét erővel is megismerkedik, amíg a lázadó flotta tizenvalahány óra alatt elégeti a maradék üzemanyagát.
    Persze hagyjuk hogy ha működik a hajtómű, akkor egy űrhajó folyamatosan gyorsul, de valszeg nem fénysebsségig, valszeg inkább csak egy naprendszeren belül tudnak manőverezni, akkor viszont már a birodalmiak is csak kiszúrják, hogy hova is igyekeznek. Na mindegy.

    Nade a csúcs szerintem ilyen szempontból, amikor a végén a rozoga siklókkal hosszú látványos percekig közelítik több száz km/h-val a lépegetőket, meg az ágyút, majd Finn és Rose balesete után fél perccel Finn visasza is húzza Rose-t a barlangba. Gratula, ezexerint neki is dzsedi képességei vannak.

    Amúgy meg Briggs, amikor összefut Luke-kal a Yavinnál, akkor oda megy hozzájuk a vörös leader (asszem) és megkérdi, hogy fiatalember el fog ezzel a vadásszal bírni? Erre Briggs, aki már akadémiára járt meg minden, el kezdi fényezni Luke-ot, hogy a legjobb pilóta akit ismer. De ezt lehet, hogy kivágták, de a könyvben benne volt, mint a többi kivágott jelenet is. Szal igen, ott nem voltak ilyen ordas lukak a sztoriban.

    Szégyen!

    Ja és a mai kedvencem: Rian Johnsont megkérdik, hogy hogy a faxba volt akkor ez Leia jelenet? Ő meg teljes öszintén nagy manga szemekkel válaszolja, hogy úgy, hogy Leia is Skywalker és vész esetében tudja használni az erőt.
    Mi van? Nemmondod bazmeg!
    A kérdést sem érti a hülyéje!
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2017.12.22. 09:31:35
  • UUUU
    #123
    Ajve. " Igy ahogy leírod, nagyon eröltetettnek és túlontúl kézenfekvőnek hat az egész, mintha Lucas is érezte volna, hogy alaposan meg kell indokolja Luke pilótáskodását."

    Nem, nem volt eroltetett, hanem fel volt epitve a tortenet. Volt multja, amibe kapaszkodni lehetett, hogy megerteni lehessen.
    Sokkal kevesebb volt benne az ures, vagy sotet lyuk, amitol hemzseg a 7. es 8. resz, vagy eppen ellentmond az elozmenyek felepitett mivoltjanak. Nem szamitana, ha teljesen el lehetne vonatkoztatni a regi reszektol es egy kulonallo movie lenne.
    De amikor mar van egy elfogadott alapja egy munek, a logikatlan, vagy tenyszerutlen valtoztatasok es az ilyen vakfoltok, rontjak a film megiteleset, ha az osszhatast, a teljesseget veszi valaki alapul.
  • Cyberdog
    #122
    Valaki felvetette egy beszélgetés során a ismerőseim között (és ez nem mostanában volt). Ha Luke-nak volt egy T-16-sa akkor miért nem azzal repültek el Kenobi-val, miért kellett ehhez Solo hajója?

    Erre elég egyszerűen válaszoltam.
    - Azért, mert a T-16-s légijármű, míg a Millennium Falcon (YT 1300-s könnyű teherhajó) csillagközi jármű.
    Amúgy a T-széria legismertebb modellje, a T-47-s Snoowspeeder. Hoth-i csatában ezekkel támadták a birodalmi AT-AT-ket (All Terrain Armored Transport; AT-AT).


    T-47 Airspeeder vagy Snoowspeeder (mindkettő elfogadott) vs. AT-AT

    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2017.12.21. 21:04:06
  • Cyberdog
    #121
    Áááh köszi... akkor elkerülte a figyelmemet.
  • nkmedve
    #120
    Hagyjuk szerintem, nekem semmi gondom nem volt Luke pilótáskodásával, amíg hirtelen nem lett kötelező mindent megmagyarázni a filmekből (amivel egyáltalán nem értek egyet). Igy ahogy leírod, nagyon eröltetettnek és túlontúl kézenfekvőnek hat az egész, mintha Lucas is érezte volna, hogy alaposan meg kell indokolja Luke pilótáskodását. Ez számomra csak elvesz a film élvezetéből.

    Rey-ről még most sem tudunk sokat, szóval tényszerűen állítani hogy ő képtelen egy YT-1300-t elvezetni, szerintem hibás gondolat. Az, hogy csinált néhány megkérdőjelezhető manővert, az sokkal inkább a látvány miatt volt a filmben (ami az előzménytrilógia óta látszólag nagyon fontos lett az SW-ben, felülírva a fizikát is minden mást) nem különösebben a pilótaképességeit volt hivatott bemutatni.
    Amúgy engem sokkal inkább zavart Han fénysebességgel való behatolása a Starkiller légkörébe, na az stupid volt. De az sem volt igazán hihető, hogy Poe másodpercenként lövi ki a Tie Fighter-eket.
    Utoljára szerkesztette: nkmedve, 2017.12.21. 20:24:22
  • Wootan
    #119
    Egy valami kimaradt, és lejárt a szerkesztési idő.

