9
  • ostoros
    #9
    Pont fordítva van. Az európai modell az valódi üzletet csinál, a szilícium völgyi pedig csak arra törekszik, hogy a vállalat értékét növelje, és egyre több befektetőt csaljon magához, magyarul lufit fújnak, mint a Facebook. Aki utolsóként szál be az ilyen cégekre az koppant fog, mint a piramisjátékok balekjai. Az elsők persze jól keresnek a felfújt árú részvények értékesítésével. A másik persze az adóelkerülés, mert a profitot el kell rejteni az adó elől.
  • ostoros
    #8
    Pont fordítva van. Az európai modell az valódi üzletet csinál, a szilícium völgyi pedig csak arra törekszik, hogy a vállalat értékét növelje, és egyre több befektetőt csaljon magához, magyarul lufit fújnak, mint a Facebook. Aki utolsóként szál be az ilyen cégekre az koppant fog, mint a piramisjátékok balekjai. Az elsők persze jól keresnek a felfújt árú részvények értékesítésével.
  • Sir Cryalot
    #7
    Demagóg...
  • Sequoyah
    #6
    Hajra, kialtsuk ki a kommunizmust, mocskos toke es profit:D
    Fel evszazadot kestel csak a gondolkozasmododdal...
  • Sir Cryalot
    #5
    Nest az egyik legnyilvánvalóbb "racket" , de ilyen volt az Oculus is (kivásárolják az alapítókat az eladás előtt az árat meg felverik)

    https://en.wikipedia.org/wiki/Racket_(crime)

    https://www.cnbc.com/2017/06/28/alphabet-tried-selling-nest-in-2016-after-paying-3-point-2-billion-in-2014.html

    a bitcoin is racket.
  • Sir Cryalot
    #4
    Sokat elárul a cikkíróról hogy nem tudja miről nevezetes a hírhedt Nest téma.
  • ugh
    #3
    "Utálatos, mert pénzt akar keresni?" Ezt már nem pénzkereseti lehetőségnek hívjak ami most megy.

    "Illetve a cikk szerint pont fordítva, míg az európai pénzt akar, addig az amerikai terjeszkedni." Ami szintén a profitról szól ugye.
    Inkább adót csalni meg legyalulni bármilyen módon bárkit aki az útjában áll.
    A pénzkeresésnek is vannak kevésbé tré és aljas módjai is, csak szabályozás hiányában aki nem így viselkedik azt eltapossák.
    De attól meg, hogy nincs szabályozva némi etikát azért el lehetne várni.

    5,10,100 millió ember összefogna és karóba húzná ezeket meg a hasonszőrűeket az már nem bűncselekmény hanem rendrakás (nem lehetne büntetni szóval nem ez a visszatartó erő), meg se csinálja senki mert nem nem vagyunk (de, csak nem mindenki és nem így) állatok.
    Nem tudom érthető e.
  • Cat #2
    Utálatos, mert pénzt akar keresni? Illetve a cikk szerint pont fordítva, míg az európai pénzt akar, addig az amerikai terjeszkedni. Az első rövid, a másik hosszútávú stratégia. Ezért is van Európa lemaradva mint a bot, mert az első felvásárlási ajánlatra igent mondanak a tulajdonosok, míg máshol azt hallani, hogy több milliárdos ajánlatokat is kiröhögnek (pl. Snapchat, Uber, Tesla stb.). Persze van, amikor nem jön be, és nem sikerül megnőni, és orbitális bukta lesz az egész, pl. Zynga, Yahoo kikosarazások ilyenek voltak. (Előbbi a Farmville miatt ért eszméletlen összeget, utána aprópénzért kelt el, utóbbira a Microsoft tett sokmilliárdos ajánlatot, aztán most sehol sincs.)
  • ugh
    #1
    "Agresszívak a Szilícium-völgy cégalapítói"
    Én a féreg, patkány, esetleg a g@ci kifejezést helyénvalóbbnak gondolom..