29
 • NEXUS6
  #29
  Azért nem mondanám, hogy egyetlen számmal az emberek, vagy emberek csoportja jellemezhető. Viszont azt maximálisan tudománytalannak tartom, amikor azért próbálnak bizonyos tudományos igényességgel végzett felmérést, vagy ezek alapján született tényszerű kijelentést negligálni, mert az valakinek politikailag kényelmetlen.

  Az IQ tesztek több fajta képességre mennek rá, és valójában arra születtek, hogy sorozás során viszonylag könnyen elbírálhassák hogy XY alkalmas lesz közkatonának, vagy nem. Szerintem ebből induljunk ki.

  A standard IQ tesztek soxszínűsége, viszont nyilvánvalóan csapdát rejt magában. A kérdésekre soxor vagy több jó válasz létezik, vagy kultúra függőa "helyes" válasz, sőt esetenként bármelyik válasz lehet jó, ha valami logika, mérlegelés van mögötte. Az értékelésnél azonban pipa, vagy mínusz jel kerül a válaszok mögé. Nekem pl. más fajta feladatokhoz képest elég gyenge a matematikai készségem, viszont anélkül, hogy valós logikát végiggondolnék soxor a statisztikai átlag felett tudok jó választ kiválasztani tippeléssel egy sorozatban, más sorozatban ugyan ez a módszer mondjuk nem megy. A stratégia általában működik, mert így több időm marad olyan feladatokra, amelyekben viszont jobb vagyok. (Ezt amúgy pszichológusok is ajánlják a teszt kitöltésekor) Akkor most mennyi is az IQ-m?

  Valamelyik szakember a tudományos viták után azt mondta, hogy az IQ végül is az, ami az IQ teszt eredménye során kijön. És pont.

  Ha az a kérdés, hogy a fekete népesség ugyan olyan szinten alkalmas egy nyugati civilizációban valamely szervezet részévé válni és feladatokat elvégezni, mint egy fehér, akkor a válasz IQ teszt nélkül is nyilvánvalóan NEM.

  Én az IQ tesztet nem misztifikálnám túlságosan.
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2017.12.12. 20:51:19
 • fonak
  #28
  Az IQ 70-80%-ban genetikai, bár egy stimuláló környezet javíthat rajta, pontosabban segít a meglévő potenciál elérésében.
  A téma tabu a "polkorrekt" világban, egyszerűen tilos róla szót ejteni, csak a rituális kinyilatkoztatások megengedettek arról, hogy természetesen nincs különbség a rasszok között semmiben. Így csak "kiátkozottaktól" lehet találni róla bármit lásd:
  http://www.gnxp.com/blog/2007/10/james-watson-tells-inconvenient-truth_296.php
  (Watson (Watson és Crick közül az a Watson, ha mond ez valamit) azért nem akárki, bár az eretnek kijelentéseiért természetesen meghurcolták, kirúgták, mentegetőzésre kényszerítették - bár az nem segített rajta)
 • Szefmester
  #27
  Mikor rasszista egy algoritmus? Ha a fehérre festett niggert sem ismeri el embernek. :D Ha átverhető, akkor a hiba a képfeldolgozásnál lesz. De ezt relatíve egyszerű letesztelni ha van az embernek photoshop a gépén. Varázspálcás kijelölés. Mennyire jól ismeri fel a kontúrokat.
 • NEXUS6
  #26
  Az IQ modernebb értelmezése szerint a jó kommunikációs, szociális intelligencia is az intelligencia egyik fajtája, zenei érzék detto.

  Ettől függetlenül abban a klasszikus IQ-ban, ami logikai gondolkodásban, matematikai érzékben nyilvánul meg lehet, hogy átlagosan alul teljesítenek más rasszokhoz képest.

