3
  • citkar
    #3
    "Egy idealis pacemakerbe nem kell netkapcsolat" : de kell!

    "A sebesseget a ver oxigenszintje szerint kellene beallitani" Ez butaság, a pacemaker a szív ritmusától (ingerületvezetésétől) függően kell működjön.

    "semmiylen utolagosan allitando ertek vagy szoftver nincs benne" Hujujujj...ez elég bonyolult, de ha kíváncsi vagy rá, hogy mekkorát tévedsz egy elektrofiziológiával, pacemakerrel foglalkozó kardiológus megtanít(hatna) rá. Addig érd be annyival, hogy nem véletlen kell rendszeres kontrollokra járnia a betegeknek, ahol magát a pacemakert is vizsgálják és ha kell befolyásolják a működését.

    "A diagnosztikai adatok tarolasat es kiadasat pedig egy szeparalt vezerlonek kellene vegeznie" Addig had haljon meg a beteg. Ha most (vagy rövid időn belül) van kardiológiai segítségre szüksége a betegnek...ráérünk arra még, az adatai sokkal fontosabbak, mint az élete.
    Utoljára szerkesztette: citkar, 2017.09.26. 15:03:51
  • kvp
    #2
    Egy idealis pacemakerbe nem kell netkapcsolat vagy ha van is csak diagnosztikai adatokat kuld es broadcast only, tehat nem fogad semmilyen parancsot. A sebesseget a ver oxigenszintje szerint kellene beallitani, tehat ha az csokken, akkor automatikusan novelni a beulteteskor megadott felso ertekig es annak kozeleben riasztani. Amugy meg lemehet a nyugalmi szintre. Ez nem sok szoftvert igenyel, sot mondhatjuk ugy, hogy igazabol semmiylen utolagosan allitando ertek vagy szoftver nincs benne, ezert jobb lenne ha nem is lehetne vezerelni ezeket a keszulekeket. A diagnosztikai adatok tarolasat es kiadasat pedig egy szeparalt vezerlonek kellene vegeznie, ami csak fogadni tud adatot a pacer aramkortol. Ezzel az eletkritikus resz le lenne valasztva.

    ps: A keszulekek tobbsege nagyjabol egy mikrovezerlo, tehat aki az nfc-s diagnosztikai portra ra tud csatlakozni, az szabadon irhatja a config es a programmemoriat is. Utobbi azert irhato, mert flash alapu vezerloket hasznalnak (ami egyebkent nem tul biztonsagos, de olcsobb mint a mask programmed vagy az otp rom). A veszhelyzeti mod az nagyjabol egy tartalek vezerlo, ami fix utemet ad, mint a hagyomanyos pacemakerek regen.
  • Tetsuo
    #1
    Most, hogy végighaknizza a fél világot, megjelennek majd a vírusok is.