33
-
#33 Nem hallottam még altcoint sem bedölni azért mert otthagyták a bányászok... -
Sequoyah #32 Bizony, es most igy utanaolvasva azt latom, hogy a tozsdei bevezetessel arra szamitanak, hogy hosszabb tavon kiegyensulyozottabb lesz a piac, ami vegulis logikus is...
Persze elobb ki kell varni a bevezetes maga keltette hullamok lecsengeset... -
Grifid71 #31 Wall Street -
Sequoyah #30 Ha tozsden van, akkor meg konnyebb beshortolni az egeszet:)
Bar a shortolo igen rosszul jar, ha megis meg10x-ezodik az arfolyam megint... ami itt szinten az atlagosnal inkabb lehetseges. -
Sequoyah #29 A top 4 tobb mint 50%-kal rendelkezik. Nem a bitcoinoknak, hanem a banyaszati kapacitasnak. Szoval kevesen is tudnak sokat artani.
Es ha piaci megfontolas is van esetleg mogotte, pl valami mast jobban megeri "banyaszni", akkor akar egymastol fuggetlenul is lephetnek egyszerre.
De igy hogy utananeztem, ennel meg aggasztobb dolgot talaltam. Vagyis, hogy a kapacitas 81%-a tisztan Kinahoz kotodik. Szoval igy akar egy politikai dontes is bedontheti az egeszet. -
#28 ... bár most hogy több tőzsde is hívatalos termékké tette a bitcoint, minden lehet -
#27 A bányászat nem centralizált, elég sokan bányásznak a világ minden részén, bár az egyszerű emberek kezdenek kihullani, elég speciális cucc kell hozzá hogy megérje.
A top 100bitcoin tulaj az összes coin csak 17%át birtokolja, tehát az árfolyam ilyen önkényes bedöntése sem valószínű.
"Lakossagi felhasznalasra alkalmatlan" -> eddig jó volt, most hirtelen tízszereződés idején nem jó, de talán nem fog minden évben tízszeresereződni az ár :) -
Sequoyah #26 Minden eszkos koszoni es jol van egeszen addig, amig vegleg ki nem pukkan. Az hogy 5x folallt a padlorol, nem jelenti azt, hogy 6-odszor is felfog.
Kicsit okosabbak lehetunk, ha megnezzuk, hany olyan ember akarja hasznalni a bitcoint, aki meg nem hasznalja. Lakossagi felhasznalasra alkalmatlan, ami egy eleg komoly limitet jelent.
Az egyik fo felhasznalasi terulet az alvilag, vajon sok olyan van aki hasznot huzna belole (nem befekteteskent, hanem fizetoeszkozkent), de meg nem fedezte fel, nem mert belevagni?
Ezek alapjan meg akar josolhato is a jovoje, de van egy nagyobb bokkeni. A kriptobanyaszat nem a felhasznalok kezeben van, es vannak mas kriptovalutak is. Ha csak par nagyobb kriptobanyasz ceg ugy dont, hogy atnyergel masra, akkor azzal kirantja a szonyeget a bitcoin alol, es bezuhan az egesz. Mivel a kriptobanyaszat erosen koncentralt, es nem felugyelt, erre komoly valoszinuseg van. Csak nehany kriptobanyasz cegtulajnak kell osszebeszelnie, megshortolnia a piacot, es beomlasztania. Mivel nincs tozsdefelugyelet, a lehetoseguk megvan ra, csak dontes kerdese. -
Sequoyah #25 Na ezert nem lehet a Bitcoin soha szeleskorben elfogadott fizetoeszkoz. Egy penznemnek az egyik legfontosabb tulajdonsaga, hogy stabil legyen. Majd ha egy masik cryptocurrency ezt a problemat megoldja, lehet rola szo... -
Grifid71 #24 Ha nekem szántad, nem pörgök rajta. Csak kifejtem a véleményem, idegeskedni pedig nem szoktam. -
sbala30 #23 Te súlyos Orbánfóbiában szenvedsz, nem biztos hogy hosszútávon egészséges, főleg ha egy bitcoin-os cikken is annyira rápörögsz Viktorra, hogy majdnem agyvérzést kapsz. :D -
Grifid71 #22 1. Az aktuálpolitikát azért teszem bele mert gyűlölöm a fideszt és az összes csicskáját.
