5
  • M2 #5
    Bármire nagyságrendekkel jobb, mint egy telefon - csak nem fér bele a zsebedbe.
  • Sequoyah
    Sokmindenre, en a nem munkaval kapcsolatos teendoimet szinte kizarolag tableten csinalom.
    Mas kerdes, hogy ezeket abszolut kiszolgalja a mostani tabletem (iPad Pro), es nem latom eselyet, hogy a kovetkezo evekben lecsereljem.
  • kvp
    Mondjuk nekem pont tabletem van, legalabbis papiron elvileg annak szamit, viszont x86-os, 64 bites 4 magos procival, ssd-vel es full qwerty billentyuzete van. Ha nem szedem le a billentyuzet/nagyobbik aksi/usb-s portbovito reszt, akkor meg egy sima clamshell notebooknak nez ki es jellemzoen igy egyben is hasznalom. (laptopnak vettem, a touchscreen bonusz rajta)

Viszont mire jo? Nekem jellemzoen arra kell, hogy ha nem az iroaszalnal ulok, akkor is menjenek a fejlesztoi szoftvereim (cad es c++/java) es olyankor se kelljen egy nehez desktop replacement gepet cipelni magammal. Viszont ahogy a desktop-ok, ezek is jellemzoen munkara jok, tehat nagyon keves embernek van rajuk szuksege. Es ez a szegmens az ami meg egyaltalan noni tudott jellemzoen annak koszonhetoen, hogy most mar eppen eleg erosek a gepek ahhoz, hogy hasznalni is lehessen oket.

Szorakozasra az embereknek boven eleg egy nagyobb telefon es/vagy egy nagykepernyos tv. Az olcsobb tabletek alig nagyobbak a nagyobb telefonoknal, mig a kisebb x86-os laptopok (lasd fent) kb. akkorak mint egy rendesen hasznalhato meretu tablet, csak lehet rajtuk gepelni, meg a billentyuzet miatt van bennuk eleg hely 16-18 ora folyamatos uzemre eleg aksinak.
  • fonak
    Évekkel ezelőtt még volt értelme, azóta a telefonok elkezdtek péklapátosodni, a notik pedig vékonyabbak és könnyebbek lettek.
  • tom_pika
    Mire jó egy tablet?
    Utoljára szerkesztette: tom_pika, 2017.11.06. 22:45:30