15
  • Tetsuo
    #15
    Oké, adok egy esélyt neki. :-)
  • Ender Wiggin #14
    A meccs dokumentált (ahogy Lauda versenyei is), de ami ezek mögött van arról viszonylag keveset tudni. Ez adja az apropót. Persze nem mindenkinek való...
  • Ender Wiggin #13
    A tenisz hiteles. Nem olyan, mint pár éve azok a fiktív teniszes filmek wimbledonról.
  • Cat #7
    "Képtelen vagyok megérteni az ilyen sportfilmeket, a valóság ismert, visszanézhető és dokumentált."

    A Romeó és Juliát is játszák több száz éve, mindenki tudja, hogy a végén meghalnak a főszereplők, a rendezők mégis minden színpadra állításánál kicsit másképp mesélik el a történetet.
  • hungi
    #6
    Nézzétek meg a "7 days of hell"-t ha igazi teniszdrámát akartok!
  • Blasta
    #5
    "Egyébként pedig inkább azoknak ajánlanánk a Borg/McEnroe-t, akik szeretik a jó filmeket,"

    Istenem, általános iskolás kis lurkó írta a cikket??? :'(
    A cikk eme zárómondata konkrétan semmi információt nem tartalmaz, lévén ebbe a halmazba kis túlzással minden ember beletartozik.
    Így javítanám esetleg: "akik szeretik a jó drámákat"
  • Blasta
    #4
    "...hanem azt is, hogy megfelelő szerepekben kiváló alakításra képes" = alapvetoen jó színész

    Elég butácska mondat ez.
  • kalapos01
    #3
    Nézd meg és meg tudod. Éppen azért nagyon jók, mert nem holmi eredmények számítanak, nem a végkimenetel a fontos. Sőt, éppen esetleg az eredmények ismeretében telik meg többlettartalommal az, amit lát az ember korábban. Ugyanez az életrajziaknál is: nem attól lesz jó vagy nem jó egy film, hogy az ember valakinek ismeri az életét. Attól, hogy egy új életet mesélnek el, amit nem ismersz, még lehet béna a film.

    (De sokkal inkább "ilyenebb" a helyzet a klasszikusok adaptációjánál, hiszen míg egy sportfilmnél az eredményt ismered, az életrajzinál azt, hogy mikor hal meg (mert gőzöd sincs arról, hogy az élete mely szakaszaira koncentrálnak), addig egy könyv adaptációjánál a teljes történetet ismeri az, aki olvasta a könyvet. És mégis mennyi embert érdekelt a Gyűrűk ura, vagy A szürke ötven árnyalata, pedig egy deka újdonság nem volt bennük. Sokan meg fogják nézni a Gyilkosság az Orient-expresszent is.)
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2017.10.15. 07:05:20
  • molnibalage83
    #2
    Képtelen vagyok megérteni az ilyen sportfilmeket, a valóság ismert, visszanézhető és dokumentált. Miért nézném meg ezt illetve pl. az az F1-es filmet?

    A Rocky sem maga a sportesemény miatt érdekes. Soha egyetlen ilyen film sem tudott megmozgatni sőt, az életrajzi filmek nagyrésze sem, amiért Hollywood rejtélyes módon odavan azokért és szórja érta az Oscarokat..
  • Tetsuo
    #1
    Néhány teniszrajongó véleményére is kíváncsi lennék.
    Ugyanis a Rocky-t vagy a többi box témájú filmet elsősorban a béna színész csapnivaló "boxolása" miatt nem tudom kedvelni. Gondolom itt is ez van.