    - Azokat a profi pilótákat egy bizonyos Darth Vader lődözte le nagyrészt, nem egy nagyszájú Will Smith imitátor (Poe).

    A birodalomnak volt tekintélye, a tie vadászok halálos ellenségek voltak, nem béna legyek, mint az új részekben, ahol 2-3asával lődözik le őket 2 poénkodás között.
  • Wootan
    #118
    "Azt kicsit furcsállom, hogy még mindíg kötöd az ebet a karóhoz Luke X-Wing-jével kapcsolatban, a patkányvadászat sem túl jó magyarázat arra, hogy hogyan volt képes túlélni egy csatát amiben majdnem minden profi X-Wing pilóta kihullot, majd eltalálni egy kis, pár méter széles lyukat miközben hátulról támadták. Ehhez hasonló bravúrt Rey-től nem láttunk a Sólyom vezetése közben (sőt az elején még felszállni is alig tudott vele :D). De tudom: "double standards are strong with this one"..."

    Sajna megint rengeteg tényszerű dolgot figyelmen kívül hagysz:

    - Luke patkányvadászata úgy jön ide, hogy a Beggars kanyon ahol a T16osával repkedett éveken át, az kb. kiköpött mása a halálcsillag árkának. Mikor berepülnek, meg is említi Biggsnek, hogy ez olyan mint otthon a kanyon. Maguk a patkányok meg méretre kb. akkorák mint az a nyílás amit el kellett találnia (ezt is említi az eligazítás jelenetben). Tehát mind a kanyonban repülésben, mind az apró célpontok eltalálásában volt gyakorlata.

    - A profi pilótákról elfelejted, hogy ők egyszerű sima emberek, Luke pedig erőérzékeny (igaz itt még csak pislákol benne az erő, de Vader már megérzi ezt), ami elég nagy előny számára. + Az apja örökségeként ő is kiváló pilóta (ezt is említik).

    - Azt is elfelejted, hogy Luke rohadt nagy áldozatok, és erős hátszéllel (Biggs, Wedge és Solo) tudta csak megtenni a lehetetlennek tűnő dolgot.

    És bár ez csak háttér info, de a lázadó pilótákat T16osokkal tréningezték mielőtt x-wingbe ülhettek.

    Rey bravúrjához meg annyit, hogy nézd újra a jelenetet. A csaj első blikkre olyan manővert nyom le a végén, hogy vakon befordítja úgy a Falcont, hogy Finn a beragadt ágyúval ki tudja lőni a Tie-t. Luke-nak egy sima álló célpontot kellett eltalálnia, a Tie meg egy fürge, mozgó célpont...
  • nkmedve
    #117
    Nekem a hosszával nem volt gondom, de az feltűnt, hogy helyenként kicsit mintha leült volna a film. Vágás szempontjából az Ébredő Erő talán jobb volt, bár ott egyébb zavaró dolgok voltak beleértve Rey és Kylo karaktereit, amin itt szerencsére sikerült javítani.

    Mary Poppins furcsa jelenet volt, meg lehetett volna azt sokkal jobban is oldani, de Carrie Fisher miatt elnézem (itt legalább kicsit használta ő is az erőt olyan módon ahogy eddig nem igazán láttuk, de ami még simán belefér a kánonba). A "Got Milk" jelenet teljesen fölösleges.
    Nekem még bizonyos viccek nem feküdtek annyira (pl. Rey "reach out" reakciója egy komolyabb képsor közepette kicsit kidobott a hangulatból, vagy az általad is említett Poe-Hux "dialóg"). Szerencsére ezek inkább csak a film első felében voltak, a végére pedig már egy teljesen jó SW mozi lett belőle.

    Talán holnap teszek én is még egy kört a moziba.
  • UUUU
    #116
    Igen, igen.
    Xwing nalad a villamos effektus. Hogy a viccet idezzem rolad. Lattal mar villamost? "Nem, de a batyam mar evett is."
    Es mar megint csak a magyarazkodas, a muvi durca a kamuzassal, annelkul, hogy barki mondta volna, hogy a regi filmek tokeletesek, vagy rasszista vagy es ezert lehuzod a filmet es a blablabla.
    Felesleges ezt a koroket futnod, jo troll modjara, mert hogy nem csak az ovi, de meg a bolcsode szintjet se utod meg ezekkel a probalkozasokkal.
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2017.12.21. 17:36:50
  • NEXUS6
    #115
    Másodszor megnézve a filmet én is egyetértek sok mindenben veled. Az álláspontom is közeledett a tiédhez.

    Egyrészt ott érzek egy fordulópontot, amikor Kylo mondja Rey-nek, hogy hagyjuk abba ezt az egész faszságot sithekkel, jedikkel, legyen vége a háborúskodásnak. Na és ekkor érzem, hogy Kylo végre tököt növesztett van egy saját gondolata álláspontja, ami ráadásul marhára megfontolandó és kb itt be is lehetett volna fejezni a filmet.

    Másrészt innen mozdul meg valami, hogy a végére az oridzsi SW hangulatból visszaszivárogjon valami, amit én sem az előzmény trilógiában, sem az új részekben nem éreztem. Igen, ha így nézzük akkor 37 éve eddig ez a legsztárvarszosabb film. Hmmm.