  A gond az, hogy ahogy mondod a PC kommunikáció szerint csak az erősséget lehet kimondani, és persze azt az előítéletet, hogy minden fehér mások fölött uralkodó, gyarmatosító hajlamokkal rendelkezik, amit el kell nyomni, sőt ezekszerint az egész nyugati civilizációt elbaxtuk. Direkt!
 • Tikal #25
  genetikailag alacsonyabb IQ-juk van, vagy azért mert a társadalmi rend alján vannak és emiatt nem jutnak el oda ahova egy fehér könnyebben? Esetleg egy linket a tanulmányhoz amire hivatkozol?
 • fonak
  #24
  A feketék átlag IQ-ja alacsonyabb, még ha tilos is erről beszélni jól nevelt emberek társaságában. (Érdekes módon a néger felsőbbrendűséget magasztalni pl. fizikai erő (sportok), falloszméret stb. terén nem számít rasszizmusnak viszont.) A STEM az a terület, ahol leginkább számítanak az IQ tesztek által mért képességek, ezekben lehet a legkevésbé bullshittelni, jó kommunikációs készséggel elfedni a hiányosságokat stb.
  Ennyikeh. Na jó, nyilván kulturális okok is vannak, a feketék körében finoman szólva nem sikk jó tanulónak lenni, az már túlságosan "acting white", vagyis "fehér módon viselkedés", ami nem éppen dícséret a körükben.
  Utoljára szerkesztette: fonak, 2017.12.12. 16:41:58
 • Sequoyah
  #23
  Az nem masok PC-sege, hogy te egy igazi seggfej vagy, hanem siman a te seggfejseged. tanulj egy kis kulturat, mert a te felek a mai tarsadalom rakfeneje... Azok akik semmit nem tudnak, de ettol a semmitol olyan nagyra vannak, hogy minden mast leneznek, pedig onmaguk az egvilagon semmit nem tettek azon kivul, hogy megszulettek.
  Tudom hogy nem kene etetni a trollokat mint te, de a hulyeknek mindig jol esik beolvasni:)
 • Tetsuo
  #21
  Persze semmi nem tart vissza senkit, hogy ne informatikuson gyakoroljon a rendszer. :-)
 • Sequoyah
  #20
  Biztos nem rasszizmus, mert nem tobzodnak a munkanelkuli fekete programozok sem. Eleve ilyen kevesen vannak.

  Hogy hulyek lennenek hozza? Ahogy nezem a statisztikakat, nem az IT-ban vannak kevesen, hanem ugy altalaban a STEM teruleteken. Mas, szinten nagy tudast igenylo teruleteken viszont vannak feketek boven. De nem talalok objektiv ervet az ellen, hogy hulyek lennenek a mernokseghez, de nem hiszem hogy ez lenne a problema. Mert kozuluk azok, akik belevagnak, azok viszont semmiben sem szegyenkezhetnek a nem feketek mellett.

  Innentol maganvelemeny, de szerintem kulturalis okai vannak. Bar rengeteg fekete tanulja ki magat es lesz sikeres es elismert, de ugy altalaban ezt meg mindig kitoreskent elik meg. Viszont ha valaki ki akart torni USA-ban, es megmutatni hogy o mire kepes, akkor nem a STEM teruleteket valasztja, hanem ugyved, penzugyi szakember vagy orvos lesz (vagy vallalkozo). Ezekre felneznek az emberek.
  A mernokseg es tudomany az inkabb csendes siker, inkabb azok valasztjak akiknek a tovabbtanulas az termeszetes, csak az a kerdes, hogy mi legyen beloluk.
 • Tikal #19
  és akkor ez most rasszizmus vagy a feketék hülyék az IT-hez?
 • Sequoyah
  #18
  Nem a nap a rasszista. De ha te elkezdesz haborogni a doktornal, hogy te miert egtel le, amikor a haverjaid, Tyrone es Jamal tok jol vannak, akkor o jobb ha mosolyog es bologat, mert ha megmondja az igazat, na AZ a rasszizmus:D

 • NEXUS6
  #17
  Ezt írja:
  "Suggesting people with dark skin keep extra lights around to better illuminate themselves misses the point."

