10
A technológiai fejlődés nem követelné meg az intelligencia növekedését is?
 • czihaki
  #10
  Az emberi populáció Jelenleg 7 milliárd körül mozog, kívül esik a fenntarthatósági tartományon és önmagára is kockázatot jelent. "Együttesen a kockázatok a természetes rendszerek összetettségét tükrözik vissza, egyenként azonban olyan dolgokat rejtenek, mint a kihalás, az éhínség és a betegségek kockázatai" s akkor ehhez még hozzávehetjük mint az életre veszélyt, a környezet szennyezettsége, a globális felmelegedést--amit a Földünk belső felbomlása okoz-- amely miatt szigetek szűnhetnek meg, szárazföldek tengerek és az óceán melleit partrészeket el fogja önteni a víz- kevesebb szárazföld lesz- több lesz a földrengés-katasztrófa- tűzhányók fognak éledni és újabbak keletkezni.-- S ha mind ez nem lenen elég a világunk biológiailag katasztrófába torkoló életéhez, akkor még hozzávehetjük a tudomány azon alattomos ténykedését is, hogy a világ "felső fizetni képes rétegének" DNS manipulációval "szuper-embereket" fognak előállítani akik az egész Földet birtokolni fogják a néptömegek kihasználásával, szolgasorba taszításával azt nem is említve hogy az intelligencia növekedésével a robotok intelligenciája is tökéletesítve lesznek amelyek mint gyilkosra programozott robotokat a lázadó néptömegek megölésére vezényelhetnek.!! Ez a jövő várhat az emberiség néptömegeire mind addig amig a felső réteg" el nem lóg sumák módon egy másik élhető bolygóra ---pár rabszolgának való emberrel természetesen!-- a néptömegeket pedig itt fogják hagyni a forróvá,- gázossá vált Földön pusztulásra ítélve!!! Mert amit a Földünkről a geológusok közzétettek és tanítanak az vagy csak teória vagy hazugság !!!
 • hiper fizikus
  #9
  Szia !
  Igen, ez így is van ! Avval kezdődik, hogy a negativumoktól meg kell szabadulnunk: narkománia, közönségeskedés{trágárság, huliganizmus, káromkodás}, önzés{arogancia, beképzeltség, rivalizálás}, halyléktalanság, adóság, belső feszültség, ...stb.

  Utoljára szerkesztette: hiper fizikus, 2018.09.24. 15:07:51
 • overseer-7
  #8
  Az igazsághoz.. a válaszhoz.. mindig több úton is el lehet jutni.
  ez nagyon fontos.
 • hiper fizikus
  #7
  Sziasztok !
  Én a saját mesterséges intelligencia kutatásom során arra a következteteésre jutottam, hogy
  1. a technikai fejlődést okozó ész és az affektivitás - mint amilyenek az emóciók és a motivációk - közt szinte semmilyen kapcsolat sincsen, ami azt eredményezi, hogy egy affektíve alcsony színvonalú embernek, ill. társadalomnak is lehet magas színvonalú esze, és fordítva affektíve magas színvonalú embernek, ill. társadalomnak is lehet alacsony színvonalú esze !
  2. Az emberi gondolkodás lényegi része a beszédhez köthető, ami írot formában teljesedik ki ! És a puszta memorizálás nem-igen számít bonyolult gondolkodásnak, bár ami igaz az igaz a memorizálás is lehet megterhelő !

 • Yourfriend
  #6
  Montanos,

  Akár hiszed, akár nem, szoktam olvasni is szabadidőmben.

  Amúgy meg, aki olvas is és gondolkozik, annak előbb vagy utóbb igénye támad arra, hogy gondolatait ilyen-olyan formában megossza másokkal. Én erre többek között a fórumokat használom.
 • Montanosz
  #5
  gondolod hogy bárki elhiszi hogy szabadidődet ilyen magvas kérdések kitárgyalására áldozod minden érdek nélkül ahelyett hogy családoddal töltenéd, vagy sétálni vinnéd a kutyád vagy egy jó könyvet elolvasol ? :-D
  Nekem 8, na shalom részemről...
 • Yourfriend
  #4
  Montanos,

  Nem...

  Új vagyok még itt viszonylag topikok terén. Had ne a legbonyolultabb kérdésekkel kezdjem, inkább szeretnék fokozatosan kibontakozni. Ez az egyik.

  A másik, hogy ha neked vannak jobb ötleteid, akkor miért nem inkább azzal foglalkozol?
 • Gernor
  #3
  "semmit mondo" Mindig az ilyen a nagy megmondóembereknek a legjobb a helyesírásuk!
 • Montanosz
  #2
  direkt csinálsz ilyen semmit mondo értelmetlen topikokat egymás után??
 • Yourfriend
  #1
  Ahogy egyre több kihívással nézünk szembe, nem pont hogy intelligensebbeknek kellene lennie az emberek többségének? Vagy... Valójában értelmesek, csak nem mutatják ki?