    Csak ugye először megnézve idáig már marhára elfáradtam és a Mary Poppins Leia jelenettel, meg az űrtapírók tejét szopó Lukkal már olyan szinten alázták le a filmet, hogy az csuda.

    Korábban azt mondtam, hogy a film filmes szempontból, pl vágás szempontjából jó. Hát nem, marha hosszú lett és simán ki lehetne minden jelenetnél egy-egy snittet iktatni, főleg az elején, amivel egyrészt SW-osabban pörgős lenne, másrészt kiesnének azok a fájdalmas másodpercek, amelyek adott szitut mindig agyonvágják. Pl Poe gyökérkedése a kinevezett admirálisnővel, vagy Finn meg Kelly Marie lúzerkedése, vagy Kylo és rey csetszexe, a kaszinóváros guillermo de toros szürrealistása szintén vágást érdemel, mert nem illik az SW képi világba.

    Ezzel a sebészi beavatkozással, egy rövidebb rendezői változattal bizony egy nagyon fasza kis hagyományos SW film jöhetne ki ebből az anyagból.
  • nkmedve
    #114
    "Az Xwingrol, meg jobb ha nem irsz semmit, aki annyira tudatlan, hogy meg az elozmenyekbol se ismeri,mert fogalmatlan a teremtett vilag, leirt es tudott tenyeirol, hogy miert tudott repulni vele megbizhatoan Luke, az ne gyartson itt elmeleteket, es magyarazkodasokat."

    Most aztán nagyon durván érveltél, teljesen meggyőztél. :D Fölösleges itt pazaroljam az időm, elvakult arrogáns SW fanokal semmi értelme. Mértettem, az eredeti trilógia tökéletes, és minden kifogástalanul meg van magyarázva, az új filmek pedig szarok, és mindenki balfasz aki nem utálja őket. És persze feministák, ferdeszeműek, stb. Haza lehet mostmár menni az óvodából...

    "es pontozod a filmet 10/10-re"

    Ne magadból indulj ki: "Only the Sith deal in absolutes" :)
  • UUUU
    #113
    Ja es megvalami ez nem egy AD&D, hogy szabalyrendszere legyen es eloadd ezt te szabadabban kezeled a szabalyrendszer idiotizmust.
    Meg logikat se kellene keresni egy ilyen tipusu filmben, ha nem lennenek osszefuggesek az elozmenyekkel.De vannak es a film a kovetkezetlenseg mintapeldajakent vonultatja fel az abszurd es logikatlan, sajat magat megcafolo torteneseket.
  • UUUU
    #112
    En ideges? Te magadbol indulhatsz ki.
    En nem erzelmi alapon pontozok egy filmet, nem erzelmi alapon irom le a tenyeket es nem kitalaciohalmazokat gyartok, mint te.

    Nem, nem vezette a Falcont, amihez meg egy segedpilota is kell, de Rey kicsettintette a kisjabbol, ukkmukkfukk, mint egy profi 2 sec benazas utan, mint minden mast.
    Minden ismetlodik a Falconnal, a sugarvetonel es a fenykardnal egyarant, mint ahogy a Jedi trukknel es sorolhatnam. Egymasutani copy/paste halmaz.

    Erosen serult Kylo, hamarabb megelozte oket az erdoben, majd lenyomta oket, majd hirtelen elfelejtett mindent amit elotte bemutatott. Oke.

    Ja de emelgetni es megbenitani azt megtudta, csak itt mar szegeny szerencsetlenbol kifogyott a szufla es csak egylovetu maradt a dark force >) Faek szintu dramaturgia eleg a gyerekeknek, ez igaz,