  Bameg, ha nekem azt mondja a kamera, hogy nem vagyok jól megvilágítva akkor én fel tudom kapcsolni a villanyt, feketének nem szabad azt mondani, mert az rasszizmus?

  Ok, de akkor mondja meg a Napnak Nagysága, hogy engem meg ne égessen szénné nyáron mert az is rasszizmus!
 • Sequoyah
  #16
  Az "asian men" itt egyebkent indiaiakat jelent, akik kifejezetten sotet boruek, meg ha nem is feketek...

  Nekem ez nem azt sugallja, hogy rasszistak lennenek, sot ellenkezoleg. De mit csinaljanak, ha egyszer alig van fekete, mexikoi vagy noi informatikus? Ha pozitiv diszkriminacioval eroltetnek hogy tokeletes egyensulyban legyenek, akkor feluton elfogyna az osszes fekete/noi/hispanic informatikus a teljes piacrol, es mas cegeknek semmi nem maradna...
 • Sequoyah
  #15
  Na es mi lesz akkor amikor ezen algoritmusok majd tokeletesek lesznek, es valos statisztikak alapjan megjosoljak, hogy az adott feketeboru bunozni fog?
  Egyreszt igaza lesz az algoritmusnak, masreszt majd jol feltuzeli mindket oldalt, a rasszistak igazolva erzik majd magukat, kitor az ellensegeskedes, es tobb kara lesz mint haszna az egesznek...
 • Sequoyah
  #14
  Ha megtanitjak, felismeri ezt is...
 • bunny
  #13
  Nyilván semmi köze annak, hogy sötét ruha van a sötét bőrű ember feje körül, áááá, dehogy. Rasszista.
 • zola2000
  #12
  fura rasszisták vannak a googlenél egy rassz nagyon beszivárgott az árja fehér céghez...

  https://www.theguardian.com/technology/2015/jun/02/googles-staff-worldwide-still-overwhelmingly-white-and-asian-men

  :)
  Utoljára szerkesztette: zola2000, 2017.12.11. 17:34:06
 • fonak
  #11
  Nyilván a nevezett cégek közismert antifeminizmusa és rasszizmusa az ok. :)
 • NEXUS6
  #10
  Ja és tudja a csaje, hogy a kamera érzékenység a gebasz, de ő csinálja a feszkót, hogy a kocka kóderek rasszisták! Fasza.
 • kvp
  #9
  Az algoritmusok eseten egyszeruen a tanitashoz hasznalt mintak jelentik a gondot. Ha csak feher arcokra van betanitva, akkor csak azokat ismeri fel. Ha ellenben csak fekete arcokra tanitanak, akkor csak azokat ismerne fel. Az algoritmusok megtanithatoak tobbfele mintara is.

  A legtobb ontanulo algoritmusnal az szamit, hogy milyen adathalomra engedjuk ra es ezt ki valasztja ki. Ez lehet ember altal valogatott minta, ahol az ember tud reszrehajlo lenni, de lehet az internetrol szarmazo is, ahol a muveltsegi es anyagi szint szerint felulreprezentalt emberek velemenye kerul tulsulyba. Viszont lehet tisztan tanitott, ontanulo is, ahol az eloiteleteket maga az algoritmus fogja felepiteni, meghozza a rendelkezesre allo (remelhetoleg helyes) adatok alapjan. Tehat ha sok az afroamerikai bunozo, akkor az afroamerikaiakat bunozonek fogja tartani. Ha eleg okos akkor azt is meg tudja mondani, hogy ennek kulturalis es anyagi okai vannak. Utobbi viszont nem jellemzo a sima ontanulo algoritmusokra, egyszeruen csak a kozvetlen statisztikakat nezik, az okokat nem.

