12
  • Sziklamester
    #12
    Végső soron, ha nincs természetes ellenségünk és a fajunk létszámát nem szabályozza semmi (járványok tudnák), akkor előbb utóbb túlszaporodunk és feléljük a készleteket. Ezért voltak részben jók a háborúk, mert a "felesleget" el lehet valahol pazarolni, viszont az morális szempontok alapján nem kifejezetten jó bárki is hozna meg döntést a kérdésben. Ki kellene válogatni, hogy ki maradjon életben és ki haljon meg, de értelemszerűen az élő nem szeretne halott lenni és az életéért küzd, ami természetes dolog, csak a probléma az, ha a létszám tovább nő és nem tudunk olyan alternatívákat kitalálni, amivel el lehet tartani annyi embert, oly módon, hogy a környezetet ne károsítsuk és az élőhelyeket is meg tudjuk őrizni, akkor nagy valószínűség szerint erőteljesebb és nagyobb volumenű katasztrófák következhetnek be, amik lényegesen több embert visznek el és végül más problémákat is előidéznek ezáltal.

    A nagyobb baj, hogy az emberek hozzászoktak egy életformához és túl sokan függenek ezektől és ezeket nem lehet azonnal megváltoztatni, még ha azt is csinálnánk, mert nincsen még meg semmi sem hozzá, hogy fenntartható legyen a dolog. Kis létszámú népességet el lehetne tartani a megújuló erőforrásokkal, csak per pill nincs rá módszer, hogy komoly veszteség nélkül lehessen fenntartani több milliárd embert.
  • fonak
    #11
    Vagy levált minket a mesterséges intelligencia.
  • Astrojan
    #10
    Sajnos nem a tudósok a hibásak hanem egyedül mi vagyunk. A mérhetetlen, csúcsokat döngető emberszabású szaporulat a bajok forrása.

    Senki nem meri megfogalmazni, de ha az emberiség fele-kétharmada nem pusztul ki nagyon rövid időn belül, akkor lakhatatlanná tesszük a Földet, a nyersanyagkészleteket feléljük és szétszórjuk, az erdőket kiirtjuk, a jégtakaró megolvad (akár hirtelen) és ahol nem sivatag lesz ott tenger lesz. Egy elkövetkező új nemzedéknek nem lesznek bányái, nem lesz olaja, szene, csak egy sugárzó szemétdombot hagyunk rájuk, abban lehet turkálni.
  • esztyopa
    #9
    Igazad van,de mostanra ezekkel a szenzációs felfedezésekkel nem csak a Közel Kelet erdejeit semmisítették meg,hanem az egész Föld finoman kiegyensúlyozott struktúráját,és ezzel az emberiség létét fenyegetik.
    Ha ez általánosítás...akkor az bizony.
    Utoljára szerkesztette: esztyopa, 2017.11.25. 08:20:15
  • And37
    #8
    >>> "Egyedül az ózonrétegen keletkezett lyuk javult ..." - ami logikus is, ha a Nap egy kicsit emelt a sugárzásán, ... így több ózon képződik. <<<

    De nem emiatt javult, hanem amiatt, hogy a tudósok kitaláltak egy vegyületet, ami lyukat csinált, aztán felfedezték hogy lyukat csinál, aztán beszüntették a termelését, és a lyuk egy ideig nem nőtt, mostanra meg gyógyul.

    (Vagy csak túl késő van és nem vettem észre a humort?)
  • And37
    #7
    "Ők adták MINDEN megondolás nélkül az emberiség kezébe azokat az eszközöket,ami most a megsemmisülésünk felé vezet !"
    Ez kicsit túlontúl általánosít, nem? :)
    Nézzük meg, milyen frankó környezeti viszonyokat teremtett az ember tudományos segédeszközök nélkül ezelőtt pár ezer évvel... Mondjuk a Közel-Keleten, ahol az eredeti erdőségek helyett azóta is sivatag van?
    Utoljára szerkesztette: And37, 2017.11.23. 22:41:47
  • esztyopa
    #6
    Hát ez eléggé álszent megmozdulás...
    Ők adták MINDEN megondolás nélkül az emberiség kezébe azokat az eszközöket,ami most a megsemmisülésünk felé vezet !
    Ők csak *felfedeztek*...mi ?
    De szemernyi lelkiismeretről sem tettek tanubizonyságot,amikor ezeket az embekekre bízták ! /pl.atombomba,amit lóhalálban hoztak össze/
    A legújabb *játékszerük* pl. az intelligenciával felruházott harci robot.
    Akkor nekem NE nyavajogjanak.Viseljék gerincesen a Rájuk eső felelősséget !
  • mizar1
    #5
    "Egyedül az ózonrétegen keletkezett lyuk javult az első üzenet írása óta," - ami logikus is, ha a Nap egy kicsit emelt a sugárzásán, akkor az UV tartományban is megtette.
    Így valamivel többet kap belőle a sarkvidék is, ha éppen nyár van ott, így több ózon képződik.
    Bár nagy szerencsénk van, Napunk elég stabil csillag, ezért azt az egy százaléknyi ingadozást bocsássuk meg neki ami ezzel jár 11,5, ~80 és ~250 évenként.
    Utoljára szerkesztette: mizar1, 2017.11.21. 08:51:38
  • barret
    #4
    Nem kell ezen problémázni,egy maroknyi ember úgy is túléli,és megismétlik újra a "karrierünket" :)
  • magyarj1342
    #3
    Nem a Földért kell aggódni, a bolygónk már nagyon sok mindent kibírt és túlélt. Az emberiség fogja kipusztítani magát.
  • paragic
    #2
    Baromsgág. Eddig hány világvége jóslat jött be?
  • Kelta
    #1
    Tök mindegy kb 100 éven belül...kiírtjuk magunkat, vagy egymást...vagy a természet végez velünk..
    aztán keres valami értelmesebb alternatívát :)