    Az Xwingrol, meg jobb ha nem irsz semmit, aki annyira tudatlan, hogy meg az elozmenyekbol se ismeri,mert fogalmatlan a teremtett vilag, leirt es tudott tenyeirol, hogy miert tudott repulni vele megbizhatoan Luke, az ne gyartson itt elmeleteket, es magyarazkodasokat. Eleg neked ha agy nelkul megnezed a filmet es pontozod a filmet 10/10-re, zombiknak eleg az. :_)
  • nkmedve
    #111
    Szerintem nyugodj le, igyál egy sört. Nehogy nekem agyvérzést kapj azért mert valakinek jobban bejött egy film mint neked, vagy mert szabadabban kezeli az SW szabályrendszerét mint te (amit már Lucas is elég szabadon kezelt amúgy, khm...midikloriánok...khm). :)
    Attól, hogy leírod sokadszor, hogy Rey nem vezette a Falcon-t, az még nem jelenti azt, hogy semmilyen pilóta-tapasztalata nincs (mondta, hogy van neki). Ahogy az a minimális fénykard-legyezgetés (azért lássuk be, hogy egy Obi-Wan - Darth Maul csatától nagyon távol állt) és egy erősen sérült Kylo legyőzése sem jelenti azt, hogy egyik percről a másikra ő lett a legjobb harcos az univerzumban (azt se felejtsük el, hogy Kylo-nak esze ágában sem volt megölni Rey-t).
    Ha neked tényleg ennyire fontos, hogy ilyen hülyeségeket felfújj és rajtuk lovagolj akkor csak rajta, nem az én filmélvezetemet vágod tönkre vele, hanem a sajátodat...
    Azt kicsit furcsállom, hogy még mindíg kötöd az ebet a karóhoz Luke X-Wing-jével kapcsolatban, a patkányvadászat sem túl jó magyarázat arra, hogy hogyan volt képes túlélni egy csatát amiben majdnem minden profi X-Wing pilóta kihullot, majd eltalálni egy kis, pár méter széles lyukat miközben hátulról támadták. Ehhez hasonló bravúrt Rey-től nem láttunk a Sólyom vezetése közben (sőt az elején még felszállni is alig tudott vele :D). De tudom: "double standards are strong with this one"...
    Utoljára szerkesztette: nkmedve, 2017.12.21. 11:26:59
  • UUUU
    #110
    Jaja, unalmasak a tenyek, egy szemellenzos fannak, aki meg azzal sincs tisztaban, hogy Luke miert tudta kivaloan kezelni az X-winget, mikozben egyertelmu utalas van a filmben es a konyvben ra es jon a traktor es sportauto hasonlitasi alappal, damage controlkent, hogy magyarazkodjon.
    Raadasul koze nincs a ferdeszemu,fekete ill egyeb nacio megemlitesenek ebben a formaban a rasszimushoz, ha megemlitti valaki, hogy a filmstudiok, hogyan probaljak novelni a beveteleiket a trend alapjan, mar regota, mind a filmeknel es a sorozatoknal, az ilyen szereplokkel. Raadasul olyan ures a szereplo, hogy marmar a zérus kategoriat surolja alulrol. Ki a tokom az a Rose Tico ??? Megkerdeztem 5 ismerosomtol akik mar lattak a SW uj reszet, egyik se tudta beazonositani nevrol.

    Sajat talalgatasok ? Puszta ures frazisokat puffogtatsz.
    Hol talalgattam ? Sehol. Mindent teny amit leirtam, ellentetben veled, ezert nem is tudsz semmit felhozni, ami talalgatas az altalam leirtakbol.

    Az X szarnyu kezeles, az hogy Rey sose vezette a Falcont, meg is emlitti.
    Sose harcolt fenykarddal,sugarvetovel, mikozben csettintesre, mesterlovesz es vivomester lett, aki legyozott egy Luke es Snoke altal felig kepzett harcost, aki kiirtotta az egesz jedi neveldet es az akarataval manipulalta a teret,megallitva a lezernyalabot es mozdulatlanna tudta benitani Reyt. Persze te itt jossz a jaj szegenykem serult volt, lehet azert mahinacioval, ja de azert az erot tudta hasznalni, hogy odavagja a fahoz Reyt, meg ahhoz nem volt eleg serult, hogy elkezdjen trollkodni Finnel es kiabalja az arulo, arulo hulyeseget, ami dramaturgiailag szinten egy epic fail volt a filmben.Foleg egy arulo szajabol, aki elarulta apjat, anyjat, mesteret es mindenkit akit lehetett.

    Igen, az egesz elso rend hulyekbol all a filmben, Kyloval az elen a 7 es 8. reszben is egy uresfeju troll, akik ill. aki csak hibat kovet el, mikozben erdekes modon mar szinte uraljak a galaxist.

    Te biztos mas filmet lattal, ha ezek csak kitalaciok szerinted.

    Ez a mondat jol jellemez "Amiket felsoroltál Rey-el kapcsolatban azokra mind lehet találni magyarázatot"

    Te kifejezetten gyartod magyarazatokat, ha egyik nem jon be maris masikkal hozakodsz elo, hogy a sajat igazadat megmagyarazd, ami egyre gyengebb es gyengebb, foleg az elozmenyek tukreben, hiszen egy felepitett vilagrol beszeltunk eddig az SW eseteben, a maga kereteivel.
    Ideje lenne levenni a szemellenzot es realisan ertekelni. Egyszer nezheto a film, talan ketszer is, mint agyatlan szorakozas, na de hogy 9/10 ??? SW ami plusz pontot hoz, olyan kategoria az urharcokkal stb, amibol keveset gyartanak, pluszpont, kozben meg akar lehetne a Pacific Rim is, mas kontosben.
    Max arra eleg a szintje, hogy a megnezese 2 sör kozott beleferjen a zombulashoz, agy nelkul.
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2017.12.21. 10:10:54
  • nkmedve
    #109
    "tudom, hogy kell a kiskinai nezok plusz bevetele a filmstudionak, azert tettek bele ..."