2. Azért amiért nem vesznek fel alacsony kamatozású hitelt, hanem piacit, ami mellett csinálták a qurvára ráfizetéses letelepedési kötvényt. Azt is mi állampolgárok fogjuk kifizetni, nem ők akik ellopták azt a pénzt is. A dilettáns kormányunk pedig már jobban eladósította az országot mint eddig bárki, nem véletlen hogy 5 éve kussolnak az államadóssági mutatókról, orbánnak egy dologban volt eddig igaza, hogy el kell zavarni azt a kormányt aki nem tudja 300Ft alatt tartani az euró árfolyamot... Marha pedig a te anyád kisborjú, menjél és szopjál még. -
Archenemy #21 1. a cikk a bitcoinról szól, te meg már másodszor hozakodsz elő aktuálpolitikai propagandával
2. ráadásul még azon belül is baromságot mondasz, hiszen miért kellene a magyar államnak egy negyed fillérrel többet fizetnie, mint amennyiért még pont megveszik az állampapírt? Te komolyan jobbnak tartanád, ha több % kamat lenne az állampapíron, és még véletlen se kezdenél el óbégatni, ohgy jaj a dilettáns orbánkormány eladósítja az országot, ugye? Marha. -
ostoros #20 Az EU nagyságrenddel több pénzt keres rajtunk, mint az alamizsnája. -
#19 Bizony mondom neked, a pénzvilágban nincs a fénynek oldala. -
Grifid71 #18 Persze, de ez a magasabb kockázat azért hosszú távon mégiscsak kifizetődőbb, mint berakni bárhová 1-2 százalékos kamatra, vagy mivel amúgy is buggyant az egész jegybankunk, majd azt hiszik mi vagyunk Svájc és beállítanak egy negatív kamatot. A hitelintézetek és a befektetőkezelők mind állami (párt) befolyás alatt vannak. A biztosítók is kezdik behúzni a kéziféket mert törvényekkel kezdik őket is ellehetetleníteni.
Csak példaképpen a magánnyugdíj törvény egyetlen bekezdésének a hiánya amivel szívatják azokat akik nem tették be az állami kútba a pénzüket és mivel a fityisz nem hajlandó megszavazni nem tudnak kifizetéseket csinálni már évek óta. Lassan csak a sötét oldal marad alternatívának.
Utoljára szerkesztette: Grifid71, 2017.12.10. 18:26:51 -
#17 Szerintem a bitcoinnak egy előnye van: ellentétben a sokat emlegetett Holland tulipán mániával szigorúan korlátozott kibocsátású tehát attól hogy több bányász van nem lesz több, csak kevesebb jut egynek.
Ezért már igazából többször is kidurrant a "bitcoin lufi" : 2013ban amikor megszűnt az MT gox 1000 dollárról zuhant 300ra, nyáron amikor betiltották Kínában 5500ról 2700ra, aztán köszöni szépen jól van, a legjobban mindig a vak holderek jártak. -
#16 Minden, csak nem remek, hiszen magas kockázatú. Zola2000 is azt nem értette, hogy mi az a kockázat.
Pl. hitelintézetek, biztosítók, állami befektetőkezelők nem nyúlhatnak efféle üzlethez.
Akinek van felesleges pénze, ami tényleg nélkülözhető örökre, az fektesse a Bitcoin-ba hosszútávra, mivel könnyen előfordulhat, hogy elveszti az egészet... de az is előfordulhat, hogy extrémmagas nyereséggel zár.
Persze, lufi, de mi nem az? Művilágunkban minden kamu, még az arany vagy a gyémánt értéke is. Befektetői szempontból - a lényeg, hogy a jövőben vajon nőni vagy csökkeni fog-e a bizalom a pénzpiaci termék iránt.
Ha néhány ország és egyre több nagyobb cég elfogadja, mint fizetőeszköz, akkor a lufi még koránt sem a végét járja, csak az a fontos, hogy a kipukkanás előtt, vagyis a többség előtt lépjünk ki belőle. Ennyi.
-
Szefmester #15 És mi mögötte a fedezet? Az alkotók ígérete? A bizalom hogy ér valamit?
Mintha mostanság kipucoltak volna egy ilyen bányász szövetkezetet, és most mindenki csak integethet a pénzének, miközben a rablók a lopott bitcoinoknak csak örülnek mert azok közben már vagy 20%-al többet érnek...
