7
  • fejlodes
    #7
    Ez (lesz) a legnagyobb gond az önvezető autókkal is a meghekkelhetőség. Egy idő után biztonságosabbak lesznek az emberi sofőröknél, kivéve a hekkelést ami egy új de óriási kockázat a kocsik esetén. Minél több mindenbe raknak (net alapú) elektronikát, annál több mindent lehet meghekkelni és lenyomozni, ami lehet kényelmesebb de óriási kockázatai vannak. Erre nem nehéz rájönni, védekezni ellene viszont nem igazán lehet szerintem, amit fel lehet törni azt előbb-utóbb fel is törik. (Egyébként a halálos iramban 8-ban is meghekkelik a kocsikat és látszanak ott is a veszélyek.)
  • Cat #6
    Szerintem egy biztosító igazgatójának a hat évnél öregebb autó már régi. Egy 2011-es járműre már nem érvényes a gyári garancia, a 10 évnél idősebbekre meg olyan borzasztó drága már a Casco is itthon, hogy senki nem köt.
  • kvp
    #5
    Az a gond, hogy 1990-nel regebbi autot nem igazan vesznek mar nyugaton, de itt is kezd reginek szamitani. Marpedig szinte minden amit azota gyartottak tartalmaz valamennyi digitalis elektronikat. Most az mas kerdes, hogy a regiek hack-elese max. oraporgetesre korlatozodik, de fel lehet torni oket is. Ettol fuggetlenul az igazan veszelyes az online kapcsolattal vagy barnilyen vezeteknelkuli radios rendszerrel rendelkezo autok hozzaferhetosege. (egy radios riaszto es kozponti zar is ilyen res) A cikkben nyilatkozo a mai nyugati autoallomanyt nezve igazat mond es a helyzet minden uj autoval csak romlik, mert egyre tobb elerheto pont kerul be az uj autokba.
  • Elmin
    #4
    "Lehet kapni olyan autókat is,amiket nem lehet meg hackelni! A választás lehetősége adott :) "
    Most még. Viszont ezt úgy néz ki Joachim Müller, az Allianz vagyonbiztosítási igazgatója nem tudja.
    "Joachim Müller, az Allianz vagyonbiztosítási igazgatója elmondta, hogy a régebbi gépkocsik esetében a védelmi mechanizmusok nem megfelelőek."
    Vagy csak a fordítás lett ferdítés. :)
  • A1274815
    #3
    Aztán majd az Ipar 4.0 és az IoT örültjei.
  • KM
    #2
    fyi
    https://en.wikipedia.org/wiki/CAN_bus
  • barret
    #1
    Lehet kapni olyan autókat is,amiket nem lehet meg hackelni! A választás lehetősége adott :)