    Vártam már, hogy mikor kerül elő ez a kártya. Jól jellemzi, hogy egyeseknek valójában mi a bajuk az új SW filmekkel, és hogy mennyire lehet komolyan venni azokat a "tényeket" amikkel próbálnak érvelni (különösen vicces, hogy még mindig tényeknek próbálod beállítani a saját találgatásaidat és elméleteidet :) ).
    Részemről befejeztem, nagyon unalmas már ez a ferdeszemű/fekete/femináci téma ami mindig felbukkan itt...
    Utoljára szerkesztette: nkmedve, 2017.12.21. 09:12:24
  • UUUU
    #108
    Nem, en nem feltetelezek veled ellentetben en tenyeket irok le es nem szimplan kitalaciokat gyartok, mint te, hogy keresgeled a hibaktol hemzsego nagy sotet foltokat, befedo elmeleteket, amiket a film maga hordoz. Persze az olyan szemellenzos fanok mint te, ezeket a kibuvokat keresik allandoan, mivel lehet gyartani az elmeleteket, viszont puszta tenyek nelkul, azokat nehez megcafolni, mivel csak feltetelezesen alapul.
    Ilyen erovel mindent meglehet magyarazni, aminek a ilyen rovid idotartalmu filmben nincs hattere es ido a megmagyarazasukra a tortenetben.
    Marpedig lattuk ezt a mostan reszben is jopar szereplonel, akik az uressegukon kivul sokat nem hoztak a vaszonra, ott vannak csak ugy, aztan ket het mulva amikor felidezi a nezo a filmet, megkerdezi magatol pl azt, hogy ki is volt az a ferdeszemu no, amire azzal valaszol, hogy nem tudom, de a kutyat se erdekli, meg ugy sem, hogy tudom, hogy kell a kiskinai nezok plusz bevetele a filmstudionak, azert tettek bele ...
  • nkmedve
    #107
    Az igaz, hogy a 7-8. rész folytatja a történetet, de sokkal inkább egy soft reboot-ként érdemes rájuk tekinteni, ami várható volt attól a pillanattól kezdve hogy teljesen más cég kezébe kerültek a jogok és az EU-t hivatalosan is kivették a kánonból.

    A filmekkel kapcsolatos hibákkal többnyire egyetértek, még ha engem ezek annyira nem is zavartak, hogy élvezhetetlenné tegyék a végeredményt. Snoke kicsit meglepett, de végülis csak egy csalódás volt a karakter. Finn többnyire haszontalan volt itt, kb. semmi nem jött össze neki.
    A másik oldalon Luke, Leia, Rey és Kylo szerintem ebben a részben jók voltak, Rey esetén tetszett a kicsit visszafogottabb játék az előző részben megismert ugri-bugri miss tökéletesség után (a cikkel ellentétben az a véleményem, hogy ez határozottan egy pozitív változás volt), Poe esetén is jó volt látni, hogy nem minden helyzetben állja a sarat ahogy azt elképzelhetnénk az előző rész alapján. Összességében szerintem az új rész valamennyit javított a 7. problémás pontjain, kíváncsi vagyok a 9. mit fog hozni (bár egy kicsit talán túl sok fordulatot ellőttek most, és úgy érzem hogy nem sok puskapor maradt a 9. részre).
  • nkmedve
    #106
    Amiket leírtál abból pusztán az a tény, hogy Luke repült már az X-Wing-et gyártó cég egyik gépével, amit felhozni sincs értelme (nem is csoda hogy kivágták a filmből eredetileg): tudod a Porsche is gyárt traktort és sportautót is, kb. annyi köze van az X-Wing-nek is Luke patkányvadász T-16-jához (ja tudom, hasonló az irányítása...ahogy egy traktorban és egy 911-ben is van kormány :D ).
    A komment többi része pont olyan feltételezés mint amit én is írtam korábban. Nekem bizonygathatod, hogy ez vagy az a feltételezés logikusabb, ettől még egy fantasy filmre próbálsz logikát erőszakolni, ami már erős megszállottságot sugall.

    A szemellenzőt rossz helyen keresgéled, írtam egy sor hibát a 7-8. részekkel kapcsolatban. Távolról sem tökéletesek a filmek, de ne csináljunk úgy mintha Lucas ennél jobbat képes lett volna letenni az asztalra. (sokkal inkább ült volna a jogokon addig amíg ő vagy a szinészek végleg kiöregednek, vagy meghalnak).

    Ja és amúgy mielőtt vérre mennének itt az indulatok és mindenki hülyét csinál magából, ne felejtsük el, hogy egy olyan fantasy franchise-ról beszélünk aminek az egyik fő bevétele még mindíg a gyerekeknek eladott játékokból realizálódik (ami nem a Disney-vel kezdődött)... Csak úgy mondom :)
    Utoljára szerkesztette: nkmedve, 2017.12.21. 00:27:32
  • Wootan
    #105
    Abban igazad van, hogy a trilógiákat lehetne külön kezelni, csak az a baj, hogy erősen összefüggnek, és itt nem a közös univerzumra gondolok, hanem hogy a 7/8 a jedit folytatja, igaz x évvel később.

    Nekem a fő problémám az új filmekkel, hogy egyrészt gyerekesek, + minden amit átemeltek az eredeti részekből az kb. ugyanaz, csak nagyobban, más skinnel. Emellé jön még a rengeteg következetlenség, hogy a karakterek fiatal koruk ellenére kb. mindenhez értenek. Régen egy astro droid csipogásának megértéséhez kellett egy fordító droid, itt már kb. mindenki érti mit "mond".
    Régen egy tie vadászt lelőni teljesítmény volt, most 2-3assával lövöldözik le őket, mint egy videó játékban.
    Ezek csak elhanyagolható apróságoknak tűnnek, de az ilyen részletektől lesz valami különb egy buta akcióorgiától.