Lufi az egész. Használod az áramot, és a számítási kapacitást úgy hogy valójában semmit sem csinálsz ami hasznos lenne... -
Grifid71 #14 A Bitcoin remek hosszútávú befektetés aki szidja az csak irigy az árfolyamára, és hogy nem tud venni. Ráadásul láthatatlan Tálai és bandája számára.
Bár ehez az én zsebem sem eléggé mély...így marad inkább a külföldön tartott vagyon, amit nem tudnak majd beállamosítani a gyökerek mikor borul a budi és sikerül megállítani Brüsszelt, aki majd nem ad több ellopható forrást. -
yamato41 #13 Kurva nagy lufi ez a szemét, ráadásul a bűnözés melegágya. -
#12 Eddig nem volt hülyeség, de tudom ahogy a bankok írni szokták "az alap eddigi teljesítménye nem garancia a jövőre nézve" -
#11 Ha érdekel a dolog, tudok könyvet vagy tanfolyamot ajánlani, de hülyeséget ne írj. ;-) -
#10 Az igazi baj az, hogyha a bitcoin pénz, akkor hiper deflációt mutat, ami épp olyan nehézzé teszi a pénzként való használatát mint a hiper infláció. -
#9 Épp ellenkezőleg, pont hogy néhány hónapon belül szokott lefelé is menni az árfolyam, hosszú távon inkább fel szokott menni. -
#8 "...és nem sokan ajánlanák, hogy valaki a nehezen összekuporgatott pénzét ebbe rakja."
Azt én sem tenném. Néhány hónapra mérsékelt, hosszútávra jelentős kockázatú befektetésnek tartom a Bitcoin és más kriptovalutákat. -
#7 Számomra a vicc az, hogy bárki elfogadja ezt a szart... -
#6 Nem kevered az iota-val? :)
Egyébként ezt a tranzakciós díj problémát elvileg a segwitnek meg kellett volna oldania, az meg már megtörtént nem? Illetve a 10 perces időt a lighing network azonnalivá fogja tenni elvileg...
Nem igazán értek hozzá egy hozzáértő felvilágosíthatna... -
nkmedve #5 Persze az árfolyamnövekedés ezután is várható (pl. McAffee már 1 milliós árfolyamot jósol, bár ő már sokmindent mondott egy-egy alkoholmámor közepette :) ), ettől még egy kockázatos befektetés, és nem sokan ajánlanák, hogy valaki a nehezen összekuporgatott pénzét ebbe rakja. Mindentől eltekintve én lehet egy következő korrekciónál egy kissebb összeget belefektetek, de szigorúan csak annyit amennyit nem bánok elveszíteni (lehet ezzel csak a profi spekulánsok kezére játszom, de ez van).
hungi: Nem, a Valve egy lényeges támogatója volt a Bitcoin-nak, amíg rá nem jöttek, hogy egyelőre fizetőeszköznek használhatatlan (ahogy azt néhány idealistán kívül eddig is tudta mindenki). Nem tett itt senki semmilyen egyenlőségjelet sehova, csak egy kis iróniára akartam felhívni a figyelmet a tranzakciós díjakkal kapcsolatban (úgy látom nem ment át). -
Sir Cryalot #4 http://www.france24.com/en/20171204-sec-files-charges-digital-currency-investment-scam
melyik nem ilyen? -
hungi #3 És mindenki tudja, hogy a valve = bankok
Ffs.... -
#2 Ha még kétezer alatt megvetted (pl. idén július 17-én) és akár most eladod, hétszeres nyereséggel zártál.
Bárki megtehette, hiszen köztudott, sőt bereklámozott volt a Bitcoin augusztus 1-jei nagy hard forkja és széles körben várt volt az árfolyam-emelkedés. -
nkmedve #1 Nem arról volt szó, hogy a Bitcoin-nak közel 0 a tranzakciós díja, és így ha elterjed akkor a bankok fognak bukni gyorsan befelé? :)
Úgy tűnik, hogy nem fog egyhamar megváltozni a véleményem miszerint a BTC jó a befeketetőknek (persze csak azoknak akik korán befektettek és időben kiszállnak), fizetőeszköznek viszont alkalmatlan.