17
 • Kara kán
  #17
  De boldogulok egyedül is. :-)
  Kár, hogy amióta letettem a TFT-monitorom nem szenteltem ennek nagyobb figyelmet, mert egyértelműnek vettem, hogy a LED-eseknél nincs ilyen probléma. :-(
 • Kara kán
  #16
  Egyébként melyek azok a legalább 19"-os számítógépes kijelzők, amelyek nem teszik tönkre a szemet, és ajánlani tudjátok nekem munkára?
 • Kara kán
  #15
  Ezt fényképeztem először:


  -----------------------
  Szót fogadtam Andrewnak – hálás köszönet! – és sokkal jobb lett:


  Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2017.11.05. 11:58:04
 • Kara kán
  #14
  fényképezze le a monitorát, lehetőleg alacsony záridővel. Ha sötét sávokat fogsz látni, akkor sürgősen cserélni kell vagy 100% fényerővel használni

  A kurva életbe!
  Lefényképeztem a monitorom a mobilommal. Mindjárt mutatom a képeket.

  Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2017.11.05. 11:50:33
 • Macropus Rufus
  #13
  nekem volt 94-ben egy Mitec monitor az max. 60Hz-et bírt.
  Jogos: én a tévék frekijére gondoltam.
 • Andrevv
  #12
  Nem tudok róla, hogy lettek volna kizárólak 50Hz-es frissítésű monitorok, ha igen, akkor az nagyon rég volt és már senki sem használ olyant. A legelső CRT monitoraim is 75, 80 frissítéssel mentek, nem volt közük a váltóáram frekvenciájához. Annak idején fontos volt a magas frekvencia, annál kevésbé fárasztotta a szemet, aztán az első LCD monitor igazi megváltás volt, nem volt vibrálás mert a háttér-világításnak nem volt ideje kialudni, a 60 Hz is sok volt nekik, amúgy is lassan váltottak a pixelek, az egér-kurzor csíkot is húzott :)
  Majd jöttek a LED-es háttér-világítással és megint vibrált minden mert nem tudták szabályozni a fényerőt, csak a PWM módszerrel. Sajnos a legtöbb LCD TV így működik még mindig. Amikor elmegyek egy nagy üzletnél ahol sok TV ki van rakva, rendesen látom szabad szemmel, hogy mindegyik vibrál. Na de legalább monitoroknál kezd eltűnni a PWM, és újra állóképet is lehet nézni.
 • Macropus Rufus
  #11
  kivéve ha az illető crt megjelenítőre gondolt. Abban nem volt átalakító ami váltóból egyent gyártana. Még trafó is volt benne, mert a 220V nem volt elég a katód sugárnak.
 • Macropus Rufus
  #10
  50hz. 60hz a jenkiknél van. (ennek köszönhetően az ntsc 30fps volt míg a pal/secam 25fps)
 • Macropus Rufus
  #9
  miért nem lehet 4k vagy fullhd? Miért kell ez a mobiloktól átvett idióta felbontás?

  "31,5 hüvelykes mérethez 2560 x 1440 képpontot társított, amely 93,24 ppi-s, magas képpontsűrűséget eredményezett. sszehasonlításképpen egy 24 hüvelykes Full HD felbontású monitor 91,79 ppi-n tud hasonló pixelsűrűséget felmutatni."
  nagy össze hasonlítás... Értelme semmi. Egyébként vélhetően ha nem 31,5"-os lenne hanem csak 24 akkor 100 fölé menne a pixel sűrűség. Ha meg a fullhd-t 24-ről 31-re növelem akkor meg bőven 90 alatt lesz. Ennek mi értelme van? Amúgy a ppi-nek mi értelme van?Attól még nem lesz szebb vagy jobb a kép amiért fullhd képet 4"-on jelenítek meg és ezért a ppi 1000 lesz.

  Csak egy megjegyzés még: anno a 4k kifejlesztésének a célja az volt, hogy 90" felett se pixelesedjen a kép. (a fullhd pixelesedik már) Erre most ezt a szép nagy felbontást bele teszik egy tévé méretű megjelenítőbe, amiben aztán marhára ki fog jönni a nagyobb felbontás előnye....
 • Andrevv
  #8
  Nem is írt ott olyant, hogy a váltóáramnak köze lenne a monitor frissítéséhez vagy vibrálásához. A PWM-es monitorokat kerülni kell, azt hiszem ezt már mind tudjuk. Aki nem, az kapjon elő egy fényképezőgépet (vagy a mobilja kameráját) és fényképezze le a monitorát, lehetőleg alacsony záridővel. Ha sötét sávokat fogsz látni, akkor sürgősen cserélni kell vagy 100% fényerővel használni és megpróbálni a kontraszttal/színek erejével kísérletezni vagy szoftveresen sötétíteni. A régi BenQ GW2250M monitoromnál a saját menüjében is meg lehetett oldani a színek egyenletes lejjebb vételével hogy ne világítson annyira, és nem is nézett ki rosszul. A mostani BenQ GW2470 szerencsére PWM mentes.
 • Sir Cryalot
  #7
  Az az USA-ban van meg lesz is , európában szolidabban , de ugyanúgy megy az e-pénisz irigység és villogtatás.
 • Sir Cryalot
  #6
  Attól függ hogy PWM-free a háttérfény intenzitás állítása vagy PWM-es,

  ha az utóbbi akkor az az állítás abból áll hogy "beszaggatják " , és az időtartam X idejében nem lesz kép.
 • Kara kán
  #5
  Nem hiszem, hogy kvp hülyeséget írt volna itt.
 • barret
  #4
  A háttérvilágítás fix,nincs látható frekvenciája.
  A 60 hz a képfrissítésre vonatkozik,ami csak akkor van,ha ténylegesen változott a kép!
  Ha egy internetes honlapot nézel amin nincs mozgókép,akkor a monitor nem frissít,állóképet ad.De ha mozgást érzékel,akkor tud 60 kockát másodpercenként frissíteni.
 • Andrevv
  #3
  Mozivászon méretű TV-k, TV méretű monitorok, monitor méretű telefonok, van mivel kompenzálni :) Hülye egy világban élünk...
 • Andrevv
  #2
  Bárki mondta, nem ért hozza. Tökmindegy ha egyenáramra alakítják. A töltők és tápegységek váltóáramot fogadnak ("~"), és egyenáramot adnak ki ("⎓"). Nézd meg a jelzéseket.
 • Kara kán
  #1
  Azt írta itt valaki (kvp?) nemrég, hogy Európában a 60 Hz-es képfrissítési frekvencia (a cikkben tévesen arány szerepel) nem jó, mert a világítást adó váltóáram 50 Hz-en ketyeg, és emiatt zavaró hatások léphetnek fel.