    A mozi filmeket meghagyhatták volna a 16+os korosztálynak, a gyerekeknek meg ott a rajzfilm/animációs sorozat. Én egy számozott nagybetűs SW filmtől többet várok, mint 2 óra ugribugri akciót.

    Sokan írják, hogy mekkora sokk volt ami Snokkal történt. Hát engem pl. egyáltalán nem sokkolt. Nem mondom meglepett, de nem jó értelemben, és sokadik nézésre már semmit nem jelent a dolog. Egyszerűen nincs meg az érzelmi kötődés a karakterekhez, mint a régi részekben. Pedig az alap dolog hogy egy filmet akárhányszor meg lehessen nézni unalom nélkül. És ettől klasszikus többek közt az origi trilógia, hogy 100adjára nézve is megfog.
    Utoljára szerkesztette: Wootan, 2017.12.20. 23:44:21
  • UUUU
    #104
    Csak egy kis emlites rola.
    Tehat mert kicsi az emlites, emiatt nem szamit, de az olyan kitalaciok, mint amit te irsz, hogy lehetseges, hogy "elmeleti kepzest" kapott Rey igy megtanulta az elmektrukkot, az szamit. NA, ne. :)
    Konkretan tudni lehet, hogy ki a gyarto es az iranyitas hasonlo, es hogy milyen patkanyokra vadaszott Luke a geppel, hogy emiatt a kisebb celpontokra lovesben is jo volt vele.

    Sose repult vele, maga mondja ki a filmben.Tehat ismet kipukkant ez a lufi.
    Ervek nelkul az ures magyarazkodasok, nem sokat ernek am, foleg, ha konkret cafolat van ellene.


    Oh my god....
    Van kozelharci tapasztalata egy bottal verekedesben, ezert hirtelen o lesz a fenykard mestere, de olyannyira, hogy hirtelen azt is legyozi, aki kepzest kapott ra.Hat hogyne, teli van ez a csaj csupa meglepetessel, hiszen lofegyvert meg kibiztositani se tud de egy melleloves utan mesterlovesz lesz. Oke.

    Ja Finn is majdnem legyozott. :)) Mar az a harc is epic fail volt, hiszen szerencsetlen Fint mar egy katonatarsa is elpaholta a karddal a kezeben es csak az mentette meg, hogy lelottek a katonat. Raadasul Kylo olyannyira serult, hogy egyik ellenfelet az erovel nekicsapja a fanak, masikkal meg kialltozik, hogy arulo. Uhhhhhhh, akkora fail az a film, hogy faj.
    Logikatlan hulyeseg, teli nonszensz elemekkel, ahol aki nem a jo oldalon all, az tuti valami retardalt es buta idiota, es csak hibat kovet el
    Itt kell befejezni a veled valo vitat, mert aki itt szemellenzos es elvakult fan, az te vagy, es szimplan magyarazkodassal tenyek es cafolatok nelkul, akarja a sajat kitalaciot manifesztalni a valosaggal szemben. Lapos fold elmelet kb.
    Nem, nem a verfanoknak kell megfelelni a filmnek, ellenben, szembe menni minden letezo nyilvanvaloval az maganak a SW multnak az arculkopese.
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2017.12.20. 22:24:44
  • nkmedve
    #103
    Igazad van, arra nem emlékeztem, hogy mondta volna hogy nem vezette, de így volt. Ismerni viszont ismerte a hajót mivel az Unkar Plutt tulajdona volt, és valószínűleg dolgozott is rajta korábban (innen a diskurzus a kompresszorról ami a hiperhajtóműre volt szerelve). A Wookieepedia szerint Rey sok időt töltött repülő-szimulátorokban (a lépegetőben ahol lakott, volt egy működő számítógép), ott repülhetett hasonló modellel, azon kívül, hogy egy csomó hajó felépítését kitanulta.


    Cyberdog: Az új filmben van erre utalás, talán ki is mondják világosan, hogy Plutt tulajdona volt, bár már annyira nem emlékszem a pontos szavakra. Teljesen szabad viszont nem volt, azt biztos, ez már az Ébredő Erő egyik törölt jelenetéből is kiderült, amikor találkozott Plutt-al a szökésük után.
  • nkmedve
    #102
    Itt sok mindennel egyet tudok érteni, a 8 film nem igazán áll össze egy egészként, de ez igaz volt az első 6-ra is már. Jó lenne ha összeállna, de ilyen távlatokban és ennyi féle különböző kreatív input mellett ez nem igazán lehetséges már. Talán akkor működhetett volna egy egészként, ha Lucas réges rég kijelölte volna az irányt és létezett volna egy vázlat a történetről, karakterekről. Ehelyett viszont maradt a foltozgatás, egy hatalmas EU ami normális halandónak teljesen átláthatatlan, kb. esélytelen volt innen tovább menni változtatások nélkül, ha pedig változtásra kerül a sor, akkor nem meglepő, hogy néhány szabály fel lesz rúgva.

