13
-
ostoros #13 Az a tapasztalatom, hogy az összes Magyarországon megtalálható szolgáltató cég így működik, az áramszolgáltatóktól kezdve, akik a rendszerváltáskori túlméretezett hálózatba ültek bele, és utána basztak fejleszteni, az internetszolgáltatókig, de még egy pár területet fel lehetne sorolni...:@ -
#12 Angliában az ügyintézés sikerének aránya még rosszabb, főleg egy-egy indiai callcenteren keresztül. ;-) -
CairoJack #11 Bazi nagy like ennek a gyakorlatnak. +1
Emlékeszem még, mikor Bp közepén a metroszexuális színű szolgáltató 15 Mbps helyett 6-al tudott megáldani. Mindez 1,5 éve. Azóta váltottam, dübörög a 240 Mbps.
Életem legjobb döntése. -
#10 Így van. Sajnos, semmi sem hajtja meg maximumon. A STEAM is eddig max. 4x MByte/s volt.
Gigabitről vagyok. -
nlght #9 a Telekom azért ilyen szar (ismerőstől tudom aki ott dolgozott) mert minimális pénzt ölnek a fejlesztésbe, szinte minden fillért megtakarítható pénzt hazautalnak a német anyacéghez... állítólag 3 különböző hálózatból van összebarkácsolva, k*rva sok pénzt kéne elkölteni, hogy gatyába rázzák a céget
most már 2 hete a diginél vagyok gigabiten, hát furcsa érzés, hogy a vinyóm töredezettsége a szűk keresztmetszet torrentezésnél (amikor sok seeder van persze), 36-37 MB/sec -
#8 A Telekom egy rakás szar. 5-ször voltam összesen az ügyfélszolgálaton 2 dolgot elintézni, abból 1-szer sikerült is.
Egy átírást 2-odjára sikerült, de még az ügyfélszámokat sem sikerült eltalálni előtte. Telefon nélküli netelőfizetést nem is volt náluk akkor, méregrádra szar.
A lemondást 3-adjára sem tudták megoldani. Mikor jött a levél, hogy díjhátralék stb., akkor közöltem velük, hogy
1. nincs időm velük tovább levelezni, sem bemenni az ügyfélszolgálatukra, ahol amúgy bemutattam a ladott szaros modemjük bizonylatát...
2. rúgják seggbe azt a, aki a szutyok informatikai rendszerüket tervezte..
3. ha még egy levél jön tőlük, akkor a következő lépés részemről rendőrési feljelentés zaklatásért...
Azóta valahogy nem kerestek... -
#7 Nekem költözés miatt október óta csak 100/50 van. Digi, úgyhogy kapásból 500-as lehetne, mert annyi biztosan van a házban, az 1000-nél kéne variálni, de ennyi is bőven elég, semmi különbséget nem érzek az 1000/200 megabites Telekom optika után. Leszámítva, hogy nem szívok az ügyfélszolgálatukkal, míg a Telekomnál az összes előfizetésünkkel csak a baj van/volt. -
#6 Nekem 100% táján, de most őszintén. 5 ropiért van 240/6 Mbit vagy mennyi. Ha ennek a 60%-ét tudán anet az kinek nem elég. Még GB-os feltöltések is pikk pakk megvannak. Az átlagember meg néhány MB-nál többet nem tölte fel és mi az, amihez nem elég a 100 Mbit? A hatalmas STeam vagy más játékok is percek vagy legfeljebb 1 órán belül lent vannak... -
kékherceg #5 Hát én még soha nem mértem még a közelében sem a maxnak. Még a upc saját mérője szerint is kb. 50-60%-on megy. -
#4 Akkor mivel érdemes mérni? -
mortep #3 A speedtest.net-el és tárasival csak óvatosan, mert egyes szolgálatók hajlamosak magasabb prioritást adni a csomagjaiknak így a mért adatok torzulnak (magyarán: a speedtest mérés/oldal hasít míg a többi döcög). -
cateran #2 Nagy-britanniaban? Mert ott ugy mukodik (vagy mukodott) hogy szarasig hirdettek magukat a max elerheto sebesseggel, ami aztan nyomokban sem volt elerheto Pl. legutolso szolgaltatom (4G alapu, Relish) szemrrebbenes nelkul odakamuzott 50 mbitet a helyre, ahol akkor laktam (London kozepe, SW1 terulet) ami aztan jo esetben elerte az 5 mbitet..de inkabb 0,5-2 kozott ingadozott.... -
#1 Több szolgáltatót is megjártam az évek során, sose volt eltérés az elméleti maximális értékektől. Legalábbis pl. a speedtest.net-en. Volt gigabites csomagom is, valós felhasználásban egy gépen már nem ment a dolog. De ennek nem a szolgáltatás volt az oka, a speedtest ott kimérte a megfelelő sebességet, csak a tartalmakat nem biztosítják annyival a szerverek. A Steam, Origin is megállt 20-30 MB/s között, ami 160-240Mbit/s sebességet jelent. A torrent meg a seederek sebességétől függ.
Szóval elég nehéz átlagos értéket megadni.