15
 • gforce9
  #15
  Miről beszéljünk? :) Felvetetted ezt, rákerestem a pályaadatokra van is róla wiki oldal:

  https://en.wikipedia.org/wiki/ʻOumuamua

  Kizárja az egyezést, mind időben mind térben. Nincs egyéb hozzáfűznivalóm. Az ilyen ufós, holdraszállástagadós stb. kamuhírek mind ilyenek. Minimális utánajárással vagy józan logikával cáfolhatóak. Hogy miért léteznek ilyen oldalak? Passz. A hívőknek biztosan igényük van rá...... pénzt lehet csinálni belőle.
  Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.11.29. 16:04:25
 • HUIrnok
  #14
  Magam nem hittem el, csupán felkeltette az érdeklődésem, mert sajnos a keresésem nem eredményezett egyértelmű megállapítást, hogy a felvétel lehet e valós vagy sem. Ennek ahhoz semmi köze, hogy én valami híve vagyok, hanem csak nyílt és kritikus elmével állok hozzá mindenki lehetséges gondolatához. Mert azért a történelem bizonyos időszakaiban is itt Magyarországon olyan állapotok is voltak, amik teljesen ellentmondtak a józan következtetés és az akkori valamikori gondolatok megfogalmazottságának, ami a mai kor emberének az ölébe kerül. Mert akkor az a feltételezésem a helyes, hogy itt valaki unalmában összekockázott némi valós, de már megkérdőjelezhetővé vált tartalmat katt csaliként.

  Magam időnként szoktam vizsgálni egy-egy kozmikus vagy történelmi eseménynek a nyomait. De már volt olyan is, hogy csak az érdekes vonalban maradt, mert lehet benne ráció.

  Köszönöm a vélekedésed megosztását.

  Ha volna hozzá kedved, hogy folytassuk itt vagy privátban a megbeszélést, akkor jelezd ezt felém az általad választott módon. Hátha tudunk információt cserélni és együtt összegezni,
 • gforce9
  #13
  Mivel a földhöz a legközelebbi állapota 24 millió km volt, így igencsak nehézkessé válik elhinni, hogy egy szimpla kameraképen megjelenhet. Ráadásul ez 2017-ben volt.

  2015-ben több mint 10 csillagászati egységre tartózkodott (1 csillagászati egység az ~150millió km).

  Nem kéne elhinni a kamuoldalak kamuhíreit.

  Ha az a felvétel valódi akkor maximum valami űrszemét lehet, de egyébként a felvételt megnézve erősen "photoshop gyanús".
 • HUIrnok
  #12
  A napokban éppen egy olyan cikket találtam angol nyelven, amely (egy korábbi) 2015-ös felvételen ismerteti, hogy az ISS (nemzetközi űrállomás) egyik 360 vagy 480p-és kamerája is észlelte pontosan ezt az objektumot. Annak egy (lehetséges, hogy) fényes drónját is egy műhold felé repülve. Egy rutin feladat elvégzése közben egy angolul beszélő nő és férfi közösen figyelték, amikor egy modul javításán is ügyködhettek.

  Legalábbis a videó első perce során ezt hallottam a fülesemmel. Javaslom, hogy nézzétek meg ti is.

  Oumuamua

  Cikk
 • gforce9
  #11
  Igen. A Voyager 1 pont ugyanezt csinálta csak a reciprokát a Jupiter mellett elhaladva:


  Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.11.26. 11:35:08
 • end3
  #10
  A naprenszer modeljében rajzolt pálya szerint majd merőlegesen érkezik a pályasíkra, és a nap megkerülése olyan mértékben modifikálja a pályáját, hogy a "távozása" már a Föld, Mars, pályasíkjában ábrázolható. Megvalósítható ez a pálya így, - aktív fékezés nélkül, - egy ilyen irányból érkező aszteroidánál?
 • emberz
  #9
  Lendületet vesz a Nap körül, s távozás közben szemügyre veszi a Földet is... Valószínűleg természetes égitest, ám mérget azért én mégsem vennék rá.
 • molnibalage83
  #8
  Lebukás, ez egy Mon Calamari cirkáló. :)


  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.11.24. 10:36:35
 • end3
  #7
  Na, akkor futhatunk utána megnézni.. (Mennyivel is kéne? :)
 • gforce9
  #6
  A mellékelt kép alapján nem fog találkozni mert már elhaladt "mellettünk". :) Rákeresve valóban ez a helyzet.
 • end3
  #5
  A mellékelt képen a röppálya és a Föld valós időben így fog "találkozni"..? A sebességét konkrétan is megemlíthette volna a cikk.
  Utoljára szerkesztette: end3, 2017.11.23. 09:31:00
 • Kelta
  #4
  ha ilyen alakú lenne a piacon a krumpli..érdekes lenne :))
  nem EU konform :)
 • emberz
  #3
  Simán.
 • Montanosz
  #2
  dehogy ez egy Battlestar lesz :-D
 • NEXUS6
  #1
  Randevú a Rámával ;)