    Én azt mondom, hogy jobb inkább külön-külön nézni a trilógiákat, hogy megállják-e a helyüket akkor ha nem feltétlenül a régi történet részeként tekintünk rájuk és főleg elfelejtünk minden EU-val kapcsolatos dolgot.
    Az Ébredő Erőben a Disney próbált szándékosan egy nosztalgikus hangulatot felépíteni, újra felhasználni bizonyos elemeket a régi filmekből, hogy legyen némi kapocs az eredeti trilógiával, az Utolsó Jedi-vel már bevállaltak váratlan dolgokat és többé kevésbé lezárták a régi történeteket és a karakterek útját. Nálam eddig működnek az új filmek, az iránnyal nincs különösebben gondom, a történetet sem érzem sokkal gyengébbnek mint a régieket.

    Ahogy már írtam egy ilyen filmnél az sem igazán zavar ha kicsit változtatnak az eddigi szabályokon, mivel ezek nincsenek teljesen kőbe vésve és mindíg lehetnek tényezők amelyek változtatnak az eddigi szabályrendszeren. Pl. attól, hogy Luke-nak idő kellett, hogy az erőt kiismerje, még nem zárható ki, hogy egy teljesen új karakternál ez másképp működjön, mondjuk egy kissebb külső segítség hatására. Itt most Rey erő-látomására gondolok, mivel az szerintem a kulcs itt, és számomra egy elfogadható magyarázat arra, hogy miért kezdett olyan gyorsan fejlődni az erő használatában (nem tökéletes megoldás, de szerintem szükséges volt, nem igazán akartam volna megint egy 3 filmen átívelő erő-iskolát végignézni).

    Ami egyértelmű gyengeség az új filmekben, és ezzel egyetértek veled, azok a karakterek, egyelőre nincs senki új aki annyira ikonikus lenne mint az eredeti trilógiából a főbb személyek.
    Finn, Rey nem a legjobb hősök (és a szinészek sem annyira), ennek viszont semmi köze ahhoz, hogy milyen a színük vagy a nemük, Snoke egy gyenge főgonosz. Kylo-ban látok némi potenciált (tudom, ezzel sokan nem értenek egyet), de nagyon távol áll ő is Vader-től, nem hiszem, hogy ezen tudnának változtatni a következő filmben. Poe érdekes, de néha túl sok és eröltetett (kb Rey, férfi változatban). A régi karakterek jók és nálam eddig ők vitték a hátukon a filmeket (az utolsó filmben viszont várhatóan még kevésbé lesznek jelen, úgyhogy meglátjuk mi lesz).
  • Cyberdog
    #101
    S tudtommal Rey nem volt rabszolga... vagy az erre vonatkozó kijelentés elkerülte volna a figyelmem az Ébredő Erőben?
    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2017.12.20. 19:07:51
  • Wootan
    #100
    "A sólyom Rey rabszolgatartójának a tulajdonában volt (Unkar Plutt), nem kizárt hogy Rey korábban megismerkedett vagy akár repült is már vele. + ez egy ősrégi dizájn amit egy Rey-hez hasonló hajókban naphosszat turkáló "alkatrészkereskedő" kívülről-belülről ismerhet. Hogyha Luke-nak elhisszük, hogy repült már X-Wing-hez hasonló dizájnnal, akkor Rey-nek is elhihetjük, hogy pilóta."

    Kár hogy Rey maga mondja Finn-nek a FILMBEN, hogy nem vezette a Falcont :) sőt évek óta nem is használták. És nem az a gond hogy pilóta, hanem hogy egyedül jobban vezeti az általa még sosem használt hajót, mint Solo+Chewi együtt.
  • NEXUS6
    #99
    Magam részéről az eredeti trilógiát összesen +100-szor már biztos láttam. Az előzményeket csak 1-2X néztem meg, pont mert tele voltak plothole-okkal az orodzsihez képest, és nem tetszett az sem amerre az eredeti koncepciót Lucas elvitte, a fiatal Obi Van meg pont annyira volt szimpi, mint amilyen gyökeret játszott MCGregor a Train Spotingban.
    Ez a műfaj alapvetően 8 db mozifilmről szól. Ha azok nem alkotnak koherens egységet, márpedig nem, akkor jogosan lehet "trollkodni", kérdéseket feltenni, akár fanboy, akár mezei szórakozni vágyó néző az illető. De ugye a két kategória nem hogy nem zárja ki egymást, hanem gyak ugyan az.

    Részleteit tekintve a Sithek az előzmény trilógia végén gyak egész galaxisban kiirtották a jediket, így aztán pár évtized/generáció múlva jogos, hogy egy 20 éves picsa xart sem tud az egészről, sőt akár Han sem. Az azért ezután elég furcsa, hogy egy senki olyan szinten műveli az erőmenőzést, amit a csúcsnak kikiáltott Skywalker család nem tudott felmutatni ilyen zsenge korában.
    Luke-nek ott volt a faterja, akitől a képességet kapta, ott volt Obi Van és ott volt Yoda, aztán odáig jutott, hogy a Hothon meg tudta mocorgatni a fénykardját, meg a Dagobah-n mocsárból kiemelni a vízben Arkhimédesz törvénye szerint súlyát vesztett X-szárnyúját egy fél méterrel.
    Ha a szüleitől sem örökölt ez a senki és senki nem is okította, akkor még inkább meg kell magyarázni, hogy kitől tudja a csaje ezeket? Meg van magyarázva? Nincs megmagyarázva. Majd a köv részben talán.