  A fekete arcos hiba egyebkent mar 16 eve is elojott egy konferencian, ahol a gorog egyetemi eloado vallotta be, hogy hibaztak az algoritmus tanitasanal es a feher mintak miatt meg az azsiaiakat sem ismeri fel a rendszeruk. De legalabb tartott egy eloadast arrol, hogy mit szurtak el es mit lehet tenni a hiba kijavitasa erdekeben.

  Az emberi evolucionak egyebkent semmi koze a kodok viselkedesehez (meg az evoluciosan tanitottak eseten sem), a programok csak egyszeru statisztikai adatokat latnak es azok alapjan altalanositanak.

  ps: Egyebkent van egy olyan genetikai kod, hogy a hozzank hasonloakat tamogassuk, de a tolunk elterokkel probaljunk part alkotni. Ezt egeszitette ki a genetikai minta mellett/helyett a kulturalis identitas szerinti szures, ahol mar csak az azonos/azonos parositas a nyero. Ez utobbi egyebkent valamivel erosebb is lett az evek soran a sima genetikai alapu viselkdesnel, mivel hasznosabbnak bizonyult aznos kulturabol valasztani hasonlobb genkeszletu part, mint ellenseges kulturabol eltero, de meg szaporodasra kepes genkeszletu part.
 • NEXUS6
  #8
  Hát erre ráhibáztam, úgy tűnik: XD
  "◾Google's latest figures (January 2016) state that 19% of its tech staff are women and just 1% are black.
  ◾ At Microsoft in September 2016 17.5% of the tech workforce were women and 2.7% black or African American.
  ◾ At Facebook in June 2016 its US tech staff were 17% women and 1% black."
 • NEXUS6
  #7
  Nyilván. Természetősanya azért ellátott azzal a képességgel minket, hogy ránézésre megállapítsuk külsőre, hogy kinek van hasonló genetikai készlete, ezért kinek adok a sűlthusíból, ha kevés van és kinek nem.

  Ez rasszizmus, vagy csak így működik az evolúció évmilliárdok óta?
  Ja és fekete barátnőnk vajon adna-e nekünk jóérzéssel, mert már annyira flow, vagy inkább a szintén fekete barátjának tartogatná?
 • Sydra
  #6
  Csak tudnám ki pénzeli ezt a sok parazita szervezetet, akik semmi máshoz nem értenek, mint hogy akadályozzák a normális embereket a civilizációépítésben, meg mindent megfertőznek az idióta identitáspolitikájukkal!
 • Archenemy
  #5
  Ajaj mi lesz most, kiderül még a végén, hogy az előítéletek nem ostoba maradi buta csökevények, hanem a gondolkodási folyamat részei :D
 • who am I 7
  #4
  ja, de azt azért ne felejtsük el, hogy akik a tényeket "rasszistázással,antiszemitázással" hazudják le, azok az emberiség selejtjei. Remélhetőleg lassan mindenki megunja ezt az álszent, normális emberekkel szemben elkövetett diszkriminációt.
  Utoljára szerkesztette: who am I 7, 2017.12.11. 14:25:02
 • M2 #3
  Ez a gép fajgyűlölő!
  https://www.youtube.com/watch?v=p5cXIWbcg-U
 • Tetsuo
  #2
  A mai világban, amikor kötelező az újbeszél, a tények szubjektívek. Vannak bizony rasszista és antiszemita tények, amiket nem árt elkerülni.
 • NEXUS6
  #1
  Ajajajaj. Ha egy program a kontúrokra reagál (világos bőrön száj, orr, szemek, szemöldök, haj) és mutatnak egy fekete srácot, de az alakzatokokat markáns kontúrok hiányában nem tudja elkülöníteni, mert nincs tónus, világosság, akármiben megjelenő különbség, az akkor rasszista?

  Valszeg a programozó a környezetéből indul ki, ami a laborban, a munkatársakkal tesztelve működik, azzal dolgozik.
  Ha azt mondom, hogy ezekszerint kevesen dolgoznak feketék IT területen az tény, vagy rasszizmus?