    Amiket itt írogatsz, hogy melyik mester milyen szinten volt azt gondolom te sem hiszed komolyan, hogy a film alkotói, akik egyrészt fele olyan szinten sem ismerik a SW univerzumot, mint pl te, ráadásul pont lexarják, majd szépen számításba fogják venni, amikor összerittyentenk egy új filmet. Rian Johnson nem rég kijelentette, hogy ő is pont telibeszarta.

    Nem jött be mindenben a koncepció, mert aki minimálisan jobban ismeri, vagy "komolyabban" veszi a frencsájzt, mint ő, az csak néz, mint a borjú, hogy ez most akkor mi?

    Az 1000 000 oldalas teljes SW univerzumban simán lehet találni olyat, ami bármelyikünk álláspontját magyarázza. De én azt mondom, hogy nem érdemes ezzel foglalkozni. Vegyük elő ezt a nyolc filmet, nézzük meg friss szemmel és tegyük fel a kérdést, hogy össze állt-e a kép.

    Nem állhat, mert Lucas is változtatott az előzmény filmekkel a koncepció és aztán JJ. Abrams is az új sorozattal. Nem kell mindent megmagyarázni.

    Nem ezen múlik, hogy valakinek tetszik-e a film. Ha Poe, vagy Finn, vagy Rey akkora arcok, olyan köpéseik lennének, mint Hannak, vagy Yodának, akkor ezek nem lennének kérdések. De sajnos lúzer, vagy gyökér az összes a korábbi karakterekhez képest és a sztori egy jobb Rebells rész szintjét nem éri el. A többi már csak részletkérdés.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2017.12.20. 17:47:52
  • nkmedve
    #98
    "De az Ebredo Ero is megjelent konyvben es ha lenne benne barmifele info, mar felhoztak volna forumokon..hat ennyit errol.."

    Az egy dolog, hogy a sértődött SW fanok nem terjesztik az Ébredő Erővel kapcsolatos infókat, de az nem jelenti azt, hogy nincs semmi. Talán a Wookieepedia-s cikket legalább olvasd el, ott össze van szedve néhány dolog ami magyarázatot ad Rey bizonyos képességeire és múltjára.

    "jesszus, maga Solo mondta az eredeteiekben, hogy bejarta az egesz galaxist, de semmifele Ero nevu dolgot nem latott.."

    Han tudott a Jedikről, csak a saját szemével nem látott semmit ami meggyőzte volna az erő-vel kapcsolatban (hogy is láthatott volna a 66-os parancs után?). Ha nem tudott volna a Jedikről akkor az egy hatalmas plot hole lenne, mivel alig 20 év telt el és kb. 10 éves lehetett a 66-os parancs idején (akkoriban pedig mindenki ismerte a Jedi-ket).
    A Jedi visszatérben Luke próbál elmetrükköt alkalmazni Jabbán, aki simán kineveti ("your mind tricks won't work on me boy", szóval tudott ő valamit), hasonlóan ahhoz ahogy Qui-Gon-al is történik a Baljós Árnyakban. Rey tudott a Jedikről, ez a filmből kiderült, így bizonyos képességekkel kapcsolatban is biztos tisztában volt.

    ":D Na jo, szoval trollkodsz....osztonosen...."

    Ösztönösen jó, tehetséges, nevezd ahogy akarod. Ami tény, hogy Qui-Gon nem volt éppen mesterfokon az elmetrükkökben (ahogy fennebb írtam), ráadásul meg is halt jóval azelőtt, hogy Obi-Wan tanítását befejezte volna. Lehet Obi-Wan heti 8 órában tanulta az elmetrükköket Yodától, lehet, hogy csak "ösztönösen" jól ment neki. Ilyen feltételezésekről vitatkozni értelmetlen, mivel a filmek nem sokat mutatnak belőlük (és nincs is erre szükség)...

    "Az egyik teny, a masik wishful thinking...."

    Kettős mérce FTW. Nagyon meggyőző...

    "Igen..a botharc teljesen olyan, mint 1 sulytalan fegyverrel valo harc..(elarulom meg a sima kardvivas is fenyevekkel masabb a botvivasnal, latom harcmuveszeti tapasztalataid sincsenek.."

    Újabb feltételezésen alapuló arrogáns érvelés, 0 bizonyíték, 0 pont. Ennek így sok értelme nincs

    A Kylo-s részt pedig nem tudom hova tegyem, leírtam, hogy alaposan meg volt sérülve, valószínűleg minden koncentrációja arra ment el, hogy a lábán tudjon maradni, erre te azzal kontrázol, hogy "háde kapott Jedi képzést". Hol írtam olyat, hogy nem kapott?.